Medlemmar: 3180 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Nu är det klart att Mkhitaryan stannar i Roma.

Mkhitaryan stannar i Roma

ons 1 jul 2020 kl 00:02

Henrikh Mkhitaryan stannar i Roma säsongen ut. Allt tyder även på att mittfältaren blir kvar i Italien även nästa säsong.

Det har inte varit någon större hemlighet att Henrikh Mkhitaryan vill stanna kvar i Rom och spela vidare med Roma. Armeniern är utlånad från Arsenal och ikväll meddelades från Italien att 31-åringen kommer stanna i Roma säsongen ut.
Men det stoppar inte där.
För klubben skriver på sin hemsida att ett preliminärt avtal även för nästa år är klart.

Det verkar som att Arsenal gått med på att säga upp Mikis kontrakt efter säsongen så att han kan gå gratis till Roma. Kravet ska ha varit att Romklubben tar över hans kontrakt och betalar mittfältaren runt £200 000 i veckan som han har i lön.
Mkhitaryans agent, Mino Raiola, har under en tid jobbat för att få till en deal där han blir Romaspelare permanent.
Det har surrats om att Roma först ville betala en mindre övergångssumma men att Arsenal skulle stå för en del av lönen. Nu verkar man lösa det så att Arsenal stryker resterande av hans kontrakt och därmed inte får någon transfersumma, men i gengäld blir man av med en rejäl lönekostnad. Mkhitaryan kom till Arsenal när Alexis Sanchez gick till Manchester United i januari 2018.

Det har ryktats att klubbarna också jobbat med en lösning där Justin Kluivert skulle vara involverad. Men de uppgifterna säger den italienske journalisten Fabrizio Romano aldrig varit aktuella.

Mkhitaryan gjorde 59 matcher för Arsenal och nätade nio gånger.

Kommentarer

Bild för David Pearson

Riktigt uselt förhandlat om detta stämmer. Man släpper alltså en spelare gratis, 10 miljoner pund måste man minst sagt kunna få. Men detta bör innebära att pengar inte är något problem för oss. 

Bild för Patric Johansson

Den lönen skulle man också gärna ha. 

Supporter sedan 1983! 

Bild för Pontus Gustavsson

Håller med Dej! Kolla bara hur city gör med Sané om de går i lås, han har ett år kvar o vill lämna, dom värvade honom för 330 miljoner, de sägs att Bayern ska få betala runt 550 miljoner sen kan man ju lägga till att han haft en allvarlig knäskada ochså. vi kommer säkert skänka bort auba med ska du se...

Bild för Ulf Åkermark

En början av spelutrensning ser mer fram emot vad vi kommer att inhandla

COYG 

Bild för Elias

Finns många spelare som ingen vill betala för i vårt lag, speciellt nu när pandemin har slagit hårt, bättre att arsenal gör sig av med spelare som inte ingår i Artetas plan, om dom går gratis bryr jag mig mindre om faktiskt, bra att dom börjar rensa i ledet. Arsenal måste bereda plats för nyförvärv, och dom har säkert pengar att handla för Ornstein skriver idag att sakas kontrakt är nära kommer tillkännages denna vecka eller nästa, Arsenal har även intensifierat jakten på Thomas Partey, David ornstein är mycket trovärdig, sen kan kan ju naturligtvis allt hända.

 

Bild för Sral

Vi slipper ju betala hans lön i alla fall.