Medlemmar: 3844 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Thomas Partey står högt på Arsenals önskelista.

Intresset för Thomas Partey ökar

ons 1 jul 2020 kl 12:51

Arsenal jobbar hårt för att värva Thomas Partey från Atletico Madrid i sommar. Det rapporterar David Ornstein.

Att Mikel Arteta och övriga Arsenalledningen gillar Thomas Partey är ingen hemlighet. Hela våren har det surrats om att ghananen står högt på önskelistan och han har själv inte signat något nytt avtal med Atletico Madrid.
Premier League är målet, har det sagts.
Idag skriver David Ornstein på The Athletic att Arsenals intresse för att signa Partey har intensifierats.

Den 27-årige mittfältaren har en utköpsklausul på 50 miljoner Euro. Ornstein skriver att Arsenal hoppas kunna förhandla ner priset och lösa Partey i sommar.

Kommentarer

Bild för David Pearson

Fullständigt fantastiska nyheter! Han skulle kunna bli bästa nyförvärvet på 2000 talet helt klart. 

Bild för Patric Johansson

Jag är lite pessimistisk och tror inte det blir någon affär. Det blir säkert någon billigare och sämre. 

Supporter sedan 1983! 

Bild för George Adams

Vore en fantastisk funktionell och behövlig värvning, som jag verkligen skulle bli glad, om den gick i lås!

Samtidigt! Det va det här med vår nuvarande självbild. Om vi bortser en liten stund från en ev högre lön till den dugliga mittfältaren. Vill ha gå från en just nu bättre klubb till ett kaotiskt och famlande Arsenal, som riskerar vara utan spel i Europa?

Jag är tveksam..

Give us our Arsenal back. Kroenke Out!

Bild för Joacim Nyberg

Spelaren i fråga vill gå till arsenal. han har nekat förlängning med atletico för han vill lämna för just atsenal men kruxet e att vi kanske inte har cash te han. Men vi får se vore en fantastisk värvning 

Bild för Sral

Har vi hört den förut? Han kanske går till Premier League, men just till Arsenal känns tveksamt. Vill han spela i Champions League och ha chansen att vinna titlar är det här fel klubb just nu. Och, en spelare är inte skillnaden mellan CL eller inte för oss. Vi är längre ifrån än så. 

Bild för Jonas Eriksson

Byt jämnt upp med Özil. ;)

 

Bild för David Pearson

Håller inte med dig Sral. Partey kan definitivt vara skillnaden på att nå fjärdeplatsen eller inte. Sen tillkommer även Saliba. Det är bara City och Pool vi definitivt inte kan komma före. 

Bild för George Adams
Sral wrote:

Har vi hört den förut? Han kanske går till Premier League, men just till Arsenal känns tveksamt. Vill han spela i Champions League och ha chansen att vinna titlar är det här fel klubb just nu. Och, en spelare är inte skillnaden mellan CL eller inte för oss. Vi är längre ifrån än så. 

+1

Give us our Arsenal back. Kroenke Out!

Bild för Joacim Nyberg

ja vi må vara längre ifrån än så! Men kan vi värva en spelare av hans kaliber e vi en god bit på vägen där vi vill vara! går som sagt inte bygga ett mästarlag på 11 u23 spelare 

Bild för Glenn

Sral vad negativ du är. Vad har hänt?

vi fick en usel start under Emery, var turbulent en stor del av säsongen. Vi saknar en bra mittback och en defensiv mf. Kanske Saliba och Partey är de bitar vi saknat?

City, Liverpool och tyvär United tror jag blir svåra. Chelsea om de får ordning på alla nya. Men vi ska kunna slåss om en 4-5:e plats om bitarna kommer på plats och Arteta får en försäsong och rensa ut dökött

In Arteta we trust!

Bild för George Adams
Glenn wrote:

Sral vad negativ du är. Vad har hänt?

vi fick en usel start under Emery, var turbulent en stor del av säsongen. Vi saknar en bra mittback och en defensiv mf. Kanske Saliba och Partey är de bitar vi saknat?

City, Liverpool och tyvär United tror jag blir svåra. Chelsea om de får ordning på alla nya. Men vi ska kunna slåss om en 4-5:e plats om bitarna kommer på plats och Arteta får en försäsong och rensa ut dökött

Om du tycker Sral är negativ, så är väl undertecknad rena domedags profeten.

Tror vare sig jag eller Sral i grunden är negativa personer, men för egen del så är jag inte tillfreds med vissa situationer i klubben, som jag försöker belysa,med mina inlägg. Jag och, här tror jag Sral håller med har en uppfattning att problemen tyvärr är rätt djupa, och att Arsenal måste gå på djupet för att åtgärda dom, istället för att förlita sig på en quickfix, som att ex värva han, eller honom.

Märk väl, även jag tror att Partey vore ett bra tillskott, en spelare med rätt egenskaper som vi verkligen skulle behöva. Men återigen. En spelare gör inget lag..

Give us our Arsenal back. Kroenke Out!

Bild för David Pearson

Men ärligt talat kan en spelare göra en oerhörd skillnad. Där är United ett bra exempel, innan Bruno kom var United otroligt dåliga. Sen kom Bruno, han höjde alla spelare och helt plötsligt ser dem bra ut. Om vi skulle köpa Partey är jag övertygad att vi kan få se samma utveckling, att han kommer höja de andra spelarna med sin briljans, passningsspel och fysiska hårdhet mm. 

Bild för George Adams
David Pearson wrote:

Men ärligt talat kan en spelare göra en oerhörd skillnad. Där är United ett bra exempel, innan Bruno kom var United otroligt dåliga. Sen kom Bruno, han höjde alla spelare och helt plötsligt ser dem bra ut. Om vi skulle köpa Partey är jag övertygad att vi kan få se samma utveckling, att han kommer höja de andra spelarna med sin briljans, passningsspel och fysiska hårdhet mm. 

Jag förstår vad du menar Pearson, och det är klart att man måste börja någon gång. Men återigen, det vi/jag argumenterar för är Arsenals vidare problem. Problem med mentalitet, naivitet, en felaktig självbild, den totala lagbyggnaden. Jäviga transferrelationer, återkommande skadeproblematik, divalater mm.

Vi kan ta Auba som exempel. En av Europas absolut bästa målskyttar, som producerar även hos oss. Likväl läcker vi stundtals som ett såll. Likväl tar vi inte tillräckligt med poäng. 

Självklart är individuella spelare viktiga, förstå mig rätt. Men man måste ha ett kollektiv av dessa "funktionella" spelare, för att bli ett bra lag. Jag anser vi har för många som inte är beredda, eller har förmågan att vilja ingå i ett sådant lag. Dessa måste slussas ut, och ersättas, och det blir ingen Quickfix.

Give us our Arsenal back. Kroenke Out!

Bild för Joacim Nyberg

Ja e med vad ni menar! Men vi måste börja nånstans ju! finns många exempel där enskilda spelare höjt hela lag! United e ju ett praktexempel som pearson säger. Van Dijk i Liverpool ett annat! Han på Egen hand förvandla deras försvar till ett av dom bästa. Så att börja med att få in partey vore en mkt bra grej för oss. Men givetvis behöver vi byta ut fler och rensa på dödkött. blir vi av med all vår skit vi har och ersätter med kvalite så kommer vi med bli bättre. upp med hakan nu boys 

Bild för David Pearson

Håller självklart med om att vi behöver rensa ut spelare som inte har rätt mentalitet och som inte håller. Vi skulle behöva fler Tierney med den mentaliteten och fighting spirit som han har. 

Bild för George Adams

Nyberg!

Van Dijk var absolut sista pusselbiten i lagbygget för att nå yttersta nivån. En nivå som vi ärligt talat aldrig varit på. CL segrare, och världsmästare för klubblag. 

Men laget är ju i övrigt också riktigt bra byggt, med en blandning av finess, kvalité, grovjobbare och rätt mentatitet över i stort sätt hela linjen. Men A och O är ju att hela truppen, stjärnor som truppspelare är beredda och dessutom har förmågan att utföra det som krävs!

 

Give us our Arsenal back. Kroenke Out!

Bild för Joacim Nyberg

Japp jag vet att van dijk va deras sista stora värvning. Men det Jag vill framhäva e att utan han hade dom aldrig vunnit det dom vunnit. Där har en enskild spelare gjort enormt avtryck. Men håller med om att klopp och liverpool gjort ett stabilt lagbygge med kvalite i stort sett på alla värvningar värvat med unga som kommit upp och en del bra truppspelare. Vi borde försöka göra nått liknande 

Bild för Sral
George Adams wrote:
Glenn wrote:

Sral vad negativ du är. Vad har hänt?

vi fick en usel start under Emery, var turbulent en stor del av säsongen. Vi saknar en bra mittback och en defensiv mf. Kanske Saliba och Partey är de bitar vi saknat?

City, Liverpool och tyvär United tror jag blir svåra. Chelsea om de får ordning på alla nya. Men vi ska kunna slåss om en 4-5:e plats om bitarna kommer på plats och Arteta får en försäsong och rensa ut dökött

Om du tycker Sral är negativ, så är väl undertecknad rena domedags profeten.

Tror vare sig jag eller Sral i grunden är negativa personer, men för egen del så är jag inte tillfreds med vissa situationer i klubben, som jag försöker belysa,med mina inlägg. Jag och, här tror jag Sral håller med har en uppfattning att problemen tyvärr är rätt djupa, och att Arsenal måste gå på djupet för att åtgärda dom, istället för att förlita sig på en quickfix, som att ex värva han, eller honom.

Märk väl, även jag tror att Partey vore ett bra tillskott, en spelare med rätt egenskaper som vi verkligen skulle behöva. Men återigen. En spelare gör inget lag..

Du satte ord på det bra här. Jag tror som du, att problemen i Arsenal är så djupa att det inte går att bara värva rätt(?) spelare och sen är allt bra. Detta kommer ta tid, och då måste också klubben skötas bättre än vad den gör just nu. Sen har jag som sagt oerhört svårt att se Partey vilja komma till just Arsenal mest av allt just nu. Vad är han, 27? Ska han lägga de kanske bästa åren i hans karriär på Arsebal när vi är sämre än på väldigt länge? Jag tror väldigt mycket på Arteta och hans förmåga att vända på detta, men knappast så snabbt. 

Bild för Sral
George Adams wrote:
David Pearson wrote:

Men ärligt talat kan en spelare göra en oerhörd skillnad. Där är United ett bra exempel, innan Bruno kom var United otroligt dåliga. Sen kom Bruno, han höjde alla spelare och helt plötsligt ser dem bra ut. Om vi skulle köpa Partey är jag övertygad att vi kan få se samma utveckling, att han kommer höja de andra spelarna med sin briljans, passningsspel och fysiska hårdhet mm. 

Jag förstår vad du menar Pearson, och det är klart att man måste börja någon gång. Men återigen, det vi/jag argumenterar för är Arsenals vidare problem. Problem med mentalitet, naivitet, en felaktig självbild, den totala lagbyggnaden. Jäviga transferrelationer, återkommande skadeproblematik, divalater mm.

Vi kan ta Auba som exempel. En av Europas absolut bästa målskyttar, som producerar även hos oss. Likväl läcker vi stundtals som ett såll. Likväl tar vi inte tillräckligt med poäng. 

Självklart är individuella spelare viktiga, förstå mig rätt. Men man måste ha ett kollektiv av dessa "funktionella" spelare, för att bli ett bra lag. Jag anser vi har för många som inte är beredda, eller har förmågan att vilja ingå i ett sådant lag. Dessa måste slussas ut, och ersättas, och det blir ingen Quickfix.

+1

Bild för Patrik Karlsson 2
George Adams wrote:

Nyberg!

Van Dijk var absolut sista pusselbiten i lagbygget för att nå yttersta nivån. En nivå som vi ärligt talat aldrig varit på. CL segrare, och världsmästare för klubblag. 

Men laget är ju i övrigt också riktigt bra byggt, med en blandning av finess, kvalité, grovjobbare och rätt mentatitet över i stort sätt hela linjen. Men A och O är ju att hela truppen, stjärnor som truppspelare är beredda och dessutom har förmågan att utföra det som krävs!

 

Alla dessa spelare följer även Klopps spelidé till 100 procent. Även om du är en lirare så jobbar du stenhårt, även om du är bra på att utmana så spelar du enkelt med få tillslag för att Klopp fått dom att förstå att det är ett vinnande koncept och bäst för laget! De jobbar stenhårt med att göra rätt värderingar och ha låg felprocent på allt som görs. Till och med Oxlaid har utvecklats och är bra alltid när han spelar eftersom han spelar med 1-2 tillslag, värderar bättre och tar beslut om svårare saker när det endast är bra läge för det. 

Undrar om Arteta sagt åt Laca att ha 10 tillslag varje gång han får bollen tlls han tappar den fast han har alternativ att passa tidigare. Eller att han sagt åt även Willock att ha 10 tillslag och transportera boll tills han tappar den fast han har flera enkla alternativ direkt som är betydligt lägre risk för bolltapp och högre chans att skapa något. Detta skulle inte Klopp acceptera mer än en match, vi har spelare som hållit på så här länge nu! För det kan ju inte vara Artetas spelidé, att våra offensiva spelare ska göra massa enmansgrejer hela tiden och ha enormt hög felprocent i allt som görs!? Jag tror att dessa spelare egentligen har kapacitet att göra det bättre om de lär sig göra rätt säker tillsammans, det är absolut tränarens uppgift. 

Bild för George Adams

Du har absolut en poäng här Patrik.

Självfallet skiljer det i ledarskap mellan Klopp och Arteta. Det skiljer i erfarenhet, i auktoritet och därmed viljan att följa sin tränares instruktioner. Det skiljer i spelsätt, säkert också i tydlighet, konsekvenser och filosofi. Det skiljer förmodligen också i metodik och hur instruktionerna levereras.

Det är väl befäst vid det här laget att Klopp är en av världens bästa fotbollstränare. Arteta däremot, är möjligen en av världens mest lovande tränare...

Här har vi det här med självbilden igen, (Arteta ser synnerligen lovande ut, det medger även jag).

Men någon champ boss är han INTE,  ännu...

Han och hela klubben behöver tid och rätt uppbackning av ägaren, men också av övriga organisationen. Förmodligen rätt mycket oxå..

 

Give us our Arsenal back. Kroenke Out!

Bild för Sral

Och just därför får det vara slut med quick fixes för ett bra tag. 

Bild för Patrik Karlsson 2

Håller med i det du skriver George. Men Arteta har arbetat under Pep i några år som är väldigt lik Klopp i ledarskapet med att få spelarna göra rätt säker och följa spelidén. Och vissa saker som vissa spelare gör och inte gör på planen tycker jag att det inte ska behövas en champ boss för att rätta till, tycker de är så självklara ibland så dessa spelare till och med borde förstå det själva. Jag hoppas och tror till viss del att Arteta kan vara rätt man, men jag är inte övertygad än! Men som du säger krävs det mycket mer från hela organisationen. Tycker ändå Arteta borde kunna rätta till en del som de exemplen jag skrev redan nu, de är enligt mig så självklara!

Bild för Joacim Nyberg

Så du menar sral att atsenal ska sluta köpa bra spelare bara för det i din värld en Quick fix? Man måste värva bra spelare ihop med en bra ledning och coach. Samtidigt som man måste mixa med unga spelare. Alla lag Som e bra värvar också bra spelare. 

Bild för Patrik Karlsson 2

Partey tycker jag vi defenitivt ska värva om möjligheten finns och han inte är alldeles för dyr, då han enligt mig är en komplett fotbollsspelare. Det är en enorm brist i vår trupp, Ramsey var väl den sista!

Bild för Sral
Joacim Nyberg wrote:

Så du menar sral att atsenal ska sluta köpa bra spelare bara för det i din värld en Quick fix? Man måste värva bra spelare ihop med en bra ledning och coach. Samtidigt som man måste mixa med unga spelare. Alla lag Som e bra värvar också bra spelare. 

Jag menar att där vi är nu kan vi inte lägga mycket pengar på en spelare när vi istället kan köpa fler som kan bli bra. Vi har försökt quick fix-metoden i några år nu och bara blivit sämre. Som både jag och GA säger är problemen i Arsenal större än att en enda spelare ska kunna fixa det. Sen är det också mycket tveksamt till varför Partey skulle vilja komma. Vill han inte spela i CL? Utmana om titlar? 

Bild för David Pearson

Partey måste värvas in om möjligheten finns och det ryktas om att det är nära. Partey är sugen på en ny utmaning och om jag inte missminner mig så hade han arsenal som favoritklubb när han var liten. Det finns absolut ingen anledning att inte köpa Partey för den lilla summa som klausulen ligger på med tanke på att han minst borde kosta runt miljarden. Det tycker nog inprincip alla som hejar på Arsenal. Man kan inte bara köpa billiga sämre spelare eller talanger för då kommer man ingenvart.  

Bild för Sral

Så vi ska lägga hela transfer-budgeten (vi lär knappast ha mer att tillgå, om ens det?) på en spelare? När resten av vår trupp är så felbalanserad och helt enkelt inte bra nog? Det går absolut att köpa fler billigare spelare och hitta fynd. Vilka trodde t ex på Leicester? 

Bild för George Adams

Är spelaren, Partey verkligen villig, pengarna dom rätta (dvs inte för dyr i vare sig övergång, bonusar och lön) så är jag definitivt inte emot att vi värvar honom.

Men precis som Sral menar är jag också tveksam till att han verkligen vill. Han eller agenten kan mycket väl använda Arsenal ( en klubb som verkligen skulle behöva hans egenskaper) för att öka intresset hos dom riktigt stora elefanterna, inte minst hos de Engelska klubbar som absolut inte vill att vi skall få ordning på bl a. balansen. 

Så jag är tveksam, tills han är landad!

Dessutom, precis som Sral är inne på så är spretiga guickfix lösningar det sista klubben behöver. Nu menar jag inte med automatik att just Partey, är en quickfix, (och det tror jag inte Sral heller menar), utan just företeelsen i sig.

Klubben, vår övergripande organisation behöver i första rummet fixas till. Under tiden skall vi bygga oss starka. Men som sagt ge det tid...

 

Give us our Arsenal back. Kroenke Out!

Bild för Sral

Nej, jag tycker inte heller Partey vore dålig för oss. Det krävs bara mer. Mycket mer. Så om nu det här skulle bli verklighet-det räcker helt enkelt inte. Arsenal behöver mycket tid och jobb för att komma dit vi vill.

Bild för Joacim Nyberg

45 miljoner pund för partey e ett fynd rakt av! E exakt sånna värvningar vi ska göra! Han hade kostat som pearson säger runt miljarden om det vore icke Corona..då E det mer slöseri med pengar i min värld att köpa 2 chansningar för dom pengarna. Jag tror på riktigt att paryey vill till arsenal. vi har tappat i status jag fattar det med men så jäkla tama e vi inte! leicester betalar ju med en del för sina spelare tielemans va ju inte helt gratis. jag tror största grejen med paryey dealen e om vi har råd eller ej! Komma till oss tror jag han vill 

Bild för Sral

Varför tror du han vill komma? Mycket tveksamt om vi ens tar oss till Europa League...vad lockar en 27-åring med Arsenal nu? Och har vi verkligen de pengarna nu? Vi är säkert intresserade och kommer säkert förhandla om att få ner priset, precis som Ornstein har pratat om, men hur bra brukar det gå för oss? Mer troligt att han går till något annat lag i PL i så fall. Tyvärr. För just nu är vi väldigt tama, jo. 

Bild för David Pearson

Onrstein skrev för ca ett år sedan att Partey var desperat att komma till oss. Om det är någon man kan lita på så är det han. Så jag är också säker som Joacim att Partey vill komma till oss. Ny utmaning, Arsenal är som sagt en riktig storklubb och kan få över världsklasspelare, Partey tror även på Artetas projekt har det också gått lite rykten om. 

Bild för Sral

Får väl hoppas ni har rätt då...och att det finns mer pengar i transfer-kistan. För om det är det enda vi har råd med i sommar har ledningen inte lärt sig någonting. Håller med om att Ornstein brukar vara pålitlig, men detta känns fortfarande tveksamt. Arsenal ska ju punga ut de där 50 miljonerna också, och ekonomin är inte direkt stark nu...

Vi är en storklubb på dekis eller i kris. Vill man lägga sina bästa år på att inte ens få spela i Europa? 

Bild för David Pearson

Förhoppningsvis så kan vi sälja en del spelare och få in en hel del pengar. Då tänker jag framförallt på Guendouzi, Lacazette, Bellerin och Sokratis. Ska ändå bli ett spännande transferfönster. Men tror knappt på några. Försvarare lär vi inte värva nu när Luiz fick nytt kontrakt och när Mari köptes. Det är väl Partey och kanske en offensiv mitt isåfall. Kanske att Depay värvas in om Lacazette lämnar.   

Bild för Joacim Nyberg

Vore en fin uppgradering på lacazette att få in depay ist. Ryktas lite om depay men vi får la se

Bild för David Pearson

Verkligen plus att han verkar bara kosta 20 miljoner pund om ryktet stämmer. 

Bild för Sral

Och jag hoppas att Aubameyang stannar och tycker Nketiah är tillräckligt bra för att vi inte behöver förstärka på topp. Ser man till hur vi haft det på senare år har vi inte varit så värst bra på att sälja spelare och få bra betalt för dem, så att hoppas på att vi ska kunna finansiera värvningar och dessutom kunna köpa Partey för ett lägre pris än utköpsklausulen känns inte särskilt realistiskt. 

Bild för Patrik Karlsson 2

Det Nketiah visat hittills är att han jobbar hårt och petar in några bollar ibland. Jag har inte sett något i hans sätt att röra sig, bolltouch, värderingar, kroppsmotorik i samband med boll, spelförståelse, spelblick mm som visar att han skulle bli en bra anfallare när vi förhoppningsvis är ett stabilt topp 4 lag igen om några år. Han är ändå 21 år, enligt mig borde det finnas betydligt mer nu för att bli en bra slutprodukt. Men jag hoppas ju så klart att jag har fel!

Bild för Joacim Nyberg

20 för depay e ett fynd pearson! Vi får se var den här sommaren barkar. ja Eddie jobbar ju hårt men han e samtidigt jäkligt fumlig när chanser uppstår då e ju martinelli ett mkt hetare råämne helt klart. Men givetvis hoppas man ju båda lyckas. Däremot Nelson tycker jag inte visat speciellt mkt när han spelar. han e jag lite kluven till men vi får vell se där med. Men det e kul me talanger man Kan ju hoppas nån av dom blommar ut och blir en riktig stjärna. Saka och martinelli e ju dom 2 jag tror mest på nu iaf.