Medlemmar: 8804 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Eddie gjorde ett hattrick i andra halvlek mot Charlton idag.

Arsenal slog Charlton med 6-0

lör 6 jun 2020 kl 23:43

Dagens träningsmatch mellan Arsenal och Championshiplaget Charlton Athletic slutade 6-0 till Gunners. Eddie Nketiah gjorde hattrick.

Rätt som det var dök det bara upp uppgifter att Arsenal skulle spela träningsmatch idag på Emirates Stadium. Klubbarna hade inte annonserat något om någon match, utan det var Charltonanfallaren Lyle Taylor som lämnade en kommentar på ett fansinstagramkonto. När sedan en Arsenalsupporter lade ut bilder från garaget på Emirates Stadium där spelarna kom i sina bilar ombytta och klara visste vi att uppgifterna var korrekta.
Klockan 16.00 kickade matchen igång.
Och strax före 18.00 hade Arsenal skyfflat in sex bollar på Championshiplaget och vunnit med 6-0.

Det finns i vanlig ordning knapphändiga uppgifter om matchen, men Arsenal.com har i alla fall lagt ut både ett referat och highlights. Dessa kan beskådas här.
Mikel Arteta valde att starta med Leno, Bellerin, Mustafi, David Luiz, Tierney, Guendouzi, Maitland-Niles, Nelson, Özil, Aubameyang och Lacazette.
På bilder ses Bernd Leno göra två bra räddningar i första.
Alex Lacazette gav Arsenal ledningen. En långboll från David Luiz nickades ner av vad som såg ut att vara Maitland-Niles och från distans klippte fransmannen snyggt in ledningsmålet.
Både Reiss Nelson och Maitland-Niles hade sedan hyggliga chanser att utöka ledningen, men det var Pierre-Emerick Aubameyang som satte tvåan.
Skyttekungen kom på vänsterkanten i en omställning men såg ut att bränna chansen då han tappade balansen.
Men icke. Skottet med högern gick in bortre hörnet.
Paus.

Huruvida Mikel Arteta bytte hela elvan i paus eller om bytena kom efterhand är oklart, men de som spelade i andra halvlek var Martinez, Sokratis, Holding, Pablo Mari, Kolasinac, Ceballos, Xhaka, Pepe, Willock, Martinelli, Nketiah.
Även Bukayo Saka ska ha fått speltid i andra halvlek.
En halvlek som av bilderna att döma bara handlade om Arsenal.
Och Eddie Nketiah.
Anfallaren gjorde ett äkta hattrick.
3-0 med foten på Ceballos frispark, 4-0 efter en djupledsboll från Sokratis och avslutningsvis 5-0 med skallen på Joe Willocks inlägg.
Nicolas Pepe hade sedan en frispark i stolpen innan Willock rundade av med 6-0.
Matchens kanske snyggaste mål. Martinelli till Nketiah tillbaka till Willock - pang.

De som inte var med och lirade idag var Calum Chambers (skadad), Lucas Torreira (på väg tillbaka från skada) och Cedric Soares.
Vi kunde också notera att avbytarna satt utspridda på läktaren. Det såg först lite märkligt ut när Aubameyang skickade ut en instastory där han skämtade med Saka från läktaren och man trodde att han inte var med och spelade. Men så var alltså inte fallet.
Ny tider ...