Medlemmar: 6550 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Guendouzi och de andra Arsenalspelarna får ta det lugnt hemma ett tag till.

"Vi ska inte dra igång innan det är över"

tis 7 apr 2020 kl 18:20

Alla längtar efter fotbollen igen. Men när kan den dra igång? Matteo Guendouzi säger nu att man ska inte börja innan Coronaviruset är borta.

Det är en månad sedan Arsenal spelade sin senaste match. Efter VAR-granskning godkändes Alex Lacazette mål och The Gunners kunde vinna med 1-0 mot West Ham.
Sedan dess har fotbollen stått still när Coronaviruset attackerat världen.
Men när kan matcher börja spelas igen? Ja, det vet ingen.

Matteo Guendouzi tycker dock inte att man ska stressa igång något utan det ska vara säkert när man startar upp igen.
- För mig är det viktigaste att inte starta upp igen med några matcher eller några träningar innan pandemin är över. Det viktigaste är folks hälsa, inte bara i fotbollsvärlden, utan i den medicinska världen och världen i stort. Det är vad som är mest viktigt, säger han till Telefoot.

Arsenal har inte tränat ihop på Colney sedan den 10 mars. Under tiden har alla spelare fått hålla igång så gott de kan hemma.
- Just nu är alla direktiv klara. Det händer ingenting. Inga träningar, inga matcher. England vidtog åtgärder lite efter Frankrike vilket innebär att den här perioden börjar bli svår här. Det är många personer som dör av viruset. Jag vet inte om vi är i början eller i mitten av det, men vi vet att vi inte är i slutet. Så det kommer inte börja bli bättre riktigt än.