Medlemmar: 8706 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta inkasserade sin fjärde Premier League-seger som Arsenaltränare igår.

"Bra lag hittar ett sätt att vinna"

sön 8 mar 2020 kl 15:32

Det satt hårt inne. Men Arsenal lyckades besegra West Ham. - Jag är verkligen nöjd med resultatet för bra lag hittar ett sätt att vinna när de inte har sin bästa dag, säger Mikel Arteta.

Arsenal har nu tre raka segrar i Premier League. 4-0 mot Newcastle, 3-2 mot Everton och igår 1-0 mot West Ham.
Men det satt hårt inne igår och The Gunners blev räddat av VAR när Alex Lacazette satte matchens enda mål.
- Jag tror inte så mycket på ödet. Vi hade några moment i matchen där vi hade tur, vilket vi behövde. Men också tack vare några riktigt bra insatser i där bak, sa Mikel Arteta efter matchen.
- Jag är verkligen nöjd med resultatet för bra lag hittar ett sätt att vinna när de inte har sin bästa dag. Vi kan bygga på det här och vi kan lära oss och ta med det positiva och negativa på ett mycket bättre sätt.

Om Lacazettes "VAR-mål" säger Arteta:
- När målet vinkades av tänkte jag "det är okej". Sen kom de andra tränarna fram till mig och sade att det är mål. Men sen efter två-tre minuter, jag vet inte hur lång tid, så var jag inte lika positiv. Men jag är väldigt nöjd med VAR idag.

Spanjoren säger att Arsenal hade sina problem under matchen.
- Vi hade moment, men när lag försvarar så djupt som West Ham gjorde, speciellt i första halvlek, och vi gav bort bollar i farliga ytor gav vi bort möjligheter för dem att kontra, vilket de är bra på. Sen var det frisparkar och hörnor. Vi hade problem att hitta vårt flow i spelet. Och när vi väl gjorde det så hittade vi inte rätt passningar sista tredjedelen, men också aggressiviteten för att kunna avsluta.

Men tre nya poäng blev det trots allt.