Medlemmar: 5320 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Alexandre Lacazette gör matchens enda mål i mötet med West Ham innan ligan avbröts.

PL drar igång igen den 17/6

tor 28 maj 2020 kl 20:58

På torsdagen stod det klart att Premier League avser att dra igång säsongen igen den 17 juni.

Det har pratats under en rätt lång tid om att ligan ska starta upp igen under andra halvan av juni, och nu har man inom Premier League kommit överens om när man vill att spelet ska återupptas igen. Planen är, om allting går som tänkt, att det hela sätter igång den 17/6 med de två hängmatcherna Manchester City - Arsenal samt Aston Villa - Sheffield United, och sedan ska det enligt BBC spelas matcher under lite mer än en månads tid med den sista omgången den 25/7.

Alla matcher kommer att visas på TV i England, vilket innebär att förbudet mot att visa matcher med avspark lördag klockan 15 brittisk tid tillfälligt frångås. Att alla matcher visas live torde innebära att så även kommer att ske här i Sverige, men detta har ännu inte bekräftats. Avsparkstiderna kommer att delas upp så att inga matcher spelas parallellt under helgomgångarna, och avsparkstiderna kommer att vara som följer:

Fredag 21:00
Lördag 13:30, 16:00, 18:30 och 21:00
Söndag: 13:00, 15:00, 17:30, 20:00
Måndag: 21:00

Veckoomgångar fördelas över tisdag, onsdag och torsdag med avspark 19:00 och 21:00.

Alla matcher kommer förstås att spelas utan publik, och vad det verkar kommer matcherna att spelas på lagens ordinarie arenor då inget annat har kommunicerats från Premier Leagues håll.