Medlemmar: 8914 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta har klivit in och försökt få ordning på lönesänkningsförhandlingarna.

Arteta medlar i lönekonflikten

tor 16 apr 2020 kl 17:50

Ledningen vill sänka spelarnas löner. Truppen har öppnat med att svara nej. Nu har Mikel Arteta klivit in för att försöka få ordning på situationen.

Arsenal har föreslagit för spelartruppen att de ska gå med på en lönesänkning under en ettårsperiod för att lätta lite på det ekonomiska trycket under Coronakrisen.
Budet är en sänkning med 12,5% procent i månaden - pengar som man kan få tillbaka om man kvalificerar sig för Champions League eller Europa League (mindre andel).
Där ska spelarna ha röstat i en WhatsApp-chatt, enligt David Ornstein på The Athletic.
13 ska ha röstat ja. 14 nej.

Arsenal skrev häromdagen att klubbens samtal med spelartruppen fortsätter och nu rapporterar The Athletic att huvudtränaren Mikel Arteta själv har klivit in för att få försöka få spelarna att gå med på klubbens önskemål.
Under gårdagen höll spanjoren ett längre videomöte med truppen där han gjorde sitt för att bryta dödläget.
Där ska han visat sitt missnöje med situation och bett spelarna gå med det klubben vill.
Sedan lämnade han mötet och lät spelarna snacka vidare på egen hand.

Då ledde Hector Bellerin mötet, men någon lösning ska inte ha hittats. En majoritet av truppen var bara villiga att gå med på sänkningen under tiden som Coronaviruset håller i sig. Det ska också finnas en förundran över varför Arsenal ber sina spelare att sänka lönerna över en tolvmånadersperiod när det i många andra klubbar i Europa handlar om en kortare period.