Medlemmar: 8661 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Auba firar efter ytterligare mål.

Arsenal körde över tabelljumbon

ons 1 jul 2020 kl 21:05

Det blev en enkel seger för Arsenal när tabelljumbon Norwich gästade. 4-0 till Arsenal och Aubameyang knappade in i skytteligatabellen efter två nya mål.

Första halvlek:

Total Arsenal-dominas var det i de tio första öppningsminuterna. Norwich hade svårt att etablera något spel alls när Arsenal satte hög press och träffade rätt med passningarna. Ett par ströchanser skapades, men bäst av alla var när Aubameyang spelades fram och tryckte till. Tim Krul klarade och returen rensades undan.

Arsenal fortsatte att hålla i boll, men att hitta fram till anfallarna var ibland svårare än önskat. Ceballos blixtrade snabbt till, drog sin gubbe och spelade fram Reiss Nelson som hittade Auba i mitten. Men skyttekungen fick ingen vidare fart på nicken som Krul enkelt plockade.

Norwich som försökt ta sig upp i banan utan att riktigt lyckas tvingades dra till från avstånd. Godfrey drog till en riktig raket från 40-meter - i utsida stolpe. I sekvensen efteråt kontrar Arsenal. Lacazette vänder upp fint, släpper till Ceballos och får ett inlägg rakt på huvudet och nickar från straffpunkten. Dock en otroligt tam nick rakt på keepern. Det borde fransmannen gjort bättre.

David Luiz testade frispark från distans. Men även detta försök är plockpotatis för Tim Krul. Lacazette fick ytterligare en framspelning på sig i straffområdet men totalt bommade avslutet. Det skulle till slut behövas en grov tabbe för att Arsenal skullegöra mål. Tim Krul sölar lite för länge bollen och Aubameyang hugger bollen från hans fötter. 1-0 Aubameyang.

2-0 kom väldigt kort därefter. Kieran Tierney som börjat matchen piggt längs kanten fick en crossboll till sig. Skotten spelade fram Aubameyang som hittade en framåtrusande Granit Xhaka som avslutade mellan Tim Kruls ben.

På stopptid fick Norwich en frispark en bra bit utanför boxen. McLean klev upp och drog en raket mot krysset, men Martinez gör en superräddning och håller nollan halvleken ut.

Första halvlek slutade 2-0 till Arsenal. Många som visade framfötterna i första halvlek, Arsenal spelade bra.

Andra halvlek:

Norwich kom tillbaka pigga i andra. Efter 38 sekunder avlossade inhoppande Idah ett farligt skott som Martinez återigen fick sträcka ut för. En ny otroligt fin rädning av argentinaren. Norwich inledde andra halvlek piggare, efter ett trippelbyte, och inhoppande Hernandez drog till med en raket som gick strax över.

Arsenal backade hem i andra och låg på kontring. Norwich hade mycket av spelet, men sen fick Arsenal läget. Lacazette misslyckades med en passning som ändå gavs bort till Willock som sköt över. Halv-minuten senare kommer en ny gåva från Norwich. En misslyckad hemåtpass ger Aubameyang ett friläge som resulterar i 3-0. Guldskon börjar närma sig för Auba.

Arteta gör ett dubbelbyte och Cedric Soares får göra debut i Arsenal-tröjan. Efter en bedrövlig hörna från Ceballos så landar bollen hos Soares som klipper till snyggt bakom Krul, 4-0. Det krävdes inte många minuter för Soares att öppna målprotokollet i Arsenal.

Ett par minuter senare gör Nketiah en fin två-fotare och serverar Willock som skjuter strax utanför.

Arsenal spelade sedan av matchen enkelt. 4-0 och tre nya poäng i jakten mot CL-platsen.

Tre tankar om matchen:

En väl genomförd match:
Man brukar säga att det inte finns några enkla segrar i Premier League. Men att möta ett Norwich som ligger sist i ligan visade sig inte vara någon allt för stor uppgift för Arsenal. Bortsett från den inledande kvarten av den andra halvleken var det Arsenal som dominerade spelet, och bortalaget fick nöja sig med ett par skott från distans - vissa av dem rätt farliga dock. Men vi höll tätt, vi spelade runt, vi spelade säkert och fick utdelning av den höga pressen som till slut genererade i misstag hos Norwich. Enkelt, keep it up!

Auba v Lacazette
Det var en gång i tiden man älskade att se Auba och Laca tillsammans. Den ena assisterade den andra, och vi kändes heta offensivt - oavsett vem som spelade. Idag har vi en målskytt som kandiderar till guldskon andra året i rad och en striker som är så pass iskall att man knappt ens lyfter på ögonbrynet när han får bollen i boxen. Någonting har hänt med Lacazette och om han vill fortsätta spela för Arsenal så behövs det mer än såhär. Lacazette är egentligen en striker med ett brett register. En bra bollmottagare, en helt okej målskytt och en bra framspelare. Men nu var det ett tag sedan fransmannen fick till det i Arsenal-tröjan. Dags att vakna.

Är Bellerins tid över?
Man kanske inte ska dra allt för stora växlar av en inhoppande högerback som gör mål efter någon minut mot ett Norwich som nästan gett upp. Men frågan är inte om tiden som Bellerin som förstavalet på högerbacken är över efter denna säsong? Spanjoren har allt annat än imponerat sedan långtidsskadan och det har känts som att den snabbe, tekniske, offensive ytterbacken är bortblåst. Det ska dock bli kul att se vad Cedric Soares kan gå för, och ska man döma av skottet och målet så är det en ljus framtid vi går tillmötes.

Spelarbetyg:

Emiliano Martinez 8
Gör absolut inget misstag och gör ett par riktigt fina räddningar. Leno är inte lika saknad som man trodde.

Hector Bellerin 3
Är väl helt okej i andra halvlek, men det är så påtagligt att han inte är samma spelare som den Bellerin vi lärt att älska. Känns långsam och med halvtaskiga beslut.

Shkodran Mustafi 6
Drällde med bollen i slutet och höll på att ställa till det. I övrigt inte allt för mycket att göra och vann en del i luften.

David Luiz 5
Godkänd insats av brassen som är tillbaka i ligaspel efter debaclet mot City. Inte allt för svettig afton dock.

Sead Kolasinac 6
Kola var både offensiv och defensiv i dag och gör det godkänt. Tierney är ju snäppet vassare på vänsterkanten, så bosniaken får nog se sin speltid där som förbi.

Granit Xhaka 6
Stundtals mycket bra i en spelfördelar-positon, men försvinner något bredvid Ceballos som är bäst på mittfältet idag.

Dani Ceballos 7
Mycket bra insats av spanjoren som överraskade på mittfältet. Tog tag i taktpinnen rejält och släppte den sällan.

Kieran Tierney 7
Alltid ett hot mot kanten, och alltid med åt bägge hållen. Tesco-Tierney fortsätter att visa att vänsterbacken är hans.

Reiss Nelson 5
Är väl helt okej i första halvlek, men lyckas inte med samma som hans anfallande kollegor. Tidigt utbytt mot Willock.

Alexandre Lacazette 3
Bommar alla lägen han får och är en besvikelse. Måste hitta formen och självförtroendet.

Pierre-Emerick Aubameyang 8
Tvåmålsskytt och lekfull på kanten. Keep it up!

Inhoppare:

Rob Holding 6
Gör ett bra inhopp utan större misstag.

Joe Willock 6
Helt okej ihnopp som nästan resulterade i ett mål.

Cedric Soares 7
Målskytt och pigg, kul att se i Arsenal-tröjan. Får ett extrapoäng för målet.

Eddie Nketiah 6
Fick hoppa in när matchen var avgjord, spelade fram Willock bra i en sekvens.

Nicolas Pepe
Spelade för lite för att få ett betyg.