Medlemmar: 5254 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta ger oss en uppdatering i Coronatider.

Arteta: "Vi planerar för olika scenarier"

tor 9 apr 2020 kl 17:13

Hur planerar man fotbollsframtiden i dessa tider? Mikel Arteta säger att han jobbar med flera olika scenarier beroende på hur framtiden ser ut.

Arsenal har inte spelat match sedan 7 mars och bara dagar senare tvingades man ställa in alla träningar. Mikel Arteta blev själv drabbad när han smittades av Corona. Gunnerstränaren säger nu att han är helt återställd.
- Antingen så var det jag fick inte så starkt eller så är mitt immunförsvar ganska bra.

Men hur sköter han jobbet som Arsenaltränare just nu? Hur ser tankarna ut inför framtiden.
I en intervju med Sky berättar spanjoren att man jobbar med flera olika tänkbara lösningar.
- Jag planerar för två eller tre olika scenarier som kan komma att ställas inför. Beroende på vilket det blir kommer vi kunna göra mer, mindre eller inget alls. Vi får agera på daglig basis. Vi vet inte hur den finansiella situationen kommer att vara, inte hur reglerna blir och när transferfönstret är öppet. Det är så många saker som vi inte har koll på just nu.

Arteta berättar också att han fick jobba hårt för att få ordning på relationen mellan klubb, spelare och fans när han klev in som Arsenaltränare runt jul.
- Jag gick igenom mycket när jag kom hit. Vi hade åtta eller tio spelare skadade och det var massor med grejer som jag fick ta tag i. Sammanhållningen mellan fans, spelare och klubben var i ett tufft tillstånd vid det tillfället. Vi behövde förändra energin, tron och engagemanget hos spelarna.
- Men jag är väldigt nöjd för alla kom med ombord med det vi ville göra. Vi började vinna några matcher i rad och det blev mycket mer positivitet runt om oss.

Arsenaltränaren säger i intervjun att hans fru Lorena Bernal också smittades med Corona. Ett virus som kostade livet på Mikels gode vän och förre tränarkollega Pep Guardiolas mamma.
- Jag har pratat med honom och han var orolig redan innan för hans föräldrar börjar bli gamla och att de försökt isolera sig. Det är verkligen tråkigt. Jag känner familjen väldigt väl och har skickat mina kondoleanser till dem. Förhoppningsvis kan de komma igenom det här tillsammans.

Alla Arsenalspelare och ledare är kvar i London och spelarna tränar på individuellt så gott det går. De följer de engelska myndigheternas rekommendationer.
- Vi arbetar med dem och försöker uppmuntra dem. Vi är nära dem och till nu har vi upplevt det positivt. Vi kör med gruppsamtal och individuella samtal.