Medlemmar: 4732 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Bendtner har bränt en del av förmögenheten från fotbollen på poker.

Bendtner: "Jag har spelat bort riktigt mycket pengar"

fre 15 maj 2020 kl 02:24

Han säger själv att han inte har problem med sitt spelande. Men den förre Arsenalspelaren har spelat bort 50 miljoner danska kronor på poker.

Är det inte det ena så är det det andra. Den förre Arsenalanfallaren Nicklas Bendtners karriär är proppat med skandaler. Allt ifrån bråk, till fortkörningar och fyllegrejer.
Nu säger dansken i D-plays serie "Bendtner og Philine" att han spelat bort massor med pengar på poker.
- Jag har spelat riktigt mycket poker i mitt liv. Jag har spelat mot professionella pokerspelare sedan jag var 19 år.
- Jag har förlorat riktigt, riktigt mycket pengar. Orealistiskt mycket, säger han enligt BT.

När den 32-årige strikern ska uppskatta hur mycket deg som försvunnit från kontot på pokerspelandet säger han:
- Det är svårt att säga en summa. Men omkring 50 miljoner (runt 70 miljoner svenska kronor). Både på spel, roligheter och problem.
Detta berättar han i avsnittet när han och sambon Philine Roepstorff ska spela poker mot nya vänner. Den här gånger är insatsen bara 100 kronor.
Annat var det tidigare i danskens liv.
- Jag skulle inte säga att jag har haft spelproblem över huvud taget. Jag har alltid kunnat styra det. Men en natt i London så spelade jag riktigt höga spel och det kunde det slutat riktigt fel. Nu gjorde det inte det och då valde jag att sluta spela för så mycket pengar. Nu spelar jag bara för mindre summor.

Hur går det då med fotbollen för Bendtner. Nja, sådär. Anfallaren har inte erbjudits något nytt kontrakt med FC Köpenhamn och är för tillfället klubblös. Det ryktas att karriären kan vara över.