Medlemmar: 3954 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Lacazette firar sitt första mål på ett bra tag.

Fjärde raka segern - Lacazette målskytt

lör 4 jul 2020 kl 20:41

Arsenal fortsätter att vinna. Saka fick göra sitt första mål i ligan och Lacazette fick göra comeback i målprotokollet. Arsenal vann med 2-0 mot Wolves.

Första halvlek:

Formstarka Wolverhampton rivstartade matchen och höll på att rinna igenom redan i den andra matchminuten. Den farliga anfallsduon Jimenez och Adama Traore hittade varandra, men Martinez var bra med ut från linjen och lyckades blockera Jimenez avslutsförsök. Arsenal hade lite svårt att etablera något vidare spel i matchupptakten och kom inte allt för långt upp i banan.

Arsenals första målchans kom efter en fint slagen hörna som damp ner hos Aubameyang. Men anfallaren fick tyvärr inte till något vidare avslut och Patricio i Wolves-buren kunde enkelt fånga bollen.

Adama och Jimenez fortsatte att hota framåt med snabbhet och en del skottförsök, men inget som hotade Martinez. David Luiz, som inte är världens snabbaste mittpack blev ifrånsprungen och valde att kapa Adama. Gult kort till brassen. 

Xhaka slog en boll i djupet mot Nketiah som rusade framåt, efter en turlig studs på en försvarare landade bollen hos anfallaren som tryckte till. Patricio var dock snabbt nere och stötte bollen i stolpen.

Matchens första mål dröjde till den 43:e minuten nör Cedric Soares inledde anfallet med en fin boll till Auba som spelade fram Tierney. Skotten hittade Saka i boxen som drog till på volley upp i krysset. Ett mycket fint anfall av Arsenal och ett mycket fint avslut av Bukayo Saka som därmed fick göra sitt första Premier League-mål - och garanterat inte sitt sista.'

Arsenal gick till halvlek med 0-1 ledning.

Andra halvlek:

Wolves började piggt i andra halvlek och kom flertalet gånger förbi på kanterna. Men när bollen slogs in i mitten var Arsenal-försvaret med på noterna. Arsenal hade svårt att etablera något och hemmalaget pressade på. Adama Traore frispelades när hemmalaget anföll fint, men strikerns avslut gick över målet. Martinez var snabbt ut och störde.

Arteta gjorde ett par byten när Maitland-Niles, Joe Willock och Bellerin skulle försöka blåsa lite nytt liv i ett Arsenal som blivit allt mer tillbakatryckt. Det lyckades till en viss del och Nketiah fick två lägen att skjuta men fick inte till något vidare hot mot Wolves mål.

Lacazette byttes in. Och Fransmannen som inte direkt varit het i boxen blev framspelad av Willock. Denna gång fungerade det dock. Lacazette vände upp fint och placerade bollen i bortre stolpen och in. Otroligt skönt för Lacazette som bryter sin måltorka.

Strax därefter var det nära 3-0. Laca samspelar med Auba som i sin tur spelar fram Willock som avslutar, men skottet täcks.

Tre tankar om matchen:

Många positiva saker
Vi fortsätter hålla nollan. Lacazette gör ÄNTLIGEN mål. Torreira tillbaka i spel. Saka gör sitt första ligamål. Vi fortsätter vinna, även om vi blev ganska hårt pressade stundtals. Idag finns det många positiva saker att ta med sig, även om det stundtals var Wolves som pressade och hotade mest. Det blåser en del positiva vindar, som jag tidigare nämnt, och det är skönt - framförallt när det svenska vädret inte direkt bjuder upp till dans. Ska vi ha en chans mot City i semi-finalen måste vi vara i bra form, och det är vi på väg mot nu.

Martinez fortsätter att imponera
När Leno skadade sig var det nog en hel del som kände en viss oro. Vår tyske superkeeper har satt ribban för vilken typ av målvakts-spel - och Martinez har verkligen levt upp till det. Även om han inte är allt för hotad idag så gör han precis det han ska när det behövs. Han är snabbt ute och stör eller täcker när instick kommer. Jag är nöjd med Martinez, och det tror jag vi alla är.

Framtiden känns ändå spännande
Kan vi hålla Tierney skadefri så har vi nog en guldklimp på vänsterbacken nästa säsong. Skotten verkar inte bara vara en skön profil som kan komma till en match med en Tesco-påse istället för en läderväska för 20.000kr. Han är även den där spelaren man älskar att se på planen. En krigare som spelar klassisk fotboll och har instoppad tröja. Bukayo Saka fick ju göra sitt första, och garanterat inte sitt sista mål i ligan. Saliba är på gång in till mittbacken. Martinelli har visat sin talang. Soares ser ut att vara en riktigt stabil högerback. Kanske kan bli en spännande nästa säsong ändå.

Spelarbetyg:

Emiliano Martinez 8
Stabil i luften och snabbt ute från sin linje. Bra ingripande igen och ännu en ny nolla.

Cedric Soares 7
Bra insats av Soares som är bra med i defensiven och offensiven. Bellerin har onekligen fått konkurrens.

Shkodran Mustafi 6
Stabil och är med och täcker undan det mesta som Wolves trycker framåt, även om det stundtals var stressigt mot deras snabba strikers.

David Luiz 5
Blandade och gav lite, har svårt mot snabbare motstånd.

Sead Kolasinac 5
Tappar ibland i snabbheten mot Wolves anfallare, ser inte ut att riktigt glänsa i rollen som innerback.

Kieran Tierney 7
Gör en riktigt bra första halvlek men tappar något i andra när Wolves snabba ytters springer förbi ibland, kanske inte 100% matchfit än. Viktigt att han håller sig skadefri. 

Granit Xhaka 6
Håller ihop tätt på mitten och visar att han har en bra passningsfot då och då.

Dani Ceballos 5
Inte lika prominent som sist och är bättre när vi styr matchen. Får jobba och slita en hel del i försvaret.

Bukayo Saka 7
Gör sitt första mål i ligan, men knappast det sista. Försvinner i andra lite när vi blir tillbakapressade.

Eddie Nketiah 5
Ingen dålig insats men får inte helt till det. Fick ett par lägen men inget mål idag.

Pierre-Emerick Aubameyang 7
Är högst delaktig i det mesta vi gör offensivt, pigg och glad på planen.

Inhoppare:

Ainsley Maitland-Niles 5
Blir varnad och slet en hel del för att få klockan att gå. Godkänd.

Joe Willock 6
Piggt inhopp som blåste lite nytt liv i anfallet, blev en uppgradering jämfört med Ceballos.

Hector Bellerin 5
Gör ett okej inhopp, men kommer nog få se sin roll som andrafiol på högerbacken.

Alexandre Lacazette 6
MÅLSKYTT, äntligen. Kul inhopp.

Lucas Torreira 5
Kul att se vår lille mittfältare tillbaka på planen, klart godkänd.