Medlemmar: 5254 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta och Arsenal är vidare till Wembley.

Arteta: "Vi behövde det här"

sön 28 jun 2020 kl 18:30

Efter två raka förluster har Arsenal vänt på skutan. Idag tog sig Mikel Artetas gäng vidare till FA-cupsemifinal. - Vi behövde det här, säger han.

Ingen fotboll på tre månader. Sen pang, pang. 0-3 mot Manchester City och 1-2 mot Brighton. Men sedan har Mikel Artetas Arsenal fått bättre ordning på grejerna.
I torsdags 2-0 mot Southampton.
Idag 2-1, och avancemang till semifinal, mot Sheffield United i FA-cupen.
- Jag är verkligen nöjd, vi är tillbaka på Wembley, säger Arsenaltränaren.

Det satt dock hårt inne mot Sheffield United på Bramall Lane. Det krävdes ett sent segermål på stopptid från Dani Ceballos för att Arsenal skulle boka sin plats till semifinalerna på nationalarenan i nordvästra London.
- Det här är ett riktigt tufft ställe att komma till och få det resultat man vill. Vi jobbade hårt till slutet och jag gillade verkligen attityden hos spelarna, säger Arteta.

The Blades kvitterade med bara minuter kvar av ordinarie tid och det var hemmalaget som under slutkvarten var hetast.
- De är riktigt bra på det de gör. De sätter hårt press hela tiden med sitt direkta spel, de sätter en i problem. Vi hanterade det bra i långa perioder, men man vet att det kommer bli problem vid någon tidpunkt. Men reaktionen kom direkt och var bra.
Arsenal har nu två segrar på raken efter omstarten.
Det vill Arteta bygga vidare på.
- Det gör skillnad, vi behövde det här. Vi har spelat fyra bortamatcher sedan Coronaviruset vilket inte är enkelt att göra i Premier League. Förhoppningsvis kan vi få lite momentum nu.