Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Aubas framtid i Arsenal är högst osäker.

Förbereder Arsenal för Aubaförsäljning?

fre 24 apr 2020 kl 16:57

Mycket snack om Pierre-Emerick Aubameyangs framtid idag. Tvingas klubben sälja skyttekungen i sommar eller finns det en chans till förlängning?

Pierre-Emerick Aubameyangs kontrakt med Arsenal går ut nästa sommar och sedan tidigare har klubben deklarerat att man inte kommer att låta kontrakten löpa ut så att spelarna kan gå gratis.
Detta skulle innebära att Auba säljs i sommar om man inte lyckas att få anfallaren att skriva på ett nytt avtal.
Och det är detta som många av dagens texter handlar om.

Flera journalister rapporterar nu om att Arsenal förbereder sig på ett liv utan Auba. The Gunners köpte loss gabonesen från Dortmund i januari 2018 för runt 64 miljoner Euro. Sedan dess har anfallaren gjort imponerande 61 mål på 97 matcher.
Men frågan nu är om det blir så många fler.

Telegraph skriver idag att flera andra klubbar runt i Europa tror att Arsenal tvingas sälja Auba i sommar. Chelsea, Inter och Barcelona sägs följa situationen och lär vara intresserad av 30-åringen.
Mail rapporterar liknande och skriver att Arsenal kommer att lyssna på bud i sommar och att Auba vill ha högre lön för att skriva på en förlängning. Idag ligger hans lön på runt £200 000 i veckan. Han ska också vara sugen på Champions League-fotboll.

Det verkar som att Arsenal ännu inte inlett några förhandlingar med Auba om ett nytt kontrakt, men att detta ska ske under sommaren.
Mikel Arteta har tidigare sagt att han är mycket angelägen om att behålla anfallaren.
Återstår att se hur det blir med den saken.