Medlemmar: 8776 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Szczesny berättar nu om när han rökte i duschen i Southampton 2015.

Szczesny: "Jag tog en cigg efter matchen"

mån 27 apr 2020 kl 16:23

Det blev en medial storm. Nu berättar Wojciech Szczesny själv när han tog en cigg i duschen efter 0-2-förlusten i Southampton.

Det var på nyårsdagen 2015 som Wojciech Szczesny och Arsenal gjorde en riktig plattmatch på St Marys i Southampton. Polacken gjorde två mindre bra ingripanden som ledde till att sydkustlaget kunde näta och vinna med 2-0.
Men det var det som hände efter matchen som skulle ge ännu större rubriker.

Först var det John "Faxe" Jensen, av alla människor, som kom med uppgifter att något hänt och att Szczesny inte skulle spela mer den säsongen. Inte långt senare hakade de engelska tidningarna på och rapporterade att keepern tagit en cigg i duschen och fått £20 000 i böter.
Några dagar senare berättade Arsene Wenger att Szczesny bett om ursäkt att det hela var utagerat.
Fransmannen sade:
- Han är en seriös grabb som jobbar hårt. Han är inte den första att göra ett misstag. Och inte den sista heller. Jag vill inte prata om det som händer i vårt omklädningsrum för det som händer där stannar där. Bortsett från det faktum att det inte stannar där ...

Men vad var det som egentligen hände i omklädningsrummet den torsdagen för lite drygt fem år sedan?
Jo, det har Szczesny nu berättat i Arsenals nya podcast "In Lockdown".
Och visst rökte han i duschen.
- På grund av känslorna jag hade efter matchen så tog jag en cigg när laget var där inne. Jag gick in i hörnet i duschen som var i andra änden av omklädningsrummet så att ingen kunde se mig och tände en cigg. Men någon såg mig, det var inte bossen själv, och rapporterade det till honom. Jag träffade honom några dagar senare och då frågade han mig om det var sant. Jag svarade ja. Han gav mig böter och det var det.
- Sen sade han att jag skulle petas ett tag, men det var inga bråk eller stora konfrontationer.

Szczesny säger också att han rökte regelbundet då - men det framgår inte om han fortfarande gör det.
- Vid den tiden rökte jag regelbundet och Bossen visste om det. Han ville bara att ingen rökte i omklädningsrummet och det visste jag.

Efter rökincidenten så spelade knappt Szczesny. Ospina fick förtroendet och Wojciech fick nöja sig med att vakta kassen i FA-cupen - som Arsenal vann efter finalsegern mot Aston Villa.
- Jag förväntade mig att komma tillbaka efter par veckor, men vi hade bra form och David Ospina som kom in gjorde det bra så han fortsatte.
Det hela slutade med att Szczesny lånades ut till Roma på sommaren 2015. Där stannade han i två säsonger innan han sommaren 2017 såldes till Juventus.