Medlemmar: 5259 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal gjorde idag sitt första fotbollspass sedan Coronaviruset bröt ut.

Ceballos: "Känslan att vara tillbaka"

fre 22 maj 2020 kl 21:48

Första fotbollsträningen på över två månader. Inte undra på att Arsenalspelarna var nöjda.

Arsenal har inte spelat fotboll sedan 7 mars - men nu närmar sig Premier League en comeback.
Idag körde Arsenal sitt första fotbollspass på Colney på över två månader.
- Känslan av att vara tillbaka på den gröna mattan ... att röra bollen igen ... som jag har saknat det. Inte långt kvar innan vi kan njuta av det som vi älskar mest: fotboll, skriver Dani Ceballos på Instagram.

Spelarna har sedan en tid fått träna på egen hand på Colney. De byter fortfarande om hemma. Men idag körde klubben igång fotbollsträning igen. I små grupper och med social distansering tränade Mikel Artetas lag.

I början av veckan så Coronatestades alla spelare och ledare i Premier League. Enligt Ceballos, som pratat med spanska TVE, så testade ingen i Arsenallägret positivt.
- För 48 timmar sedan gjorde alla testerna och sanningen är den att hela laget testade negativt. Vi kommer att starta en vecka senare än vad som det snackas om i Spanien. Där är det 12 juni och vi kommer att starta den 20 juni.

Ceballos är på lån från Real Madrid och lånet går ut i sommar. Det har ännu inte gjorts klart vad som kommer hända med inlånade och kontraktslösa spelare då det normala är att kontrakten med klubbarna går ut den 30 juni när ligan kommer att färdigspelas efter det.
Men för mittfältarens del verkar det som att det är Spanien som gäller efter säsongen.
- Jag är en Real Madrid-spelare och vilken spelare som helst i världen skulle vilja spela för Real Madrid. Jag har kontrakt med dem i tre år till. Det bästa från Dani Ceballos kommer framöver, att komma in i ett lag, att känna sig viktig ... som en ledare. Det är vad jag verkligen vill.