Medlemmar: 8776 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Domarna i centrum när Arsenal tappade segern.

Tappad seger efter hårt VAR-beslut

tis 7 jul 2020 kl 23:37

Först blev Nketiah utvisad efter VAR-granskning. Sedan kvitterade Leicester efter en ytterst tveksam insats av VAR-teamet. Arsenal tappade seger till kryss efter en strålande första halvlek.

Första halvlek:

Arsenal inledde matchen piggt. Kieran Tierney visade sin snabbhet ett par gånger längs vänsterkanten och spelade fint fram Saka, som tyvärr missade lite i mottaget. Även om Arsenal började starkare så var det Leicester som fick de hetaste lägena. Martinez fick två gånger visa på sina kvaliteter, framförallt på ett skott från boxen som argentinaren räddade med en fin fotparad. Arsenal fortsatte att styra matchen och till slut hittar Ceballos Saka med en underbart fin passning. Saka är kylig, gör bort sin gubbe och serverar Aubameyang som får peta in 1-0 till Arsenal. Ett mycket fint anfall och ett fint mål.

Ett par minuter senare droppar Lacazette ner i mitten, tar emot och serverar Auba som löser fram. Denna gång försöker Gabonesen spela fram Saka, men passningen är inte lika pricksäker och bollen bryts till hörna. Ny chans kom strax senare efter nytt fint anfall. Denna gång fick Saka chansen att avsluta efter att front-trion återigen levererat. Schmeichel klarade dock med en fotparad.

Arsenal gick in i en väldigt fin period där dansken i Leicester-buren fick svettas rejält i regnet. Saka serverade Lacazette som avslutade fint. Och Bellerin hade ett inläggsskott som Schmeichel fick rädda med näven.

Leicester hade en boll i buren men det blev bortdömt när Iheanacho puttat ner Kolasinac. Lacazette tog en fin löpning in i boxen, Bellerin såg det och serverade en grymt fin boll in. Men fransmannens nick från nära håll räddades.

Arsenal hade många bud på 2-0 - men dessvärre höll Schmeichel tätt och behåll ställningen 1-0.

Andra halvlek:

Första halvleken inleddes böljande. Leicester var pigga på att försöka få till en kvittering, men tack vare David Luiz huvud så behölls nollan när inspelet och skottet kom. David Luiz skulle senare få chansen att göra mål när han fick ta hand om en frispark. Schmeichel räddade fint igen.

Men det var inte bara dansken i Leicester som storspelade mellan stolparna. Iheanacho fick ett inspel på sig, går på skott och Martinez får göra en fin räddning.

Leicester tog över taktpinnen en hel del i andra halvlek. Arsenal fick spela försvarsspel en hel del, och det verkar som att Arteta har börjat få ordning på saker och ting. Både Mustafi och Luiz var med på noterna när Leicester försökte ta sig fram. Mittbacksduon höll sig tätt kring Vardy som försökte avlossa ett skott i boxen men rakt på täckande spelare.

Lacazette hade en boll i nät strax före dricka-pausen. Det var en hörna som skarvades vidare, men fransmannen blev avvinkad för offside.

Tre tankar om matchen:

Ett bedrövligt inhopp
Nketiahs roll måste varit tydlig från Arteta. Gå in, sug åt dig boll och försök bita den kvar på offensiv planhalva. Löp på allt du kan. Kriga. 30 sekunder senare sätter han upp en sula mot Justin och blir utvisad. Tre poäng är tappade. Man kan tycka vad man vill om det var rött kort eller inte, men jag tror vi alla är ganska less på benbrott - vem det än är som bryter benet. För att minska allvarliga skador måste vissa typer av tacklingar bort, exempelvis när man lägger fram alla dobbar i en situation. Att Eddie kanske går in lite övertänd och vill visa framfötterna är förståeligt. Men så här klumpig får man inte vara.

Borde gjort fler mål
Jag brukar säga att "jag älskar Köpenhamn, men ogillar danskar". Den tesen står sig stark idag. Även om kanske inte alla avslut på mål från Arsenals sida var perfekta, så var det danskjäveln i Leicesters mål som höll oss från att inte leda den här matchen med 2,3-0 i halvtidsvilan. Visst, Leicester hade väl också ett par bud på kvittering i första halvlek, men The Gunners var klart det bästa laget efter första 45. Första havlek var kul att se, vi var pigga, offensiva och skapade mer än på länge mot ett "topp 4-lag". Hade inte Schmeichel varit där så hade vi nog vunnit detta. Även med Eddies utvisning.

Ett styrkebesked
Det känns som att det var ett tag sedan man gick från ett möte med ett av topp 4-lagen och var besviken på att vi inte vann. Även om vi inte vinner så är det ett styrkebesked. Paret Luiz och Mustafi såg väldigt stabila ut, och det krävdes till slut en tydlig offside för att ta sig igenom dem. Kolasinac ser mer bekväm ut i en defensiv roll och när Tierney ångar på längs kanten med Auba framför sig blir det farligt mest hela tiden. Även om vi tappade trean till ett poäng så är detta ett steg framåt.

Bonustanke:

Rånade av VAR
Jag håller med om det röda kortet. Men att säga att Perez inte rör bollen vid inspelet till kvitteringen är ett skämt. Vi blev rånade av en videodommare som valde att blunda för det. Låt en robot sköta detta istället, för även med stillbilder som visar att det tydligt är offside så bedöms det mot oss. Kanske låter bittert, men i mina ögon blev vi rånade.

Spelarbetyg:

Emiliano Martinez 7
Ska inte lastas för målet och gör i övrigt en fantastisk match. Blev rundad en gång av Vardy som tack och lov missade målet - i övrigt prickfri.

Shkodran Mustafi 7
Har verkligen funnit sin ro med Luiz bredvid sig. Vem hade trott detta, David Luiz och Mustfi som ett bra backpar?

David Luiz 7
Täcker tre skott som hade blivit farliga. Står på rätt ställe och känns stabil.

Sead Kolasinac 6
Börjar växa in i rollen som en del i tre-backslinjen. Gör det bra.

Hector Bellerin 6
Blandade och gav lite, men ett klart steg framåt jämfört med tidigare insatser. Levererar en superfin pass som Lacazette borde förvaltat bättre.

Kieran Tierney 7
Lysande på sin kant. Verkar vara en underbar profil. Vill se honom länge länge i Arsenal.

Granit Xhaka 6
Får kriga en del i defensiven och gör det bra, lite i skuggan av Ceballos offensivt, men håller det tätt och bra.

Dani Ceballos 7
Fantastiskt bra i första, visar på sitt fina passningsspel och snabba vändningar när han bygger upp till förstamålet. Får grisa rejält i andra och håller sig defensivt och bra.

Bukayo Saka 6
Gör en otroligt fin första halvlek, men har väl knappt en bolltouch i andra - annars hade det blivit högre betyg. Blir utbytt efter 70 minuter. Fin assist.

Pierre-Emerick Aubameyang 7
Målskytt och aktiv med Lacazette och Saka. En trio som, om alla stannar, kan bli farlig.

Alexandre Lacazette 6
Får inte till avsluten, men gör i övrigt en fin insats med bråk och samspel med resten av anfallstrion.

Inhoppare:

Eddie Nketiah 0
Går in, får rött kort, går ut. Slarvigt.

Joe Willock 5
Hade en halvchans att ta sig in i straffområdet i slutet, men fastnade. I övrigt inget större avtryck.

Lucas Torreira 5
Gör ett helt okej inhopp, märks att han varit skadad.

Ainsley Maitland-Niles -
Spelade för lite för att få betyg