Medlemmar: 5254 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Özil har återigen hamnat i blickfånget - men frågan är hur mycket substans som finns i det.

Özil och lönesänkningen

tis 21 apr 2020 kl 17:28

Arsenal meddelade att spelartruppen sänker sina löner under Coronakrisen. Men några har inte skrivit på. Mesut Özil sägs vara en av dem. Nu kommer förklaringar till varför.

Det var igår som Arsenal gick ut med att förhandlingarna mellan klubben och truppen rörande lönesänkningar under Coronakrisen var klara. Man meddelade då att spelartruppen gått med på att sänka sina löner det kommande året med 12,5% - pengar som betalas tillbaka om laget når Champions League (7,5% om det blir Europa League).
Men under kvällen kom rapporter om att det inte var alla spelare som gått med på dealen.
En av dem påstods vara Mesut Özil.

Mittfältaren är klubbens bäst betalade spelare med en veckolön på £350 000. Det basunerades ut hårt först, men nu kommer mer nyheter i ämnet där innehållet är mer matnyttigt.
ESPN skriver under eftermiddagen att Özil mycket väl kan tänka sig att sänka sin lön, till och med mer än de 12,5 procent som föreslagits, men han vill ha försäkringar om klubbens framtida ekonomiska planer.

Tre spelare ska enligt deras uppgifter sagt "nej" till förslaget från klubben. Men från Özils håll ska det handla mer om hur klubben kommunicerats det hela och hur pengarna ska användas.
Man skriver också om att Özil varje år ger bort £2 miljoner till välgörenhet för olika projekt.
Plus att 31-åringen känner att situationen pressats fram.

ESPN skriver också att en överenskommelse finns men att den bara inte är underskriven även.