Medlemmar: 4265 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Hur ser Aubas Arsenalframtid ut?

Aubameyangs framtid - senaste nytt

tis 2 jun 2020 kl 23:49

Det har varit mycket snack om Pierre-Emerick Aubameyangs kontrakt och Arsenalframtid under dagen. Vissa påstår att Arsenal erbjudit ett nytt kontrakt. Andra inte.

Skyttekungen Pierre-Emerick Aubameyangs kontrakt med Arsenal går ut nästa sommar och som klubben tidigare sagt så kommer man inte låta spelares kontrakt löpa ut så att de kan lämna gratis.
Detta skulle innebära att The Gunners måste förlänga Aubas avtal den här sommaren.
Eller sälja gabonesen.
Men hur kommer det att bli?

Ja, det är en knivig fråga. Med ett nytt transferlandskap i sviterna av Coronakrisen kommer vi förmodligen få se helt annan business framöver. Idag har flera journalister skrivit om anfallarens framtid och vad som händer.
En del säger att Arsenal har lagt fram ett nytt kontrakt till strikern. Andra säger att det inte skett.
Men enligt The Sun vill Arsenal väldigt gärna ha honom kvar och ska erbjuda honom ett treårskontrakt trots att han fyller 31 i mitten av juni. Tidningen skriver att man vara beredda på att höja lönen från £180 000 till £200 000 i månaden.
Och får man inte mer än £20 miljoner för honom i sommar är man inte är så sugna på att släppa honom även om parterna inte hittar en ny kontraktslösning.

Journalisten Alexis Bernard skriver att Mikel Arteta är desperat att behålla Auba, anfallaren ska inte ha stängt dörren till en fortsättning. Arsenal ska framöver börja förhandla med Aubas pappa, som också är hans agent.
Telegraph rapporterar att Arteta är på väg att ta saken i egna händer för att försöka övertyga Auba om att stanna i klubben. Han vill bygga sitt unga lag runt 30-åringen och ska prata med anfallaren själv.

Arsenal köpte Pierre-Emerick Aubameyang från Borussia Dortmund i januari 2018 och på 97 matcher har han gjort imponerande 61 mål.