Medlemmar: 3845 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta har börjat ladda för en viktig vecka.

Arteta: "Vi måste vinna varje match"

mån 6 jul 2020 kl 15:51

Fem matcher kvar i ligan. Arsenal kliver nu in i ett skede där troligtvis allt avgörs. - Jag tror vi måste vinna varje match och sedan vänta och be, säger Mikel Arteta.

Efter det knackiga starten på omstarten med två raka förluster har Mikel Arteta fått ordning på grejerna. De senaste fyra har resulterat i fyra raka vinster.
Tre i ligan och en i FA-cupen.
I tabellen parkerar The Gunners på en åttonde plats med 49 poäng. Upp till femteplacerade Manchester United är det sex poäng. Fem matcher återstår.

Jakten på en plats i Europa nästa säsong är inne i ett mycket avgörande skede. Kommande vecka möter Arsenal först Leicester City hemma, sen är det derby mot Tottenham och nästa onsdag kommer Liverpool till Emirates Stadium.
Mikel Arteta vet vad som krävs.
- Jag tror vi måste vinna varje match och sedan vänta och be. Det handlar inte om att vinna en match, men vi behöver ta det mach för match. För ett par veckor sedan var vi ganska långt ifrån att ens tänka på Europa. Nu är vi lite närmare. Så låt oss ta det match för match så ser vi var det tar oss.

- Vi har en bra svit just nu och vi har lite momentum. Nu kommer vi till en del av säsongen som blir väldigt viktig när vi de kommande veckorna ska möta topplag. Vi försöker bara förbereda oss så gott vi kan. Vi vet hur viktiga de här matcherna är för resten av säsongen. Vi är väldigt fokuserade på att försöka göra så bra vi kan.