Medlemmar: 1955 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det är just nu mycket oklart när fotbollen kan vara igång igen.

Ingen omstart i ligan i början av maj

fre 3 apr 2020 kl 17:00

Nytt besked från Premier League idag. Det blir ingen omstart av ligan i början av maj.

Coronaviruset håller världen i ett hårt grepp och det är inte mycket saker som rullar som normalt. Fotbollen i England har snart stått still i en månads tid och det sista beskedet som Premier League gav var att ligan inte kunde starta igen förrän tidigast efter 30 april.
Det har man idag flyttat fram.
Och det nya beskedet är kort och gott bara att ligan inte kommer att starta i början av maj.
Premier League skriver i ett pressmeddelande att det kommer att börja spelas fotboll igen när det säkert och rimligt. Datumet för en omstart ses kontinuerligt över.

På dagens möte diskuterades även lönesänkningar och hur de rika Premier League-klubbarna och -spelarna kan bidra till samhället i stort. Samtal om att sänka spelarlönerna med 30% är igång.
Vidare rapporteras att man ska skänka £20 miljoner till NHS (National Health Service) och att man frigör £125 miljoner till klubbarna i EFL och National League som har det enormt tufft ekonomiskt.

Kommentarer

Bild för Byarum

Vad säger ni? Tror ni att det blir någon mer PL denna säsong? Jag tvivlar,,,

Bosse

Bild för Patric Johansson

Byarum, jag tror denna säson är över, att vi får se resultaten strykna. Belgien vill kora serieledaren som vinna men UEFA motsätter sig det, dom vill spela klart alla serier. Ju längre uppehåll ju mindre spel blir det. 

Supporter sedan 1983! 

Bild för Mattias Jarnedal

Man börjar bli skeptisk, känns som man har det värst framför sig fortfarande, det gör det ju inte mer sannolikt. När det väl bestäms så kommer spelarna enligt Kevin de Bruyne att behöva åtminstone 3-4veckors träning annars går de sönder. Det ska man inte bortse från, men de restriktionerna har man väl släppt på innan i så fall. Helst vill man ju se den spelas klart, men när? Ska den påverka nästa säsong också?

Tråkigt, men nödvändigt.

Bild för Andreas Näsström

Den här säsongen kan inte återupptas utan att det påverkar nästa. Det kommer ha gått för lång tid, de kommer isåfall mer eller mindre gå ihop med varandra. Och spelarna kommer få en annorlunda uppladdning än de är vana vid. Nu är visserligen em inställt. Men det är också andra lag i lägre seriesystemet som påverkas. Och europaspelet med mera. Nånstans måste ju gränsen dras för vad som är rimligt att spela klart senare än vanligt. Den kanske inte är nådd riktigt än men nog börjar det kännas tveksamt att den här säsongen spelas klart

Bild för Byarum
Bild för Joacim Nyberg

Jag tror dom kommer spela klart den på ett elle annat sätt. Tror det e för svårt att bara skita i det. beror ju på coronan men tror på nått liknande som artikeln ovan nämner. Dock så känns denna sommaren transfermässigt oerhört viktig. Sälj dökött och värva rätt. För våra konkurrenter kommer rusta rejält och det gäller att haka på nu.