Medlemmar: 6550 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Dom här två är nog inte bästa polare ...

Guendouzi får inte träna med A-laget

tis 7 jul 2020 kl 00:00

Det går tungt för Matteo Guendouzi. Ikväll kom rapporter att Mikel Arteta skickat iväg fransmannen från A-laget. Nu tvingas mittfältaren träna på egen hand.

Det verkar glasklart. Mikel Arteta har tröttnat på Matteo Guendouzi och hans uppförande och attityd. Det har gått så långt att Arsenaltränaren efter matchen mot Brighton skickade bort den unge fransmannen från A-laget.
I över två veckor har han fått träna på egen hand.
Det rapporterar The Athletic nu ikväll.

Guendouzi var inblandad i såna här grejer redan i Lorient, där han plockades bort i mer än tre månader från A-laget. Under tiden i Arsenal verkar det ha rullat på. Under Mikel Artetas ledning hände det grejer när laget var på läger i Dubai varpå 21-åringen petades från truppen mot Newcastle när ligan startade om i vintras.
Sen ska det ha fortsatt och när Guendouzi kallades till ett möte med Arteta och Edu efter matchen mot Brighton, där han hamnade i en dispyt med Neal Maupay (som tacklade Bernd Leno så att han skadade knät) efter matchen. Fransmannen tog tag i Maupays hals, men slapp bestraffning från FA.
På mötet ska Guendouzi inte imponerat och det var då Arteta bestämde sig för att skicka bort honom från A-laget. Beslutet ska baserats på flera händelser och inte bara det som hände mot Brighton.

Sedan dess har han fått träna på egen hand med en fystränare. Han har inte spelat sedan 20 juni och lär inte göra det framöver heller. Arteta sade häromdagen att inget har förändrats.
Ända sedan spanjoren tog över Arsenal i december har han varit supertydlig med vad som gäller när det kommer till inställning, arbetsinsats, attityd och vilja. Vid ett flertal tillfällen har han poängterat att det är saker som inte är förhandlingsbara.

Det har från flera håll i engelsk media rapporterats om att Arsenal mer än gärna gör sig av med Guendouzi i sommar. Och med tanken på kvällens rapporter verkar det var solklart.