Medlemmar: 5254 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Är det här det sista vi ser av David Luiz i Arsenaltröjan?

"Det var inte lagets fel - det var mitt fel"

tor 18 jun 2020 kl 00:43

David Luiz hade en mardrömsmatch i Premier League-omstarten. Efter förlusten i Manchester gick han själv ut och bad om ursäkt i Sky:s sändning.

Halva den första halvleken hade gått när Pablo Mari gick sönder. In kom David Luiz. Innan de första 45 var över hade brassen kostat Arsenal ett baklängesmål. 33-åringen var nochalant när han skulle spela bort bollen som hamnade hos Raheem Sterling som skickade in 1-0 till City.
Fem minuter in i andra halvlek kom Luiz på efterkälken och drog ner Riyad Marez.
Straff.
Rött kort.
Och 2-0 till City.

Arsenal hade ingenting att sätta emot med en man mindre och föll med 0-3 på Etihad Stadium. Efter matchen gick David Luiz själv ut till Sky för att be om ursäkt.
- Det var inte lagets fel - det var mitt fel. Jag tog beslutet att spela, jag borde ha fattat ett annat beslut för två månader sedan. Men det gjorde jag inte. Idag tyckte jag laget spelade bra, speciellt efter med tio man. Coachen är fantastisk och spelarna är fantastiska. Det är bara mitt fel.

Sky:s reporter ber David Luiz förtydliga vad han menar när han säger att skulle ha fattat ett annat beslut för två månader sedan.
- Jag borde ha fattat en annat beslut för två månader sedan. Men det gjorde jag inte. Det var bara om mitt kontrakt. Om jag skulle stanna här eller inte. Nu har jag 14 dagar kvar och det är det. Idag var det mitt fel.
Vilket beslut borde du ta tagit?
- Ett annat beslut, att försöka bestämma min framtid så tidigt som möjligt. Men det gjorde jag inte.
Påverkade det hur du spelade idag?
- Jag vill inte skylla på det. Det är mitt fel och that's it.

David Luiz kontrakt lär gå ut den sista juni och när han får frågan vad som händer framöver säger han:
- Jag älskar att vara här, det är därför jag har fortsatt att träna hårt. Det är därför jag kom hit idag. Det är därför jag gör mitt bästa och kommer ut hit och pratar. Jag vill stanna och det vet coachen. Han vill att jag stannar så nu väntar vi bara på beslutet.