Medlemmar: 8784 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Nu är det klart att Mkhitaryan stannar i Roma.

Mkhitaryan stannar i Roma

ons 1 jul 2020 kl 00:02

Henrikh Mkhitaryan stannar i Roma säsongen ut. Allt tyder även på att mittfältaren blir kvar i Italien även nästa säsong.

Det har inte varit någon större hemlighet att Henrikh Mkhitaryan vill stanna kvar i Rom och spela vidare med Roma. Armeniern är utlånad från Arsenal och ikväll meddelades från Italien att 31-åringen kommer stanna i Roma säsongen ut.
Men det stoppar inte där.
För klubben skriver på sin hemsida att ett preliminärt avtal även för nästa år är klart.

Det verkar som att Arsenal gått med på att säga upp Mikis kontrakt efter säsongen så att han kan gå gratis till Roma. Kravet ska ha varit att Romklubben tar över hans kontrakt och betalar mittfältaren runt £200 000 i veckan som han har i lön.
Mkhitaryans agent, Mino Raiola, har under en tid jobbat för att få till en deal där han blir Romaspelare permanent.
Det har surrats om att Roma först ville betala en mindre övergångssumma men att Arsenal skulle stå för en del av lönen. Nu verkar man lösa det så att Arsenal stryker resterande av hans kontrakt och därmed inte får någon transfersumma, men i gengäld blir man av med en rejäl lönekostnad. Mkhitaryan kom till Arsenal när Alexis Sanchez gick till Manchester United i januari 2018.

Det har ryktats att klubbarna också jobbat med en lösning där Justin Kluivert skulle vara involverad. Men de uppgifterna säger den italienske journalisten Fabrizio Romano aldrig varit aktuella.

Mkhitaryan gjorde 59 matcher för Arsenal och nätade nio gånger.