Medlemmar: 5433 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

David Luiz tror stenhårt på Mikel Arteta som tränare.

"Arteta kommer bli en av världens bästa coacher"

tor 16 apr 2020 kl 14:08

Precis före jul blev Mikel Arteta klar som ny tränare för Arsenal. Mittbacken David Luiz tror att spanjoren är helt rätt val för The Gunners.

Resultatmässigt fick inte Mikel Arteta med sig de poäng som han ville inledningsvis, men efterhand så lossnade det och han gjorde Arsenal till ett vinnande lag igen.
När ligan pausades i början av mars kunde spanjoren räkna in tre raka ligaseger och avancemang i FA-cupen.
Nu säger den brasilianske mittbacken David Luiz att Arsenalspelarna börjat fatta vad som gäller under Artetas ledning.
- Spelarna börjar förstå. Så också de andra anställda. Och att ha hopp, ambition, om att den här klubben ska skina igen. Vad jag ser är att processen är igång. Klubben kommer alltid att vara stor, det är en vinnande klubb som alltid vunnit.

Luis har snackat med ESPN i Brasilien och där säger den rutinerade mittbacken att han tror stenhårt på Arteta som tränare.
- Jag är fullt medveten om att Arteta kommer att bli en av de bästa coacherna i världen.
- Och personerna som leder, inte bara Arteta ... Edu, som kom från det brasilianska landslaget och är en bra person, med karaktär. Raul Sanllehi som jobbat i Barcelona och som vet hur man jobbar i ett bra lag.

Luiz berättar också vilka uppgifter spelarna fått av Arteta under uppehållet och liknar det med att vara tillbaka i skolbänken.
- Jag har spenderat en och en halv timme i ett videosamtal med Arteta där vi analyserat matcher och träningar från den här säsongen.
- Berätta om den här matchen utan att titta på den, säger han till mig. Sen tittar vi tillsammans och kollar om vi gjorde något bra utan att få till det eller om vi trodde att det var dåligt när det var bra. Det kommer hjälpa oss framöver.

Mittbacken snackar också kort om hur det var i truppen när Arteta testade positivt för Corona.
- Vi var rädda, säger Luiz.
- När han testade positivt var vi rädda, ledsna och stannade hemma. Det var en varning för oss att någon så nära oss var drabbad.