Medlemmar: 6225 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kommer stjärnan skina i derbyt i eftermiddag?

Auba: "Vi behöver att stjärnan skiner"

sön 12 jul 2020 kl 15:27

Dags för derby. Då lovar Pierre-Emerick Aubameyang att klippa in en stjärna. - Vi behöver att stjärnan lyser, säger han.

I en intervju med SKY, sant eller falskt, så får Arsenalstjärnan frågor om lite av varje. Bland annat om sitt tröjnummer, hur det var att bli snabbaste Arsenalspelare att nå 50 Premier League-mål och varför Bukayo Saka kommer lyckas.
Men också om derbyfrisyren.
Gabonesen klipper alltid in en stjärna i håret när det vankas match mot Spurs.
Han lovar det nu också.
- Yes. Jag har det inte än, men jag kommer ha det imorgon (idag).
När han ska förklara varför det blivit en stjärna säger han:
- Vi behöver att stjärnan skiner.

Auba kom till Arsenal vintern 2018 och fick då nummer 14.
Man anfallaren från Dortmund ville egentligen ha ett annat nummer.
- Jag ville ha nummer sju, för jag gillar det. Men Mkhitaryan hade det numret. 14 var ledigt. Jag visste att Thierry Henry hade det numret tidigare. Det är därför. Han var en fantastisk spelare, en legendar i klubben.
Hur stolt är du över att nå 50 Premier League-mål snabbast av alla Arsenalspelare?
- Väldigt, väldigt stolt. För när jag kom hit, till England så var det en utmaning för mig att alltid vara en stor målskytt. Det är var som händer för tillfället. Jag försöker alltid mitt bästa att göra mål.

En av frågorna handlar om Bukayo Saka och hans smeknamn.
Det var Auba som kom på det.
- Vi kallar honom "Little chili". Det är så mycket i honom, så mycket kraft och så är han ganska liten så det är kul.
Är han den bästa unga spelare du spelat med?
- Helt klart är han en av de bästa. Vad jag gillar med honom är att han alltid lyssnar på våra råd. Från de erfarna spelarna. Han är verkligen ödmjuk och vill alltid gå fram för att lära mer och bli en bättre spelare
Kan han nå till absoluta toppen?
- Ja, han är ju bara 18 så det finns mycket tid. Som jag sade till honom, det som är det viktigaste är att han njuter av att vara i en sån här klubb vid en sådan här ålder. Han ska bara fortsätta och bli bättre så är jag säker på att han kommer nå toppen.

Som avslutningsfråga för Auba svara på - Tottenham är bättre än Arsenal?
Svaret:
- Sorry?
Tottenham är bättre än Arsenal?
- Är du allvarlig?
Jag sade det inte, det är en fråga som kommit in.
- Bättre än oss?
Auba visar röda sidan på pingisracket som betyder falskt och säger:
- Come on ...