Medlemmar: 5259 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta mår mycket bättre igen.

Arteta: "Allt hände väldigt snabbt"

mån 23 mar 2020 kl 16:33

Mikel Arteta känner sig bra igen. Nu berättar Arsenaltränaren mer hur det var när han blev smittad av Coronaviruset.

Det var sent på kvällen den 12 mars som Arsenal meddelade att huvudtränaren Mikel Arteta smittats av Coronaviruset. Drygt 24 timmar tidigare kom besked om att matchen mot Manchester City inte skulle spelas på onsdagskvällen.
Spanjoren hade varit i kontakt med Olympiakosägaren Evangelos Marinakis när lagen möttes på Emirates Stadium den 27 februari.
Marinakis meddelade den 10 februari att han var smittad.

Arteta hälsade via Arsenal.com för tio dagar sedan att han mådde mycket bättre. Nu har spanjoren berättat mer om hur läget är och vad som hände.
- Jag mår väldigt bra nu. Jag känner att jag har återhämtat mig, säger han till spanska Lasexta.
- Det tog mig tre, fyra dagar innan jag kände mig mycket bättre, med mer energi och att jag lämnade symptomen bakom mig. Sanningen är att jag mår väldigt bra.

När han berättar om vad som hände säger han:
- Allt hände väldigt snabbt. På tisdagseftermiddagen kände jag mig sådär och åkte till läkaren, men han var inte där. Jag fick ett samtal från ledningen när jag var i bilen och de berättade att Evangelos Marinakis hade testat positivt och att alla som varit i kontakt med honom var i riskzonen. Jag sade till dem att jag inte kände mig så bra och att vi hade en situation där många av våra spelare hade varit i kontakt med dem. Vi hade match mot Manchester City dagen efter och vi kunde inte riskera att utsätta massa människor om vi höll tyst.
- Jag testades på onsdags och fick besked på fredagen. Vi meddelade då Premier League att jag hade testat positivt. Alla som hade varit i kontakt med mig behövde då sättas i karantän och som en konsekvens av det behövde ligan stoppas.