Medlemmar: 8061 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Tierney har gjort elva matcher för Arsenal så här långt. Dubbla skador har satt stopp för mer spel.

Tierney om svåra beslutet att gå till Arsenal

mån 11 maj 2020 kl 16:00

Kieran Tierney lämnade sin favoritklubb Celtic förra sommaren för spel i Arsenal. Nu berättar vänsterbacken om hur svårt beslutet var att ta.

Hela Kieran Tierneys familj håller på Celtic och har säsongskort kort Celtic Park. Själv började han spela för Glasgowklubben när han var sju. Som 17-åring gjorde han debut för A-laget i ligan mot Dundee.
I intervjuer har vänsterbacken berättat hans pappa brukade ordna supporterbussar till lagets matcher när han var liten.
Inte undra på att han ställdes inför ett svårt val förra sommaren när Arsenal ville köpa loss honom.

I en intervju med Sky berättar Tierney hur svårt beslutet var att ta.
- Jag hade sömnlösa nätter, säger han.
22-åringen har 170 matcher på meritlistan för Celtic. Under sina år i A-laget har han varit med och vunnit ligan fem gånger, FA-cupen två gånger och Ligacupen tre gånger.
- Det var ett tufft beslut. Men Arsenal är en massiv klubb i en massiv liga. Det var så klart ett fantastiskt erbjudande och jag skrev på kontraktet på deadline day.

Affären mellan Arsenal och Celtic drog ut rejält på tiden och det nobbades bud fram och tillbaka. Det första budet från The Gunners rapporterades om den 18 juni. En dryg månad senare hette det att Tierney nästan var klar.
7 augusti var klubbarna överens.
Dagen efter, på transferfönstrets sista dag presenterades skotten som Arsenalspelare.
- Jag funderade mycket under tiden, vad är det bästa att göra? Förhandlingarna pågick en evighet. Samtidigt försökte jag komma tillbaka från skada. Det var lite som att jag fokuserade på att bli frisk och spelklar och inte så mycket det andra. Men allt händer av en anledning.

Året i Arsenal har tyvärr varit fullt av skador för Tierney som bara gjort elva matcher. I intervjun pratar han även varmt om nye tränaren Mikel Arteta.
- Jag lär mig så mycket, även när jag rehabtränar. Han vet vad som ska hända under matcherna, hur det kommer hända, var pressen kommer ifrån och vilka möjligheter du har. Förhoppningsvis när jag är tillbaka frisk så kan jag spela och bygga upp självförtroende och fitness igen.