Medlemmar: 7266 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Tah, Laca och Partey är några av spelarna det surras om i dagens transfersvep.

Dagens transferrykten

tor 16 apr 2020 kl 13:13

Kurzawa, Lacazette och Disasi. Det är några av spelarna det snackas om i silly season-världen.

Sajten Todofichajes skriver att Arsenal är nära att göra klart med PSG:s vänsterback Layvin Kurzawa i sommar. 27-åringens kontrakt med Parisklubben går ut efter säsongen och då kan Kurzawa ansluta gratis. Kontraktet sägs vara på fem år. Han är en spelare det ryktats om i tidigare transferfönster.

Rapporter från Frankrike säger att Arsenal är på jakt efter den 22-årige mittbacken Axel Disasi. The Gunners ska ha haft kontakt med Disasis klubb Reims under det senaste året. Mittbacken har bara kontrakt till nästa sommar, men skulle Arsenal vilja köpa loss honom kommer man få konkurrens från flera andra klubbar runt om i Europa. Disasi har spelat regelbundet för Reims den här säsongen och han har även gjort U20-landskamper för Frankrike.

Spanska AS skriver idag att Mikel Arteta inte räknar med Alex Lacazette nästa säsong och att Atletico Madrid är ett hett alternativ för den franske strikern. Dock ska Madridklubben inte vara så sugna på investera stort och innan man värvar behöver man sälja någon eller några av sina befintliga anfallare.
Laca har kontrakt med Arsenal till sommaren 2022.

En annan försvarsspelare som kopplas ihop med Arsenal är Bayer Leverkusens Jonathan Tah. Enligt Bild är Arsenal mycket intresserade av 24-åringen som har en utköpsklausul på 40 miljoner Euro. Dock ryktas det om att den bara gäller till och med 31 maj. Tahs kontrakt med Leverkusen sträcker sig till 2023. (Sportwitness).

En Atleticospelare som är intressant för Arsenal är mittfältaren Thomas Partey. Den 26-årige ghananen har kontrakt till 2023, men rykten från Spanien säger att Arsenal kan tänka sig att dega upp de 50 miljoner Euro som utköpsklausulen ligger på.