Medlemmar: 4265 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Coutinho är ett av namnen som det snackas om till Arsenal.

Arsenal vill plocka in Coutinho

ons 27 maj 2020 kl 14:49

Rapporter från Frankrike säger att Mikel Artetas intresse för att plocka in Philippe Coutinho i sommar är genuint. Arsenal ska ha varit i kontakt med brassens agent sedan före jul.

Om det är mycket osäkerhet kring silly season normalt så är det inget mot hur det kommer att bli framöver. Frågetecknen är många för fotbollsklubbarna i och med Coronakrisen och inget vet hur transfermarknaden kommer att se ut.
Hur mycket pengar finns det?
När öppnas transferfönstret?
Och hur kommer övergångssummorna att påverkas av Coronaviruset?

Många tror att det vi kommer att få se framöver är ett helt nytt fotbollslandskap med snålare budgetar, lägre löner och övergångssummor och klubbar som försöker göra business där man lånar in spelare eller kontrakterar dem utan kontrakt.
För Arsenals del råder det nog ingen tvekan om att det kommer finnas minimalt med pengar till nya spelare i sommar - om man själva inte lyckas lätta på utgifterna.
Därför kan det tyckas märkligt att det skrivs så mycket om högprofilerade spelare som Thomas Partey och Philippe Coutinho när läget är som det är.
Men de ryktena finns.

Idag skriver den franske journalisten Alexis Bernard att Mikel Arteta gärna plockar in Coutinho i sommar. Den offensive brassen såldes från Liverpool till Barcelona 2018 för runt 1,5 miljarder kronor.
Men ett och ett halvt år senare valde Barca att låna ut 27-åringen till Bayern München där han spenderat årets säsong.
Någon fortsättning i södra Tyskland blir det dock inte.
Och Bernard skriver nu att Arsenal är en av klubbarna som överväger att försöka plocka in honom. Klubben sägs ha fört samtal med agenten Kia Joorabchian sen före jul där en ny utlåning sägs vara aktuell.
Barcelona rapporteras också vara villiga att bli av med brassen för betydligt mindre än man köpte honom för.
Även Chelsea sägs vara intresserade.