Medlemmar: 6550 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kommer den här duon jobba vidare efter säsongen?

Är Guendouzi på väg bort?

fre 26 jun 2020 kl 12:56

Petad från truppen igår mot Southampton. Nu kommer rapporter om att Matteo Guendouzi kan vara på väg bort från Arsenal.

Matteo Guendouzi hamnade i händelsernas centrum efter matchen mot Brighton i lördags. Fransmannen var arg på Neal Maupay efter tacklingen på Bernd Leno. Mittfältaren tog tag i Brightonspelarens hals, men slapp straff.
När Mikel Arteta offentliggjorde matchtruppen mot Souhampton fanns inte Guendouzi med.
Spanjoren fick snabbt svara på frågor om det var av disciplinära anledningar. Arsenaltränaren kallade det "squad management" och sade:
- Oavsett vilka interna frågor vi har så sköter vi dem internt.

Efter matchen sade Arteta att det inte handlade om något straff för det Guendouzi gjorde i Brighton.
- Nej. Oavsett vilka grejer det är så tar vi det internt och jag kommer att hantera det privat. Jag förklarade att jag inte kan förklara. That's it.

Det här har spätt på rykten om att Guendouzi är på väg bort från klubben. Flera engelska journalister säger att Arteta har tröttnat på den unge fransmannens attityd.
L'Equipe skriver att klubben och Guendouzi haft ett möte efter Brightonmatchen som handlade om hans disciplin. Där ska 21-åringen sagt att han inte har något emot att lämna för spel i någon annan klubb.
Hans speltid har kraftigt begränsats sedan Mikel Arteta kom till Arsenal och GFFN, som översatt texten från L'Equipe, skriver att Guendouzis relation med Arteta inte är dålig, men att han inte litar på honom och att han får för lite speltid. Guendouzi har bara startat fyra av tolv matcher under spanjoren.

Detta har lett till att flertal klubbar visat intresse för Guendouzi - som har kontrakt till 2022. Klubbar som Inter, Manchester United, PSG, Juventus, Barcelona och Real Madrid ska alla vara intresserade.