Medlemmar: 3180 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det blir ingen match mellan City och Arsenal här ikväll.

Matchen mot Man City inställd

ons 11 mar 2020 kl 02:19

Det var bara en tidsfråga innan det skulle hända. I natt meddelade Arsenal att matchen mot Manchester City är inställd.

Strax före 02.00 meddelade Arsenal att matchen mot Manchester City som skulle spelats på Etihad Stadium på onsdagskvällen är inställd. Coronavirusets spridning över Europa har gjort att massor med matcher spelats inför tomma läktare eller till och med ställts in.
Värst är situationen i Italien där hela landet satts i karantän.
Men nu har viruset även drabbat England.

Arsenal skriver på sin hemsida att det har att göra med att spelare och personal varit i närheten av Olympiakos ägare Evangelos Marinakis som var på Emirates Stadium förrförra veckan och var inne på planen efter matchen.
Han meddelade igår att han drabbats av viruset.

Arsenal skriver på sin hemsida:

Efter gårdagens nyheter att Olympiakos ägare Evangelos Marinakis nyligen fått Coronaviruset har vi fått medicinsk rådgivning och spårat de personer som enligt riktlinjerna hade nära kontakt med honom vid matchen för 13 dagar sedan. Som ett resultat av detta har vi identifierat att ett antal spelare träffade Olympiakos ägare direkt efter matchen.

Det medicinska rådet vi fått är att risken för att de ska ha fått Coronaviruset är extremt låg. Men vi följer strika riktlinjer från regeringen att alla som kommit i nära kontakt med någon med viruset ska isoleras hemma i 14 dagar från senaste dagen de hade kontakt.

Som ett resultat av detta är spelarna inte tillgängliga till kvällen match mot Manchester City och Premier League har bestämt att matchen ska ställas in. Spelarna kommer vara kvar hemma till 14-dagarsperioden är över. Fyra personer ur vår personal som satt nära Mr Marinakis under matchen kommer också att vara hemma till de 14 dagarna är klara.

Vi förstår fullt ut besvikelsen hos våra supportrar, speciellt de som ska åka till matchen i Manchester. Biljetterna kommer vara tillgängliga till matchens nya datum.
Som ytterligare försiktighetsåtgärd, medan vi inte tror att det var någon nära kontakt med andra Arsenalgäster eller personal i directors box-restaurangen, kontaktar vi det för att ge dem råd att de ska följa relevanta råd om det har skett någon sådan kontakt.

Alla i Arsenal Football Club önskar Mr Marinakis ett snabbt tillfrisknande och vi ser fram emot att spelarna och tränarna kan återgå till arbetet på fredag för att förbereda inför matchen mot Brighton.

Kommentarer

Bild för Glenn

Men om ett antal spelare ska sitta i karantän i 14 dagar så blir det väl ingen match i helgen heller?

Det är så mkt olika uppgifter men man smittar väl bara efter det brutit ut? Så om greken har fått det nu så är väl sannolikheten att han smittade någon för 2v  sen i stort sett noll?

In Arteta we trust!

Bild för Skog

Karantänen gäller i 14 dagar från det att de träffade honom, så från och med imorgon är karantänen borta. 

Always play for the name on the front of your shirt and people will remember name on the back

Bild för Vicious

Vilket jävla haveri. Matchen har redan varit inställd en gång och folk som har betalat dyrt för resa och biljett har fått ändra om sina resplaner och nu tvingas dom alltså göra det en gång till. Lägg ner samhället.

#AllIn

Bild för Tosse

Är detta ett taktiskt drag från klubben för att slippa möta ett eventuellt revanschsuget City efter helgens debacle mot United? 

Bild för Rasmus Stavrelid

Det va min första tank. Dom hade dock kanske spelat utan KDB vilket hade gynnat oss

Stavrelid

Bild för Glenn
Skog wrote:

Karantänen gäller i 14 dagar från det att de träffade honom, så från och med imorgon är karantänen borta. 

såklart. Tack för klargörandet. Känns dock lite hysteriskt med tanke på att han inte hade några symptom då. Spelarna fick väl reda på detfa kgår? De har alltså inte suttit i karantän de 12 första dagarna då och har spelat matcher. Känns som det blir lite tokigt ibland. Vi har inget EL spel så vi borde kunna trycka in matchen. Blir värre schema för Shitty: kan hoppas det blir ett datum då de tvingas vila sina bästa pga CL

In Arteta we trust!

Bild för Sral
Vicious wrote:

Vilket jävla haveri. Matchen har redan varit inställd en gång och folk som har betalat dyrt för resa och biljett har fått ändra om sina resplaner och nu tvingas dom alltså göra det en gång till. Lägg ner samhället.

Better safe than sorry. Ibland finns det saker som är viktigare än fotboll. 

Bild för Vicious
Sral wrote:
Vicious wrote:

Vilket jävla haveri. Matchen har redan varit inställd en gång och folk som har betalat dyrt för resa och biljett har fått ändra om sina resplaner och nu tvingas dom alltså göra det en gång till. Lägg ner samhället.

Better safe than sorry. Ibland finns det saker som är viktigare än fotboll. 

Jo, men då tycker jag hellre att man ställer in alltihop än som nu välja mellanläget där vissa matcher ställs in, medan andra spelas utan publik osv. Rak och tydlig kommunkation istället för ovissheten som råder nu.

#AllIn

Bild för Jonas S

När corona-fallen drar igång på allvar i England lär fotbollen få stryka på foten rätt omgående. 60k publik från hela england och från jordens alla hörn. Det är ingen bra idé om man inte vill tappa kontrollen över spridningen rätt omedelbart. Jag skulle tro att det kommer bli tufft att avsluta fotbollsligorna i europa denna säsong. EM lär nog inte heller bli av.

twitter.com/StockholmGooner

Bild för Thomas Gjälby

Undra hur det skulle fungera i praktiken. Vilka vinner? Vilka flyttas ner? Vilka spelar i europa?

Bild för Fredde

Karantän 14 dagar efter att spelare och ledare träffat honom. MEN om någon spelare faktiskt blivit smittad och sen spelat mot West Ham? Truppen som helhet är isåfall med största sannolikhet redan smittade eftersom de tränar ihop varje dag.

Och då kan vi förmodligen även räkna in större delen av West Hams trupp eftersom chansen ändå är ganska stor att nån av våra spelare smittat någon av deras som i sin tur smittat övriga truppen där.

You win some, you draw some