Medlemmar: 3180 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mikel Arteta har testat positivt för COVID-19.

Arteta smittad av COVID-19

tor 12 mar 2020 kl 23:49

Sent på torsdagskvällen meddelade Arsenal att Mikel Arteta har testats positivt för coronaviruset och att hela A-truppen troligen måste isoleras.

Arteta hade känt sig risig och det gjordes därför ett test för Covid-19, och tested var positivt. Arsenal har därför stängt både seniorlagens träningsanläggning samt ungdomslagens anläggning i Hale End. Båda dessa anläggingar ska nu genomgå en omfattande sanering, men Emirates Stadium och kanslibyggnaden Highbury House där Arsenals administrativa personal sitter kommer att vara öppna som vanligt.

Mikel har nu isolerat sig själv och att samtliga som har varit i kontakt med honom ska isoleras, och från Arsenals håll säger man att man förväntar sig att det kommer att gälla hela herrlagets trupp (damlaget har speluppehåll pga landskamper så de drabbas troligen inte, undertecknads anm) samt ett antal ur personalen på Hale End. 

Raul Sanllehi, Head of Football, säger så här:

"Mikel och hela a-truppen kommer att få allt stöd vi kan ge dem och vi ser fram emot att ha dem i träning igen så snart som möjligt. Självfallet är Mikels återhämtning högsta prio i nuläget."

Premier League har efter Arsenals besked meddelat att man på fredag morgon kommer att ha ett extrainsatt möte för att diskutera igenom situationen, och det är svårt att se att det kan bli något annat resultat av det än att i alla fall lördagens möte med Brighton ställs in.

Kommentarer

Bild för Thomas Gjälby

Har svårt att se något annat än att PL gör som många andra ligor och gör iaf ett tillfälligt uppehåll. Inte bara Arsenal som kommer bli drabbade. 
Krya på dig Mikel! 

Bild för Jonas S

Att PL på allvar vill spela matcher med fulla läktare, utsätta spelare och publik för smittorisken som är enorm. Det säger lite om hur mycket pengar som står på spel. Pengar går före allt inom de engelska fotbollen känns det som.

Det kommer garanterat komma fler smittade spelare eller tränare i andra klubbar under morgondagen. Lägg ner nu.

twitter.com/StockholmGooner

Bild för Sral

Exakt. Lägg ner. 

Bild för Joacim Nyberg

Håller med!! Alla ligor ligger typ nere nu plus Champions och europa league. kom igen nu England stäng ner premier league en stund med!