Medlemmar: 3844 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Domarna i centrum när Arsenal tappade segern.

Tappad seger efter hårt VAR-beslut

tis 7 jul 2020 kl 23:37

Först blev Nketiah utvisad efter VAR-granskning. Sedan kvitterade Leicester efter en ytterst tveksam insats av VAR-teamet. Arsenal tappade seger till kryss efter en strålande första halvlek.

Första halvlek:

Arsenal inledde matchen piggt. Kieran Tierney visade sin snabbhet ett par gånger längs vänsterkanten och spelade fint fram Saka, som tyvärr missade lite i mottaget. Även om Arsenal började starkare så var det Leicester som fick de hetaste lägena. Martinez fick två gånger visa på sina kvaliteter, framförallt på ett skott från boxen som argentinaren räddade med en fin fotparad. Arsenal fortsatte att styra matchen och tillslut hittar Ceballos Saka med en underbart fin passning. Saka är kylig, gör bort sin gubbe och serverar Aubameyang som får peta in 1-0 till Arsenal. Ett mycket fint anfall och ett fint mål.

Ett par minuter senare droppar Lacazette ner i mitten, tar emot och serverar Auba som löser fram. Denna gång försöker Gabonesen spela fram Saka, men passningen är inte lika pricksäker och bollen bryts till hörna. Ny chans kom strax senare efter nytt fint anfall. Denna gång fick Saka chansen att avsluta efter att front-trion återigen levererat. Schmeichel klarade dock med en fotparad.

Arsenal gick in i en väldigt fin period där dansken i Leicester-buren fick svettas rejält i regnet. Saka serverade Lacazette som avslutade fint. Och Bellerin hade ett inläggsskott som Schmeichel fick rädda med näven. 

Leicester hade en boll i buren men det blev bortdömt när Iheanacho puttat ner Kolasinac. Lacazette tog en fin löpning in i boxen, Bellerin såg det och serverade en grymt fin boll in. Men fransmannens nick från nära håll räddades. 

Arsenal hade många bud på 2-0 - men dessvärre höll Schmeichel tätt och behåll ställningen 1-0.

Andra halvlek: 

Första halvleken inleddes böljande. Leicester var pigga på att frsöka få till en kvittering, men tack vare David Luiz huvud så behölls nollan när inspelet och skottet kom. David Luiz skulle senare få chansen att göra mål när han fick ta hand om en frispark. Schmeichel räddade fint igen. 

Men det var inte bara dansken i Leicester som storspelade mellan stolparna. Iheanacho fick ett inspel på sig, går på skott och Martinez får göra en fin räddning. 

Leicester tog över taktpinnen en hel del i andra halvlek. Arsenal fick spela försvarsspel en hel del, och det verkar som att Arteta har börjat få ordning på saker och ting. Både Mustafi och Luiz var med på noterna när Leicester försökte ta sig fram. Mittbacksduon höll sig tätt kring Vardy som försökte avlossa ett skott i boxen men rakt på täckande spelare.

Lacazette hade en boll i nät strax före dricka-pausen. Det var en hörna som skarvades vidare, men fransmannen blev avvinkad för offside.

Tre tankar om matchen:

Ett bedrövligt inhopp
Nketiahs roll måste varit tydlig från Arteta. Gå in, sug åt dig boll och försök bita den kvar på offensiv planhalva. Löp på allt du kan. Kriga. 30 sekunder senare sätter han upp en sula mot Justin och blir utvisad. Tre poäng är tappade. Man kan tycka vad man vill om det var rött kort eller inte, men jag tror vi alla är ganska less på benbrott - vem det än är som bryter benet. För att minska allvarliga skador måste vissa typer av tacklingar bort, exempelvis när man lägger fram alla dobbar i en situation. Att Eddie kanske går in lite övertänd och vill visa framfötterna är förståeligt. Men så här klumpig får man inte vara.

Borde gjort fler mål
Jag brukar säga att "jag älskar köpenhamn, men ogillar danskar". Den tesen står sig stark idag. Även om kanske inte alla avslut på mål från Arsenals sida var perfekta, så var det danskjäveln i Leicesters mål som höll oss från att inte leda den här matchen med 2,3-0 i halvtidsvilan. Visst, Leicester hade väl också ett par bud på kvittering i första halvlek, men The Gunners var klart det bästa laget efter första 45. Första havlek var kul att se, vi var pigga, offensiva och skapade mer än på länge mot ett "topp 4-lag". Hade inte Schmeichel varit där så hade vi nog vunnit detta. Även med Eddies utvisning.

Ett styrkebesked
Det känns som att det var ett tag sedan man gick från ett möte med ett av topp 4-lagen och var besviken på att vi inte vann. Även om vi inte vinner så är det ett styrkebesked. Paret Luiz och Mustafi såg väldigt stabila ut, och det krävdes till slut en tydlig offside för att ta sig igenom dem. Kolasinac ser mer bekväm ut i en defensiv roll och när Tierney ångar på längs kanten med Auba framför sig blir det farligt mest hela tiden. Även om vi tappade trean till ett poäng så är detta ett steg framåt. 

Bonustanke:

Rånade av VAR
Jag håller med om det röda kortet. Men att säga att Perez inte rör bollen vid inspelet till kvitteringen är ett skämt. Vi blev rånade av en videodommare som valde att blunda för det. Låt en robot sköta detta istället, för även med stillbilder som visar att det tydligt är offside så bedöms det mot oss. Kanske låter bittert, men i mina ögon blev vi rånade.

Spelarbetyg:

Emiliano Martinez 7
Ska inte lastas för målet och gör i övrigt en fantastisk match. Blev rundad en gång av Vardy som tack och lov missade målet - i övrigt prickfri.

Shkodran Mustafi 7
Har verkligen funnit sin ro med Luiz bredvid sig. Vem hade trott detta, David Luiz och Mustfi som ett bra backpar?

David Luiz 7
Täcker tre skott som hade blivit farliga. Står på rätt ställe och känns stabil.

Sead Kolasinac 6
Börjar växa in i rollen som en del i tre-backslinjen. Gör det bra.

Hector Bellerin 6
Blandade och gav lite, men ett klart steg framåt jämfört med tidigare insatser. Levererar en superfin pass som Lacazette borde förvaltat bättre.

Kieran Tierney 7
Lysande på sin kant. Verkar vara en underbar profil. Vill se honom länge länge i Arsenal.

Granit Xhaka 6
Får kriga en del i defensiven och gör det bra, lite i skuggan av Ceballos offensivt, men håller det tätt och bra.

Dani Ceballos 7
Fantastiskt bra i första, visar på sitt fina passningsspel och snabba vändningar när han bygger upp till förstamålet. Får grisa rejält i andra och håller sig defensivt och bra.

Bukayo Saka 6
Gör en otroligt fin första halvlek, men har väl knappt en bolltouch i andra - annars hade det blivit högre betyg. Blir utbytt efter 70 minuter. Fin assist. 

Pierre-Emerick Aubameyang 7
Målskytt och aktiv med Lacazette och Saka. En trio som, om alla stannar, kan bli farlig.

Alexandre Lacazette 6
Får inte till avsluten, men gör i övrigt en fin insats med bråk och samspel med restern av anfallstrion.

Inhoppare:

Eddie Nketiah 0
Går in, får rött kort, går ut. Slarvigt. 

Joe Willock 5
Hade en halvchans att ta sig in i straffområdet i slutet, men fastnade. I övrigt inget större avtryck.

Lucas Torreira 5
Gör ett helt okej inhopp, märks att han varit skadad.

Ainsley Maitland-Niles -
Spelade för lite för att få betyg

 

Kommentarer

Bild för David Pearson

Håller verkligen med. Tycker touchen är solklar när man ser den från en vinkel. Men VAR gör det dem är bäst på. Att misslyckas hela tiden. 

Bild för Joacim Nyberg

Ja och lacazette gör vad han e bäst på i första halvlek! missar solklara lägen 

Bild för Ulf Henningsson

Tråkigt att bara få en pinne. Skall göra fler mål i första. Jag tycker att han borde tsgit ut både Bellerin och Kolacinac och satt in Holfmding o Sokratis vid utvisningen då vi fortfarande var i ledning. kolscinac har problem i sitt positionsspel tycker jag och då hade det varit bättre med Holding där och samma sak gäller för Bellerin. 

Bild för Jonas Eriksson

Hur mycket jag än vill och tittar på repriser ser jag ingen touch på Perez. Och även om han skulle vara på den så är det inte helt solklart att det är offside ändå. Men frustrationen talar nog från många här. 

Det är ett junior misstag som gör att Vi åker på en utvisning. I min värld så blir vi lite för passiva och bara sparkar bort bollen och låter Leicester komma på våg efter våg. Hade gärna sett att man lyft in Pepe mot slutet för att få ett större hot än Willock. 

Men matchens 3 giganter denna match är Auba, Ceballos och Luiz. Luiz är en general när vi kör med 3 innerbackar. Då är han på rätt plats så mycket oftare och han kan styra med sina fina fötter. 

Vi får godkänt idag med tanke på hur det blev med det röda kortet. Vi borde dödat matchen tidigare med tanke på våra lägen i första. Laca är inte het. Men jobbar hårt. 

 

Bild för Pelle

Jag ser heller ingen touch av Perez, en misstänkt touch däremot. Solklar offside? Aldrig! 
Sen tycker jag du skriver lite mycket i affekt, att säga man hatar en nationalitet, kalla någon för j***el och lägga skulden för poängtappet på en övertänd yngling är lite too much i min bok på en publik fan-sida. Du brukar skriva sakligt o sansat, därav min förvåning Teo.

 

Håller med om att trots besvikelsen var det ett steg i rätt riktning även om CL-drömmen försvann.

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Jakob Eneman

Tycker arteta ska lastas för detta. VAD E DET FÖR BYTEN? Vi leder med 1-0 och så byter han ut lacazette som är VÄLDIGT bra på att ta emot bollen och föra den vidare, en sån spelare är viktigt att ha för att döda tid. Saka syndes inte i andra så han skulle blivit utbytt mot pepe som också är en spelare som kan hålla i bolen länge samt dra förbi någon spelare. Förstår inte varför arteta byter in nkietiah som är väldigt ung och inte är en bra spelare för att döda tid samt ingen bollvinnare.

Det känns som arteta vill bara spela med unga spelare vilket är bra på ett sätt men när det gäller en sådan här viktig match så måste erfarenhet gå före.. Nä som sagt jag tycker arteta ska lastas för denna förlust inte nketiah.

Bild för Jakob Eneman

Sen kan man också säga såhär. Experterna menar att det absolut inte var med mening att gå in så som nketiah gjorde, det var mer en olyckshändelse. Men när det gäller vardy som drar upp dobbarna rakt i mustafi's ansikte så tittar inte ens dommarna på det 

Bild för Teo Rothman
Pelle wrote:

Jag ser heller ingen touch av Perez, en misstänkt touch däremot. Solklar offside? Aldrig! 
Sen tycker jag du skriver lite mycket i affekt, att säga man hatar en nationalitet, kalla någon för j***el och lägga skulden för poängtappet på en övertänd yngling är lite too much i min bok på en publik fan-sida. Du brukar skriva sakligt o sansat, därav min förvåning Teo. Håller med om att trots besvikelsen var det ett steg i rätt riktning även om CL-drömmen försvann.

Att jag skriver danskjävel är på grund av den nordiska jargong som finns mellan oss och våra kära grannländer. Lite som när vi får stryk i längdskidor av norrmännen och man svär över dem. Syskonkärlek som det kallas. 

Att Nketiah får bära skuld idag är som att David Luiz fått bära skuld tidigare under säsongen vid klumpiga röda kort. Det blir tyvärr avgörande för oss, även om jag önskar att det inte skulle vara så. Hursomhelt tråkigt med poängtapp. Får hoppas på bättre framgång på söndag.

Bild för Brattis

Tycker Arteta misslyckades med sina konstiga byten i en sån här viktig match. Varför bryta ett vinnande koncept? Ungtupparna är kanske inte mogna ännu för såna här typer av matcher. Willock för lätt och orutinerad. Laca borde varit kvar på planen även om han sumpade målchanser, han kan ta emot bollen och fördela vidare. Ceballos gjorde en kanonmatch med flera viktiga brytningar, han skulle ha brunkat vidare. Nog orkar dom hela 90 minuter. Jobbiga matcher framöver där lagets attityd mer än nånsin kommer att prövas. COYG  

Bild för Jimmy Roslund

Så som matchen såg ut i andra hade vi åkt på ett baklängesmål även med 11 man. Väldigt konstiga byten vid ledning 1-0 och den matchbilden. Att gnälla på VAR hjälper inte denna match, tycker samtliga Var-beslut är korrekta.

Bild för Glenn

Tycker laget/Arteta i flera matcher har blivit väldigt passiva när vi leder i paus. Kostade oss poäng mot Brighton och igår mot Leicester. Säkert fler matcher. Fegt och fel att börja spela på klockan efter 45

In Arteta we trust!

Bild för Lars Crossner@telia.com

Tack Jonas, du har absolut rätt i allt du skriver. Att inte folk kan låta bli att skriva en massa skit när dom blir frustrerade. Det var inget elakt i Enketas röda kort endast brist på rutin. Ceballos, Louis och Auba var fantastiska. 

Bild för Thomas Jotarv

Tungt! 
Men vi är på rätt väg, styr matchen i stora delar. Tyvärr oförmåga att döda matchen i första.
Bytena är en gåta, Pepe hade haft lekstuga i denna match om han fått chansen.
Vi tuggar i oss detta och går vidare. 12 poäng kvar att kriga om.

Go Gunners! 

Bild för Joacim Nyberg

Håller med Thomas det känns som vi sakta men säkert e påväg tebax e som kommentatorn sa igår tänk om vi spelar såhär hela säsongen. Nu försöker vi avsluta snyggt sista matcherna ohh sen blickar mot nästa säsong känns som den kan bli spännande! Konkurrensen ökar avsevärt med känns som det e 8 lag som kan störa alla typ 

Bild för Patrik Karlsson 2

Stabilt igen! Oflyt! Tycker Laca spelade som jag eftersökt länge, 1-2 tillslag och leverera vidare direkt istället för att krångla till det och hålla i bollen och tappa den. Vi hade flera bra anfall som kom till på grund av att Laca spelade så! Blir mycket mer flyt och tempo i anfallen och motståndarna hinner inte etablera försvarsspelet. Han skulle varit kvar på plan om det nu inte var att Arteta tyckte han var för trött. Sen förstår jag inte varför inte Pepe kommer in längst fram i slutet, han är ju den ända med förmågan att kunna få till en målchans mot flera försvarare(om han har rätt dag o lite flyt). Många som var bra, Luiz mycket bra igen! Och trots att inte Laca gjorde mål så gillade jag hans " hela tiden"-spel , är så viktigt för anfallsspelet samt för försvarsspelet eftersom vi får längre anfall och inte tappar boll när vi är på väg framåt.

Bild för Jörgen Westerdahl

VAR dödar fotbollen. Oavsett om det drabbar oss eller andra ( bara att fråga valfri sp#rsare). Vad hände Clear and obvious? Jag tycker inte ALLA VAR beslut är korrekta. Det sitter fortfarande en männi... eh domare och tittar på bilderna,  så det blir ALLTID en subjektiv bedömning. Däremot kan jag ge domaren en eloge för att han själv gick ut och kollade bilder innan det röda kortet. Kollade någon VAR när Leno blev nedsprungen? 

Tyvärr tror jag inte det räcker till Europa plats , men Arteta är något på spåren.