Medlemmar: 3844 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Saka firar sitt första PL-mål med lagkamraterna.

Saka: "Det har varit en bra vecka"

lör 4 jul 2020 kl 23:42

Nytt kontrakt och första Premier League-målet. Livet leker för Bukayo Saka. - En vecka jag kommer komma ihåg resten av mitt liv, säger han.

Skulle ha någon chans att nå Europa via Premier League krävdes seger mot Wolves idag.
Och det grejade man.
En taktiskt och arbetsmässigt superb insats gav tre poäng tack vare mål av Bukaya Saka och Alex Lacazette.
- En väldigt stor seger, säger 0-1-målskytten Saka.
- Vi visste hur bra Wolves är och vi visste hur tufft det skulle bli där ute. Vi kämpade för varje boll och i varje duell och är så nöjda med segern. Det är fyra i rad nu och vi är väldigt glada och ska fortsätta att bygga momentum.

Han har haft ett par bra dagar. I onsdags signade han ett nytt kontrakt med klubben.
Idag gjorde 18-åringen sitt första Premier League-mål.
- Det är en vecka som jag kommer komma ihåg resten av mitt liv. Det har varit en bra vecka, inte bara för mig utan även för Arsenals fans. Ni kan se att managern bygger och vi är verkligen nöjda med resultaten och att jag kan ha min framtid här.

Om sitt mål, som kom två minuter före vilan, säger Saka:
- Jag känner KT (KIeran Tierney), jag vet var han gillar att spela in bollen, där det finns yta bakom. Jag förutsåg att bollen skulle komma vid straffområdeslinjen så jag såg till att vara där. När jag fick bollen visste jag att luckan fanns på bortre stolpen så jag siktade på det. Tack och lov gick den in. Det var ett bra avslut.

Saka har använts lite här och var på planen.
När Sky-reportern frågar var han helst spelar säger han:
- Jag är 18. Det är en dröm att få spela för den här klubben. Jag kom upp från akademin den här säsongen. Jag känner att jag behöver ta varje match för att bli bättre. Oavsett var bossen placerar mig så försöker jag göra mitt bästa för laget. Jag är så tacksam att få vara här, det är min dröm. Var än bossen sätter mig i laget så vill jag spela.

Kommentarer

Bild för Ulf Henningsson

Vilken lirare. Trygg med boll,jobbar hårt och vågar utmana. Gott att han har skrivit på ett långt kontrakt med arsenal. Skall bli kul att följa denna killen.