Medlemmar: 6531 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mer Frankrike för Saliba.

Saliba ser ut att bli kvar i Saint-Etienne

tis 30 jun 2020 kl 15:56

Det har snackats om att William Saliba skulle återvända till Arsenal och träna med klubben. Men Mikel Arteta vill att han slutför säsongen och spelar cupfinal med Saint-Etienne.

Arsenal köpte William Saliba från Saint-Etienne förra sommaren och lånade direkt ut honom till Ligue 1-klubben. Där han mittbacken lirat hela säsongen. Den senaste tiden har det snackats om att 19-åringen skulle återvända till norra London när lånet går ut idag.
Även om Saliba inte skulle kunna spela för The Gunners den här säsongen kunde han träna med laget.
Men så ser det inte ut att bli.

Mikel Arteta sa idag på presskonferensen inför morgondagens möte med Norwich att vill att mittbacken stannar i Frankrike - så att han kan spela cupfinalen mot PSG den 24 juli.
- Jag tror att han behöver stanna där. Vi har ett avtal med Saint-Etianne, han har varit där hela säsongen och har tjänat ihop till att spela cupfinalen om hans tränare vill det. Vi behöver ge honom den möjligheten. Så att han kan njuta av det. Efter det kan han komma hit.

Arsenaltränaren sade också att han haft kontakt med Saliba kontinuerligt sedan han kom till klubben.
- Ja, jag har pratat med honom några gånger och han har varit på träningsanläggningen några gånger också. Som ung spelare har han haft en svår säsong med skador. Men det är en del av processen. Jag vet hur höga förväntningarna är på honom, men vi måste komma ihåg hur ung han är och vad han har gjort. Jag är säker på att vi kan skapa rätt förutsättningar för honom så att han kan fortsätta att växa som spelare.