Medlemmar: 3845 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Lacazette firar sitt första mål på ett bra tag.

Fjärde raka segern - Lacazette målskytt

lör 4 jul 2020 kl 20:41

Arsenal fortsätter att vinna. Saka fick göra sitt första mål i ligan och Lacazette fick göra comeback i målprotokollet. Arsenal vann med 2-0 mot Wolves.

Första halvlek:

Formstarka Wolverhampton rivstartade matchen och höll på att rinna igenom redan i den andra matchminuten. Den farliga anfallsduon Jimenez och Adama Traore hittade varandra, men Martinez var bra med ut från linjen och lyckades blockera Jimenez avslutsförsök. Arsenal hade lite svårt att etablera något vidare spel i matchupptakten och kom inte allt för långt upp i banan.

Arsenals första målchans kom efter en fint slagen hörna som damp ner hos Aubameyang. Men anfallaren fick tyvärr inte till något vidare avslut och Patricio i Wolves-buren kunde enkelt fånga bollen.

Adama och Jimenez fortsatte att hota framåt med snabbhet och en del skottförsök, men inget som hotade Martinez. David Luiz, som inte är världens snabbaste mittpack blev ifrånsprungen och valde att kapa Adama. Gult kort till brassen. 

Xhaka slog en boll i djupet mot Nketiah som rusade framåt, efter en turlig studs på en försvarare landade bollen hos anfallaren som tryckte till. Patricio var dock snabbt nere och stötte bollen i stolpen. 

Matchens första mål dröjde till den 43:e minuten nör Cedric Soares inledde anfallet med en fin boll till Auba som spelade fram Tierney. Skotten hittade Saka i boxen som drog till på volley upp i krysset. Ett mycket fint anfall av Arsenal och ett mycket fint avslut av Bukayo Saka som därmed fick göra sitt första Premier League-mål - och garanterat inte sitt sista.'

Arsenal gick till halvlek med 0-1 ledning.

Andra halvlek:

Wolves började piggt i andra halvlek och kom flertalet gånger förbi på kanterna. Men när bollen slogs in i mitten var Arsenal-försvaret med på noterna. Arsenal hade svårt att etablera något och hemmalaget pressade på. Adama Traore frispelades när hemmalaget anföll fint, men strikerns avslut gick över målet. Martinez var snabbt ut och störde. 

Arteta gjorde ett par byten när Maitland-Niles, Joe Willock och Bellerin skulle försöka blåsa lite nytt liv i ett Arsenal som blivit allt mer tillbakatryckt. Det lyckades till en viss del och Nketiah fick två lägen att skjuta men fick inte till något vidare hot mot Wolves mål. 

Lacazette byttes in. Och Fransmannen som inte direkt varit het i boxen blev framspelad av Willock. Denna gång fungerade det dock. Lacazette vände upp fint och placerade bollen i bortre stolpen och in. Otroligt skönt för Lacazette som bryter sin måltorka.

Strax därefter var det nära 3-0. Laca samspelar med Auba som i sin tur spelar fram Willock som avslutar, men skottet täcks. 

Tre tankar om matchen:

Många positiva saker
Vi fortsätter hålla nollan. Lacazette gör ÄNTLIGEN mål. Torreira tillbaka i spel. Saka gör sitt första ligamål. Vi fortsätter vinna, även om vi blev ganska hårt pressade stundtals. Idag finns det många positiva saker att ta med sig, även om det stundtals var Wolves som pressade och hotade mest. Det blåser en del positiva vindar, som jag tidigare nämnt, och det är skönt - framförallt när det svenska vädret inte direkt bjuder upp till dans. Ska vi ha en chans mot City i semi-finalen måste vi vara i bra form, och det är vi påväg mot nu.

Martinez fortsätter att imponera
När Leno skadade sig var det nog en hel del som kände en viss oro. Vår tyske superkeeper har satt ribban för vilken typ av målvakts-spel - och Martinez har verkligen levt upp till det. Även om han inte är allt för hotad idag så gör han precis det han ska när det behövs. Han är snabbt ute och stör eller täcker när instick kommer. Jag är nöjd med Martinez, och det tror jag vi alla är.

Framtiden känns ändå spännande
Kan vi hålla Tierney skadefri så har vi nog en guldklimp på vänsterbacken nästa säsong. Skotten verkar inte bara vara en skön profil som kan komma till en match med en Tesco-påse istället för en läderväska för 20.000kr. Han är även den där spelaren man älskar att se på planen. En krigare som spelar klassisk fotboll och har instoppad tröja. Bukayo Saka fick ju göra sitt första, och garanterat inte sitt sista mål i ligan. Saliba är pågång in till mittbacken. Martinelli har visat sin talang. Soares ser ut att vara en riktigt stabil högerback. Kanske kan bli en spännande nästa säsong ändå.

Spelarbetyg:

Emiliano Martinez 8
Stabil i luften och snabbt ute från sin linje. Bra ingripande igen och ännu en ny nolla.

Cedric Soares 7
Bra insats av Soares som är bra med i defensiven och offensiven. Bellerin har onekligen fått konkurrens.

Shkodran Mustafi 6
Stabil och är med och täcker undan det mesta som Wolves trycker framåt, även om det stundtals var stressigt mot deras snabba strikers.

David Luiz 5
Blandade och gav lite, har svårt mot snabbare motstånd.

Sead Kolasinac 5
Tappar ibland i snabbheten mot Wolves anfallare, ser inte ut att riktigt glänsa i rollen som innerback.

Kieran Tierney 7
Gör en riktigt bra första halvlek men tappar något i andra när Wolves snabba ytters springer förbi ibland, kanske inte 100% matchfit än. Viktigt att han håller sig skadefri. 

Granit Xhaka 6
Håller ihop tätt på mitten och visar att han har en bra passningsfot då och då.

Dani Ceballos 5
Inte lika prominant som sist och är bättre när vi styr matchen. Får jobba och slita en hel del i försvaret.

Bukayo Saka 7
Gör sitt första mål i ligan, men knappast det sista. Försvinner i andra lite när vi blir tillbakapressade.

Eddie Nketiah 5
Ingen dålig insats men får inte helt till det. Fick ett par lägen men inget mål idag.

Pierre-Emerick Aubameyang 7
Är högst delaktig i det mesta vi gör offensivt, pigg och glad på planen.

Inhoppare:

Ainsley Maitland-Niles 5
Blir varnad och slet en hel del för att få klockan att gå. Godkänd.

Joe Willock 6
Piggt inhopp som blåste lite nytt liv i anfallet, blev en uppgradering jämfört med Ceballos.

Hector Bellerin 5
Gör ett okej inhopp, men kommer nog få se sin roll som andrafiol på högerbacken.

Alexandre Lacazette 6
MÅLSKYTT, äntligen. Kul inhopp.

Lucas Torreira 5
Kul att se vår lille mittfältare tillbaka på planen, klart godkänd.

Kommentarer

Bild för Joacim Nyberg

Martinez e ju såå jäkla stabil! Riktigt kul att se! Tycker dock synd om han för han e för bra för att sitta på bänken. Men om han e nöjd me det sen när leno e tebax igen så e jag nöjd. Lacazette äntligen gör du mål får hoppas du kan göra några till nu i dom sista matcherna. Men fan va skönt att vinna igen vi gör det bra nu! Får vi behålla Auba och värvar in några bra så ser det ljust ut. COYG

Bild för Alberto Hagund

Tycker AMN bör få mer cred för sitt inhopp. Förutom sitt gula kort så gjorde han det oerhört bra och fick det inte att svida när Tierny gick av. Sen älskar jag att se glädjen hos alla när Lacazette äntligen gjorde mål igen. Sånt värmer!

Once you're  a gunner // You'll always be a gunner.

Bild för Ulf Henningsson

Håller med att AMN gör ett mycket bra inhopp. Vi var lite låga i andra utan att dom skapade något farligt. Willock är bättre på en kant än centralt(bra Arteta) bara att firtsätta jobba hårt,tro på spelet och inte bjuda på något. Våga "skicka" iväg bollen ibland

Bild för Jakob Eneman
Alberto Hagund wrote:

Tycker AMN bör få mer cred för sitt inhopp. Förutom sitt gula kort så gjorde han det oerhört bra och fick det inte att svida när Tierny gick av. Sen älskar jag att se glädjen hos alla när Lacazette äntligen gjorde mål igen. Sånt värmer!

 

Håller helt med! AMN förändrade matchbilden helt och hållet. Från att vara tillbakapressade till att bryta varje boll och skapa farliga kontringar. Sen tycker jag som vanligt att xhaka ska få mer cred också. Hans brytningar var väldigt bra idag och gav nästan utsdelning till mål direkt efter avspark. Soares hade jag dock lite svårt för idag. Han slog bort väldigt många bollar och är inte den där som bellerin brukar vara genom att springa bakom backlinjen men Soares försvarade bra och låg rätt hela tiden 

Bild för Patrik Karlsson 2

Stabilt igen! Och det är väl det här spelet vi får hålla oss till med materialet vi har för att vinna, med risk för att "boring, boring, Arsenal" återupptas. Kul att Laca kommer in och spelar enkelt med 1-2 tillslag i stället för att krångla till det under sina 10 min och gör sin bästa insats på länge. Vill nog ge Ceballos lite högre poäng, då det inte var en match som passar vår kanske bästa "lirare" på plan så gjorde han ett hästjobb idag mot ett tufft motstånd! Gillar också kämpaglöden hos våra spelare sista 20 min! Xhaka mycket bra, igen! Luiz bra och viktigt! Kul att Torreira är tillbaka!

Bild för Ulf Åkermark

Nu ser det ljusare ut men uppförsbacken är fortfarande lång och och hårt arbete återstår. Kul att arteta ställer krav på ledningen om nya spelinköp. Nu tar vi och firar denna seger. COYG 

Bild för David Pearson

Ojojoj så stolt jag är över denna laginsatsen! En av de svåraste bortamatcherna som vi vinner välförtjänt, får väl bara ett skott mot oss på mål. Tre raka hållna nollor nu i ligaspelet, det ser bättre och bättre ut. Vilken disciplinerad försvarsinsats!  

Bild för Sven-Erik Eriksson

 Tycker att både Luiz och Mustafi förtjänar ett snäpp upp i poängen!

Niles var riktigt bra i sitt inhopp. 

Martinez är ju grymt bra! 

Ceballos och xhakas felpassningar och slarv borde sänka deras betyg .. 

Bra match idag!!! 

Disciplinerad försvarsinsats håller jag till 1oo med om!!! 

I med-och motgång!

 

 

Bild för Thomas Jotarv

Underbart!!!

Tre viktiga poäng i jakten på Europa. 
Bra genomförd match av alla spelare.
Mina högsta poäng går till Soares, Tierney, Auba och Saka. Ungdomlig glöd och rutinerad glans som blir värdefull i framtiden. 

Go Gunners

Bild för Jonas Eriksson

Brukar tycka att det är lite väl givmilda betyg ibland. Dock inte idag  

Men AMN va superb och ska ha en 8:a. Sen va Luiz kanon med mustafi tycker jag. Borde ha högre betyg båda två. Sen känner jag mig så mycket tryggare med en Souares än en Ballerina på planen. 

Så gött med 3 poäng och mer självförtroende in i laget. 

 

 

Bild för Andreas Ahlqvist

+1 på den jonas. Luiz var mkt bra. nickade undan ordentligt där bak. Minns även blockeringen på skott när han stod upp långt in situationen efter att backkollega halkat, hade blivit mkt farligt. Så mkt skit som även Mustafi fått. kul att han gör ytterligare en bra match. 

Bild för Lars-Olof Pettersson

Underbara tre poäng! Är inte det mest remarkabla som Arteta lyckats med att successivt få ordning på försvarsspelet?