Medlemmar: 5254 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kommer vi få se David Luiz i Arsenal även nästa säsong?

"Stor chans att David Luiz stannar"

mån 1 jun 2020 kl 14:37

David Luiz vill stanna i Arsenal. Och det är stor chans att det blir så säger agenten Kia Joorabchian.

Det var i veckan som uppgifterna läckte ut att David Luiz inte alls hade ett tvåårskontrakt med Arsenal utan ett ettårsavtal. Klubben hade en option på ett andraår med brassemittbacken, men det har man ännu inte utnyttjat.
Spekulationerna sade att en comeback till Benfica var aktuell.
Men frågan är om det kommer att bli.

För i en intervju med Sky säger 33-åringens agent Kia Joorabchian att det finns goda chanser att Luiz stannar i Arsenals trots allt.
- Han trivs väldigt bra i Arsenal. Han har en extremt bra relation med både tränaren, sportchefen och med andra i klubben ända upp till ägaren. Han respekterar alla. Arsenal hade en option, men den gick ut. Optionsmöjligheten gick ut mitt i pandemin. Vi är alla medvetna om situationen och vi försöker väldigt snabbt komma tillbaka till det nya normala, säger Joorabchian till Sky.
- De här kontraktssituationerna, förlängningarna, om han stannar eller inte ... allt kommer lösas när vi återgår till något som är det nya normala. David kommer sitta ner med Arsenal innan säsongen startar och då kommer det bestämmas om han stannar eller inte. Chanserna är väldigt goda (att han stannar). Det finns ingen önskan att lämna.

Häromdagen rapporterade The Athletic att säsongen som David Luiz spelat i Arsenal kostat klubben £24 miljoner. £8 miljoner i övergångssumma till Chelsea, £10 miljoner i lön till Luiz och som grädde på moset £6 miljoner i agentavgifter.
Men Joorabchian slaktar uppgifterna att Arsenal ska ha betalat £6 miljoner till personerna som "fixat" övergången.
- Agentavgiften som rapporteras av The Athletic är så, så fel. Avgiften för David är mindre än 10 procent av det.