Medlemmar: 3845 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta säger att osäkerheten är stor inför kommande transferfönster.

Aretas tydliga transferbudskap

fre 3 jul 2020 kl 14:46

Vi kan inte vara ett lag som behöver sälja de bästa spelarna för att kunna plocka in och förstärka truppen. Det säger Mikel Arteta.

Inte många matcher kvar den här säsongen - sen öppnar transferfönstret. Men vad är det för verklighet klubbarna befinner sig i efter Coronakrisen där läktarna gapar tomma och intäkterna minskar?
Många pratar om att Arsenal inte kan värva innan de säljer spelare och att det inte finns mycket pengar att tillgå.
När Mikel Arteta pratar om sensommarens planer verkar han skicka ett tydligt budskap uppåt i hierarkin.
- Vi har sett olika saker, sättet som Chelsea hanterar marknaden skiljer sig från resten för tillfället. Bayern München har också varit väldigt aggressiva så jag vet inte. Men frågar ni mig så kan vi inte vara ett lag som behöver sälja de bästa spelarna för att kunna plocka in och förstärka truppen. Så är det.

Solklart är att Artetas uttalande är en passning till klubbens ägare Stan Kroenke och övriga ledningen. Ska man ha ett lag som är med och slåss om titlar och går till Champions League går det inte att släppa iväg spelare som Pierre-Emerick Aubameyang som bara har ett år kvar på kontraktet efter säsongen.
Spanjoren säger att osäkerheten är stor inför det stundande transferfönstret.
- Vi vet inte hur marknaden kommer att bli. Självklart sätter vi ihop olika planer för att kunna se vad vi kan göra. För tillfället är osäkerheten stor, sättet vi avslutar säsongen kommer diktera mycket saker finansiellt så vi får ha lite tålamod och se vad som händer.

Kommentarer

Bild för Ulf Åkermark

Äntligen en tränare som ställer krav till ledningen. Vill bygga upp ett slagkraftigt lag och fightas om titlarna. COYG