Medlemmar: 5254 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Är detta det sista vi såg av David Luiz i Arsenal?

Oklart om David Luiz spelar mer för Arsenal

fre 19 jun 2020 kl 10:51

Utvisad mot Manchester City och ett kontrakt som går ut. Nu säger Mikel Arteta att han inte vet om David Luiz kommer spela igen för Arsenal.

David Luiz kände att det var nödvändigt att kliva in i Sky:s sändning och be om ursäkt för sina misstag på Etihad Stadium i onsdag. Där snackade brassen även om sitt kontrakt med klubben - som går ut den sista juni.
Ska han spela vidare resten av den här säsongen behöver Arsenal lösa en korttidsförlängning.
Men det verkar inte vara klart.

Mikel Arteta fick igår frågan inför lördagens möte med Brighton om han tror David Luiz kommer spela igen för Arsenal och då svarade spanjoren:
- Jag vet inte.
- Som jag sa när jag snackade med er härom kvällen så är han öppen. Han är en man, en ledare och jag var säker på att han skulle prata inför alla. Ni hörde vad han sa och han var väldigt ärlig mot oss också. Det värderar jag med honom, men vi behöver vara ärliga mot honom. Jag kommer personligen att försvara honom med allt jag har för jag tror på honom, han har visat massor med saker sedan jag kom hit och hans karriär talar för sig själv.

I sviterna av Coronakrisen är det ekonomiska läget i fotbollsklubbarna ansträngt och det spelar en stor roll in för hur klubben kommer resonera om Luis framtid.
- Sättet som COVID-19 har påverkat alla klubbar och ekonomin generellt, det kommer få betydelse. Vad klubben gör just nu är att se över läget och försöker räta ut de frågetecken som finns. Vi behöver fatta stora beslut, men tidsmässigt är det svårt att hinna med det. Vi gör vårt bästa och klubben gör sitt bästa, men ibland är det svårt för det sätter spelare och sportsliga förnödenheter i svåra situationer. Vi behöver anpassa oss. Det är vad det är och det var därför jag ville skydda David. Det var därför jag inte startade med honom. Men det är en underlig sport för efter 20 minuter behövde vi honom och han är en spelare som levt med stor osäkerhet de senaste veckorna.