Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Aliadiere berättar omklädningsrumshistorier.

Aliadiere: Då blev Wenger galen

tis 19 maj 2020 kl 12:43

Allt som oftast var Arsene Wenger sansad i sin ledarstil. Men några gånger blev fransmannen riktigt förbannad. Gamle spelaren Jeremie Aliadiere berättar nu om när det hände.

Arsene Wenger ledde Arsenal i 22 år och vann massor med titlar. Allt som oftast var han en lugn och sansad ledare - men ibland hände det att även fransmannen spårade ur och blev förbannad.
I en intervju med Goal berättar nu den förre Arsenalanfallaren Jeremie Aliadiere om två av tillfällena.

Februari 2001. Old Trafford. Manchester United v Arsenal

Arsenal hade massor med försvarsspelare skadade och tvingades till spel med en backlinje bestående av Luzhny, Stepanovs, Grimandi och en ung Ashley Cole. Manchester United ledde med 5-1 i paus.
Och Wenger var ursinnig.
- Arsene blev helt galen, säger Aliadiere.
- Vi blev krossade i första halvlek när Igors Stepanovs spelade i mittförsvaret. Det var ett skämt. Andy Cole och Dwight Yorke gjorde vad de ville. Jag var inte ens i truppen, jag var där som 19:e man eller något sånt. Och när jag såg honom (Wenger) tappa det så där kände jag "wow". Jag hade aldrig sett honom bli galen tidigare.
- Han kastade flaskor genom rummet och de flög överallt. Han skrek och svor. Wenger svor nästan aldrig. Han var vansinnig. Det höll på i fem minuter, sen lugnade det ner sig.

Matchen slutade 6-1.

Wiltord och mobiltelefonen

En gång blev Wenger riktigt arg på Colney. Det var när Sylvain Wiltord hade sin mobiltelefon på i omklädningsrummet.
- Vi var tillsagda att inte använda våra mobiler i omklädningsrummet. Arsene sade alltid att vi hade två val. Lämna den i bilen eller ha de på ljudlös i ditt skåp om du tar den med in i omklädningsrummet. En dag kom han in i omklädningsrummet för ett möte och började prata när Sylvains mobiltelefon började att ringa och han svarade samtalet dessutom.
- Arsene tappade det helt. Han blev galen och skrek: "Sylvain are you taking the piss?". Han skrek rejält till honom och gav honom böter på 10 000 eller 12 000 pund.

Men Wiltord verkade inte bry sig nämnvärt, enligt Aliadiere.
- Det var under ett tillfälle när det var lite spänt mellan Arsene och Sylvian. Sylvain brydde sig inte och fortsatte bara samtalet. Det var galet.