Medlemmar: 3845 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Martinez har hållit nollan i tre raka PL-matcher. Blir det en till ikväll mot Leicester City?

"Jag har alltid trott jag kan lyckas här"

tis 7 jul 2020 kl 13:02

Öppningen kom när Bernd Leno skadade sig i Brighton. Emiliano Martinez har verkligen tagit chansen. - Jag har alltid trott att jag kan lyckas här och klubben tror på mig också, säger argentinaren.

Det känns en smula konstigt att skriva det, men Emiliano Martinez kom till Arsenal redan 2010. Då gick han under namnet Damian Martinez och var 17 år.
Sedan dess har det bara blivit 30 A-lagsmatcher för argentinaren.
10 i Premier League.
Tre av dem har kommit den senaste tiden efter att Bernd Leno blev skadad i Brighton. Där har Martinez sett ut som säkerheten själv och verkligen visat att han är att lita på. I de fyra matcherna han startat har det bara blivit ett insläppt mål - mot Sheffield United i cupen. The Gunners har fyra raka segrar.
- Jag känner mig verkligen säker och nu har vi hållit nollan i tre raka Premier League-matcher börjar folk säga att försvaret faktiskt ser stabilt ut, säger keepern till Sky.

Men det var inte ens säkert att han skulle bli kvar under förra säsongen. Han funderade själv efter att ha nött bänk och spenderat tid på lån i Oxford United, Sheffield Wednesday, Rotherham United, Wolves, Getafe och sist Reading.
- Min Arsenalkarriär har varit upp och ner. Det var något i mig som sade "varför får jag inte chansen i klubben som jag älskar?". Men gud placerar dig alltid på rätt plats vid rätt tillfälle. Jag har jobbat riktigt hårt de senaste åren och haft tålamod. Nu blir jag belönad.
- Jag har alltid trott att jag kan lyckas här och klubben tror på mig också. Det är en av anledningarna att jag stannat här så länge. De har alltid trott att jag kan bli nummer ett. Det har motiverat mig och det är inte så att jag inte blivit bättre med åren. Jag har alltid blivit det och pushat mig framåt. När jag gick på lån till Reading förra säsongen sade jag till mig själv att det här var sista gången. Min kropp var sliten mot slutet av säsongen efter allt resande och inte veta vad jag skulle göra härnäst. Så jag utmanade mig själv att göra det bra och att det var min sista utlåning.

I intervjun inför kvällens möte med Leicester City pratade Martinez gott om nye Arsenaltränaren Mikel Arteta:
- Vi visste att Mikel skulle bli en bra tränare när han skrev på, men inte så här bra. Han är otrolig. Han vet hur han ska hantera erfarna spelare och unga spelare. Han ger oss en matchplan mot alla och ger oss hopp när vi tränar. Han vet vilken position vi ska vara i överallt på planen, oavsett om du är målvakt, anfallare eller vänsterytter. Sen när vi kliver in i matcherna så händer de sakerna som vi tränat på så vi börjar tror på allt han säger. När han säger något så lyssnar alla för vi vet att det kommer att ta oss till nästa nivå.

Arteta har varit tydlig med att alla måste göra jobbet, gör man inte det är man inte med ombord på båten. Det har resulterat i att både Mesut Özil och Matteo Guendouzi petats.
- Du är med eller så är du inte med. Du är med honom eller utan honom och det är inget snack om det. Vi vet att om man ska spela och vara i den här klubben så måste man vara med i båten. Det är bra för laget för ingen kan ta det lugnt. Gör du det, inte tränar ordentligt eller presterar som han vill på match så är du ute. Vi måste följa honom och det är vad vi försöker göra nu.

Kommentarer

Bild för Alberto Hagund

Känns verkligen som om detta Arsenal skulle kunna utvecklas till något riktigt bra! Grundstrukturen och riktlinjerna från Arteta verkar uppskattad och enormt nyttig för spelarna. Sen blir jag mer och mer osäker på om Leno verkligen kommer vara självklar mellan stolparna när han tillfrisknat, för fortsätter Martinez på detta viset så bör han få fortsatt förtroende.

Once you're  a gunner // You'll always be a gunner.

Bild för Glenn

Martinez har verkligen egenskaper som Leno saknar eller svag på som genom åren kostat oss mkt poäng. Inte bara under Leno.

fasta situationer! Martinez har med sin storlek, oräddhet och pondus visat att Arsenal skulle må bättre med en större målvakt. Än så länge håller jag Martinez framför Leno just därför. Han har grymma reflexer fast han är större med

In Arteta we trust!

Bild för daddy dj

För mig är Leno nr 1 i Arsenal och topp 5 i England.

Bild för Sral

De var inne på det i Arsecast, är Leno en sån där målvakt som är som bäst och ser riktigt bra ut när han får många skott mot sig? Vi har ju släppt in färre mål och fått färre skott emot oss under Arteta jämfört med Emery. 

Bild för Joacim Nyberg

Svårt att säga vem som e bäst men fortsätter Martinez på den inslagna vägen finns ju ingen anledning i världen att spela leno igen. Martinez inviger ett lugn ända in i tv soffan som Leno inte riktigt har. E för mkt lloris aka Fabian Barthez över Leno.