Medlemmar: 3844 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Dom här två är nog inte bästa polare ...

Guendouzi får inte träna med A-laget

tis 7 jul 2020 kl 00:00

Det går tungt för Matteo Guendouzi. Ikväll kom rapporter att Mikel Arteta skickat iväg fransmannen från A-laget. Nu tvingas mittfältaren träna på egen hand.

Det verkar glasklart. Mikel Arteta har tröttnat på Matteo Guendouzi och hans uppförande och attityd. Det har gått så långt att Arsenaltränaren efter matchen mot Brighton skickade bort den unge fransmannen från A-laget.
I över två veckor har han fått träna på egen hand.
Det rapporterar The Athletic nu ikväll.

Guendouzi var inblandad i såna här grejer redan i Lorient, där han plockades bort i mer än tre månader från A-laget. Under tiden i Arsenal verkar det ha rullat på. Under Mikel Artetas ledning hände det grejer när laget var på läger i Dubai varpå 21-åringen petades från truppen mot Newcastle när ligan startade om i vintras.
Sen ska det ha fortsatt och när Guendouzi kallades till ett möte med Arteta och Edu efter matchen mot Brighton, där han hamnade i en dispyt med Neal Maupay (som tacklade Bernd Leno så att han skadade knät) efter matchen. Fransmannen tog tag i Maupays hals, men slapp bestraffning från FA.
På mötet ska Guendouzi inte imponerat och det var då Arteta bestämde sig för att skicka bort honom från A-laget. Beslutet ska baserats på flera händelser och inte bara det som hände mot Brighton.

Sedan dess har han fått träna på egen hand med en fystränare. Han har inte spelat sedan 20 juni och lär inte göra det framöver heller. Arteta sade häromdagen att inget har förändrats.
Ända sedan spanjoren tog över Arsenal i december har han varit supertydlig med vad som gäller när det kommer till inställning, arbetsinsats, attityd och vilja. Vid ett flertal tillfällen har han poängterat att det är saker som inte är förhandlingsbara.

Det har från flera håll i engelsk media rapporterats om att Arsenal mer än gärna gör sig av med Guendouzi i sommar. Och med tanken på kvällens rapporter verkar det var solklart.

Kommentarer

Bild för Ulf Henningsson

rätt av Arteta att plocka bort honom. Vi har inte "råd" att spelare som bara tänker på sig själv. Han har varit såhär ända sedan han kom tycker jag. Sälj han direkt

Bild för Andreas Näsström

Det ska inte vara bekvämt att spela i Arsenal. Fel attityd i ett lag kan dessutom sprida sig som ogräs. Självklart tråkigt ifall vi inte får se allt vad Gucci kunde uppnå och åstadkomma i Arsenal för i sina bästa stunder har han varit riktigt bra. Men såna här rapporter från ett lag ser jag som ett styrkebesked snarare än tvärtom. Här vill man något och Arteta verkar verkligen stå upp för sitt non negotiable

Bild för daddy dj

Rättar han inte in sig i ledet utan sprider skit omkring sig då ska han bort, så är det bara. Bra Arteta som visar vem som är boss.

Bild för Jonas Eriksson

Lite synd på ett sätt. Jag gillar ju att han är en stöddig och kaxig pöjk. Men har han fel attityd och inte rättar in sig i ledet så blir det ju svårt. Det skapar bara irritation bland övriga. Dessa signaler är ändå grymma från Arteta. Det visar att han är hård men rättvis. Gillar vår tränare bara mer och mer. Finns hopp om han får styra skutan. 

 

Bild för Joacim Nyberg

Gillar också det jag ser och hör om arteta! Bra att han köttar på med sin grej. Kommer rapporter idag med om att lacazette e på väg bort med. som arteta sa man måste göra en del tuffa val för att komma dit man vill. Om lacazette e en grej för att kunna betala partey e jag helt med på den dealen. Lyckas man få dessutom få Auba att stanna så e vi på väg mot nått bra! Kör på arteta 

Bild för Byarum

Min respekt för Arteta och hans konsekventa ledarstil växer. Det handlar om att bygga ett LAG och då måste jaget underordna sig laget. Det är då man kan få synergieffekter. Tyvärr verkar (jag vet ju inte säkert) Guendouzi ha någon form av personlig hybris över att få bära vår tröja och det håller inte, även om jag kan gilla kaxigheten hos honom, men detta är en svår balansgång och han verkar inte klara av den. Sälj honom för dyra pengar till PSG. 

Bosse

Bild för Sral

Guendouzi har ju haft disciplinära problem i Lorient (har jag för mig) och PSG också. Arsenal lär ha varit medvetna om det, men tog en chansning. Håller med er som säger att det är bra ledarskap av Arteta. Visst kan man vara kaxig och visa attityd, men inte så att det får ut över laget.