Medlemmar: 4779 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det är fortfarande för tidigt att säga när Chambers kan vara tillbaka.

Chambers om vägen tillbaka

fre 15 maj 2020 kl 15:33

Calum Chambers slet av korsbandet mot Chelsea före nyår. Nu berättar mittbacken om den hårda vägen tillbaka.

Det var i Mikel Artetas första hemmamatch som Arsenaltränare som Calum Chambers i en duell med Tammy Abraham slet av korsbandet. Normalt är man borta i sex till nio månader med en sådan skada.
Nu har det gått fem och en halv.
Och i en intervju med Arsenal.com berättar den 25-årige mittbacken hur det går för honom.
- Operationen gick bra och när det gäller återhämtning så jobbar jag på med det jag kan hemma, säger han.
- Lyckligtvis har jag en del gymgrejer hemma så jag har jobbat på att stärka mitt ben, mitt knä och min lårmuskel. Det handlar bara om att bygga upp styrka och sen kan processen gå vidare med andra saker.

Chambers pratar även om lite tidsramar och när han kan vara tillbaka. Även om han försöker ligga lågt på den fronten.
- Att inte sätta någon tidsram var det första jag sade när jag startade rehabträna. Jag vill inte ha det på någonting. Jag vill att det är rätt, att jag tar min tid och ordentligt. Jag gör allt jag kan just nu för att få ut det bästa av situationen. Förhoppningsvis jag jag bygga vidare och fortsätta därifrån.