Medlemmar: 3844 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta berättar varför han tror och hoppas att Aubameyang stannar.

Därför tror Arteta att Auba stannar

fre 3 jul 2020 kl 13:33

Mikel Arteta är positiv till att Pierre-Emerick Aubameyang förlänger. Nu förklarar Arsenaltränaren varför han känner så.

Det går inte en presskonferens, och det är många just nu, utan att Mikel Arteta får frågor om Pierre-Emerick Aubameyangs framtid i Arsenal. Skyttekungens nuvarande deal går ut nästa sommar, men ännu har inte parterna lyckats komma överens om en fortsätta.
Men spanjoren är positiv.
Nu utvecklar han sina känslor:
- Det är så jag känner, sättet som jag pratar med honom, konversationerna som jag haft med honom folket runt honom. Energin som jag känner. Det är bara min åsikt, saker och ting kan förändras fort i fotboll, men när ni frågar hur jag känner i det tillfället och hur kan känner för Aubas framtid så är det att han vill fortsätta med oss, utvecklas och hjälpa oss att bli ett bättre lag.

Arteta hoppas att positiva saker på planen och i laget ska hjälpa till att övertyga Aubameyang att skriva på ett nytt kontrakt.
- Han behöver känna att han tillhör något och att han kan nå sina mål som han har över en längre tid. Han trivs väldigt bra i stan, hans familj också tror jag, han är älskad, respekterad och lagkamraterna gillar honom vilket är en stor sak att ha i varje fotbollsklubb. Det gör också att jag är positiv, men också att jag kan se att han njuter. Hur hårt han jobbar hela tiden. Det är därifrån mina känslor kommer.

När Arteta själv spelade i Arsenal tappade klubben Robin van Persie till Manchester United. Sista säsongen holländaren spelade i Gunners gjorde han 37 mål. 30 i ligan.
Det är en situation som kan jämföras med den med Auba nu.
- När jag spelade med Robin så gjorde han skillnaden varje vecka. Han är en av de bästa anfallarna jag gillade mest att spela med tack vare hans intelligens, hans genomgående kvalitet att spela överallt på planen och hans avslut och rörelser. Nu har vi Auba som är en spelare som kan göra det. Vi behöver hitta honom och ge honom bollar i rätt position så mycket som möjligt så att han kan hjälpa oss så mycket som möjligt.

I onsdags smällde Aubameyang in två mål när Arsenal slog Norwich City med 4-0. Det var strikerns mål nummer 50 och 51 i Premier League. Han behövde bara 79 matcher för att nå dit och är därmed snabbare än både Thierry Henry och Ian Wright.
Totalt står Auba på 63 Arsenalmål på 101 matcher.

Kommentarer

Bild för Sven-Erik Eriksson

Tror nyckeln till fortsättning kan ha att göra med att få spela på "rätt" plats...

I med-och motgång!

 

 

Bild för Joacim Nyberg

Vore så jäkla grymt om vi fick behålla Auba 2 säsonger till. Skulle betyda massor både på plan och att det sänder ut signaler att vi kan behålla våra bra spelare. inte bli av med dom jämt som det vart förut. Jag hoppas av hela mitt hjärta att aubameyang stannar. Däremot skulle det inte skada om vi släppte lacazette i sommar ist han har tyvärr inte leveretat på den nivån han ska 

Bild för Thomas Jotarv

Auba är viktig. Vi behöver spelare med karisma och som kan leda laget framåt, göra mål och sprida tro och hopp i laget. Det har Auba. Men han behöver lekkamrater och en ledning som vill uppåt framåt. Har vi det? Jag vill tro det och ser fram emot avslutningen på året, men jag har även framtidstro ARSENAL är ett lag som SKA spela om de stora titlarna. "We will never surrender"

Go Gunners