Medlemmar: 8066 st.
Visa menyn

Foto: Arsenal

Tierney har varit bra efter Coronaavbrottet.

Tierney: "Uppehållet gjorde mig gott"

ons 8 jul 2020 kl 22:22

Debutsäsongen har varit minst sagt strulig för Kieran Tierney. Men skotten har kommit in i det starkt på slutet. - Jag känner att jag sedan avbrottet kommit tillbaka mycket bättre och känner mig mer hemmastadd nu, säger han.

Han värvades från Celtic förra sommaren, men Kieran Tierneys första säsong i norra London har präglats av skador. Först hade han ljumskproblem och debuterade inte förrän mot Nottingham Forest i Ligacupen i slutet av september.
Sen axelskadades vänsterbacken svårt i bortamötet mot West Ham i början av december.
Den skadan krävde operation och det efter det dröjde det över ett halvår innan 23-åringen lirade tävlingsmatch för Arsenal igen.

Såklart spelade Coronaavbrottet in. Tierney var tillbaka i full träning precis innan ligan avbröts i mars.
Nu har spelat regelbundet och gjort det väldigt bra.
Efter 1-1-matchen mot Leicester City snackade skotten om hur han kommit tillbaka starkt.
- Jag känner att jag sedan avbrottet kommit tillbaka mycket bättre och känner mig mer hemmastadd nu. Även i London och jag tycker att uppehållet har gjort mig gott. Jag känner mig mer delaktig i laget, bossen har varit fantastisk mot mig och jag är tacksam för varje chans jag får.

Tierney snackade med Sky efter gårdagens match mot Leicester.
Arsenal gick för fjärde raka segern, men fick nöja sig med 1-1 efter Eddie Nketiahs utvisning.
- Självklart ville vi vinna, men jag är glad att vi inte förlorade, säger Tierney.
- Vi vill behålla den obesegrade sviten, det var det viktigaste med tio man efter deras kvittering.