Medlemmar: 5254 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det blir ingen match mellan City och Arsenal här ikväll.

Matchen mot Man City inställd

ons 11 mar 2020 kl 02:19

Det var bara en tidsfråga innan det skulle hända. I natt meddelade Arsenal att matchen mot Manchester City är inställd.

Strax före 02.00 meddelade Arsenal att matchen mot Manchester City som skulle spelats på Etihad Stadium på onsdagskvällen är inställd. Coronavirusets spridning över Europa har gjort att massor med matcher spelats inför tomma läktare eller till och med ställts in.
Värst är situationen i Italien där hela landet satts i karantän.
Men nu har viruset även drabbat England.

Arsenal skriver på sin hemsida att det har att göra med att spelare och personal varit i närheten av Olympiakos ägare Evangelos Marinakis som var på Emirates Stadium förrförra veckan och var inne på planen efter matchen.
Han meddelade igår att han drabbats av viruset.

Arsenal skriver på sin hemsida:

Efter gårdagens nyheter att Olympiakos ägare Evangelos Marinakis nyligen fått Coronaviruset har vi fått medicinsk rådgivning och spårat de personer som enligt riktlinjerna hade nära kontakt med honom vid matchen för 13 dagar sedan. Som ett resultat av detta har vi identifierat att ett antal spelare träffade Olympiakos ägare direkt efter matchen.

Det medicinska rådet vi fått är att risken för att de ska ha fått Coronaviruset är extremt låg. Men vi följer strika riktlinjer från regeringen att alla som kommit i nära kontakt med någon med viruset ska isoleras hemma i 14 dagar från senaste dagen de hade kontakt.

Som ett resultat av detta är spelarna inte tillgängliga till kvällen match mot Manchester City och Premier League har bestämt att matchen ska ställas in. Spelarna kommer vara kvar hemma till 14-dagarsperioden är över. Fyra personer ur vår personal som satt nära Mr Marinakis under matchen kommer också att vara hemma till de 14 dagarna är klara.

Vi förstår fullt ut besvikelsen hos våra supportrar, speciellt de som ska åka till matchen i Manchester. Biljetterna kommer vara tillgängliga till matchens nya datum.
Som ytterligare försiktighetsåtgärd, medan vi inte tror att det var någon nära kontakt med andra Arsenalgäster eller personal i directors box-restaurangen, kontaktar vi det för att ge dem råd att de ska följa relevanta råd om det har skett någon sådan kontakt.

Alla i Arsenal Football Club önskar Mr Marinakis ett snabbt tillfrisknande och vi ser fram emot att spelarna och tränarna kan återgå till arbetet på fredag för att förbereda inför matchen mot Brighton.