Medlemmar: 5254 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Gissningsvis kommer Arsenal lira eventuella träningsmatcher inför omstarten på Colney.

Klubbarna tillåts spela träningsmatcher

tis 2 jun 2020 kl 20:57

För att kunna förbereda sig inför omstarten av Premier League har klubbarna nu fått grönt ljus att spela träningsmatcher. Men regellistan är lång.

Det är sedan en tid tillbaka spikat att Premier League ska kicka igång igen den 17 juni. Planen är att ligan ska starta med Manchester City mot Arsenal - den match som först blev uppskjuten när Coronapandemin drog igång.
Och Aston Villa v Sheffield United.
Matcherna framöver kommer spelas utan publik.

Det är totalt 92 matcher till som ska spelas innan ligan är klar och alla kommer att tv-sändas. Det kommer att bli ett komprimerat schema där man kommer spela på dubbla tider på veckorna (tisdagar och onsdagar klockan 19.00 och 21.00). Sedan är det fullt blås på helgerna med avsparkstider fredag 21.00, lördag 13.30, 16.00, 18.30 och 21.00, söndag 13.00, 15.00, 17.30 och 20.00 samt måndag klockan 21.00.

Och som ett led i förberedelserna inför omstarten har nu klubbarna fått grönt ljus att börja spela träningsmatcher. Men matcherna får inte spelas längre än 90 minuter bort och spelarna måste ta sig dit i egen bil och vara ombytta och klara.
Det är lite som när man var liten och lirade fotboll.
Sen är inte domarna klara för "spel" ännu då de inte testats så vill man spela match den närmsta tiden så får man kalla in klubbledare och tränare som domare.
Planen är att alla domare ska vara testade och klara till den 17 juni.

Om matcherna ska spelas på en arena så kommer spelarna att knalla in via spelargången och direkt ut på planen för att värma upp. Omklädningsrummen kommer inte att användas.