Medlemmar: 8540 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Laca och de andra Arsenalspelarna får fortsätta att hålla igång på hemmaplan.

Spelarna får fortsatt träna hemma

mån 23 mar 2020 kl 14:48

Tanken var att Arsenal skulle dra igång den gemensamma träningen igen imorgon. Men så blir det inte. Det meddelade klubben idag.

Imorgon är det 14 dagar sedan Mikel Arteta testades positivt för Coronaviruset. Arsenal stängde då ner båda sina träningsanläggningar och spelarna beordrades att stanna hemma.
Tanken var att man skulle återgå till normal träning imorgon.
Men så blir det inte.
Arsenal meddelar idag att på grund av det rådande läget så vore det oansvarigt och olämpligt att dra igång den gemensamma träningen. Detta innebär att herrarna, damerna och alla akademispelare får stanna hemma ytterligare och sköta sin träning där.

Klubben skriver också att man kommer fortsätta att betala lön till alla anställda i klubben, både de som jobbar "som vanligt" och de som jobbar på matchdagar, som vanligt fram till och med 30 april. Man kommer att se över situationen igen längre fram när myndigheter har fattat beslut om när fotbollen kan starta igen.
Just nu är det stopp fram till och med 30 april.

Klubbens VD, Vinai Venkatesham, säger till Arsenal.com:
- Vi är verkligen tacksamma för de enastående insatserna från all vår personal som de gör varje dag i klubben. Vi litar på deras outtröttliga service för att ge en förstklassig upplevelse för våra fans, på matchdagar och icke matchdagar. Det är utmanande tider för alla, men särskilt våra tillfälliga arbetare. Denna gest är avsedd att underlätta deras ekonomiska osäkerhet medan fotbollen för närvarande är avstängd till 30 april. Vi ser fram emot att välkomna fotbollen tillbaka till Emirates Stadium så snart som möjligt.