Medlemmar: 8922 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Laczettes drömmål räckte inte till

Misstagen fällde Arsenal

sön 12 jul 2020 kl 19:55

Drömmål av Lacazette. Sen tappade Arsenal ledning till förlust. Spurs vände och vann - trots Arsenal-dominans.

Fakta

Första halvlek:
15: Gult kort Lo Celso
16: 0-1 Lacazette
19: 1-1 Son
34: Gult kort Aurier
45: Gult kort Lacazette

Andra halvlek:
47: Gult kort Davies
61: Gult kort Pepe
76: Gult kort Winks
81: 2-1 Alderweild
82: Byte Moura och Lo Celso ut. Skipp och Bergwijn in.
84: Byte Kolasinac, Tierney och Bellerin ut. Nelson, Willock och Soares in.
90: Gult kort Saka

Första halvlek:

David Luiz har varit skakig mot de bättre lagen tidigare den här säsongen. Det tog knappt en minut före han sölade med bollen och spurs fick ett skottläge. Martinez fångade stensäkert. Arsenal hade svårt att hålla i bollen i matchinledningen. Slarviga pass gjorde att Spurs kunde försöka hota framåt, men de lyckades inte med värst mycket ändå. Arsenals första halvchans kom när Tierney gick fram längs vänsterkanten och hittade Lacazette i boxen. Men inget som stressade Lloris.

Minuten senare gick Luiz bort sig lite igen. Harry Kane frispelades totalt när vår Brasilianske mittback inte alls hängt med. Kane försökte chippa Martinez. Men den 1,93m långa keepern sträckte ut och räddade friläget snyggt.

Bellerin som fått en del kritik för att inte ha samma speed längre visade kritikerna fel. Högerbacken petade bollen förbi sin försvarare och spelade in bollen på Auba. Men skyttekungen fick ingen träff på bollen. Tierney fick istället testa skott från snäv vinkel, men utanför.

Sen slog Ceballos en crossboll till Tierney. Efter lite flipper återerövrar Xhaka bollen Lacazette tar tag i den. Anfallaren drog till, från distans och snäv vinkel. Rakt upp i krysset. Lloris helt chanslös. Ett drömmål.

Glädjen höll dock inte i sig länge. Kolasinac slår en helt bedrövlig pass hem mot Luiz. Son fångar upp bollen och kvitterar.

Matchen vänder fram och tillbaka. Efter en hörna får dock Davies ett skottläge från långt håll. Martinez sträcker ut rejält och tippar bollen upp i ribban. Otroligt nära, och ännu en fin räddning. Pepe är nästa att testa sin lycka. Ceballos spelar fram Ivorianen som försöker skruva in den i bortre. Strax utanför.

Pepe drog fram längs sin kant, vek in i mitten och drog på sig en frispark. Aubameyang tog hand om den, strax utanför. Ett par minuter senare anföll Arsenal igen. Nicolas Pepe hade chansen att släppa bollen till Lacazette i skottläge, men yttern valde att avsluta själv. En enkel räddning från Lloris.

Första halvlek slutar 1-1.

Andra halvlek:

Efter en inledande skakig minut tar Arsenal tag i bollen. Det händer inte all för mycket. Sen blixtrar Arsenal till. Först försöker Mustafi med en cykelspark i straffområdet, och minuterna senare spelar Lacazette fint fram Aubameyang som trycker till och bollen rakt upp i ribban.

Shkodran Mustafi som varit säkerheten själv de senaste matcherna gav sken av gammal karaktär. Harry Kane passerade med enkelhet den tyske mittbacken och försökte spela fram Son i straffområdet. Martinez var dock där. Och fångade bollen på ett otroligt vackert sätt. Martinez fortsätter att imponera mellan stolparna.

Arsenal fortsätter att hålla boll, men Lloris får stå tämligen ohotad på sin linje. Men i den 80:e matchminuten försöker Bellerin gå på skott. Avslutet täcks av Spurs-försavaret och landar istället hos Aubameyang som klipper till. Lloris sträcker ut och gör en kanonräddning. Spurs går sedan i anfall, och från ingenstans får de fram en hörna. Alderweild nickar in 2-1. Otroligt orättvist. Matchen hinner knappt börja igen före Mustafi förlorar en ny duell mot Harry Kane. Engelsmannen avslutar, Martinez gör en ny dunderrädding och tippar den i stolproten.

Tre tankar om matchen:

Två steg framåt och ett steg bak
De senaste matcherna har det sett bra ut. Det har känts som att vi har börjat få ordning på sakerna. Mustafi och Luiz har levererat stabilitet bakåt. Xhaka och Ceballos har hållit ihop mittfältet och varit bra offensivt. Men idag var det ett steg rejält tillbaka. Det kändes slarvigt, uddlöst och även om vi dominerade boll i andra halvlek så förlorade vi. Det finns många saker man kan peka på idag som borde varit bättre. Vi får hoppas det är som Tangon. Ibland måste man ta ett steg bakåt för att kunna ta två nya framåt. Onwards and upwards.

Det saknades kreativitet
Bollinehavet i andra halvlek är nästan skämtsamt. Vi har över 80%. Men Spurs skapar fler lägen. Tänk om vi hade haft en Fabregas på plan. En Ramsey. Tänk om vi hade haft någon med lite mer vision framåt. Visst, Ceballos har en del vändningar och pass framåt - men det är inte av samma kaliber som en "riktig kreatör". Förr har man tänkt att, ja men den spelaren kanske kan axla den rollen, eller den spelaren. Men vem i dagens trupp kan ens ta den platsen? Dags att shoppa kanske ...

Martinez bäst - igen
Det finns en intervju med Martinez för några år sedan när han pratade om sitt mål med karrirären. Han skulle bli Argentinas och Arsenals nummer 1. När jag såg intervjun skrattade man till lite. Jag älskade självförtroendet, men det kändes långt borta. Sen gick Leno sönder och chansen gavs mellan stolparna. Idag känns det inte så långt borta. Martinez har verkligen visat framfötterna, och idag gör han återigen ett par ruskigt fina räddningar.

Spelarbetyg:

Emiliano Martinez 8
Riktigt bra återigen. Men det räcker inte alltid när misstagen görs i linjen framför.

Shkodran Mustafi 3
Är väl bra i 60 minuter men sen blir det påtagligt att tysken är trött och tappar i farten. Går bort sig gång på gång i slutet.

David Luiz 4
Började skakigt som tusan, men blir bättre. Lyser med sin långsamhet dock.

Sead Kolasinac 4
Kändes felplacerad igen, efter ett par matcher som relativt stabil så kom en ny halvplump.

Hector Bellerin 5
Blandade och gav, men positiv. Visar snabbhet igen för första gången på länge.

Granit Xhaka 5
Gör sitt spel bra, men känns inte helt samspelt med Ceballos. Tappar ofta yta när Spurs kontrar.

Dani Ceballos 5
Se ovan.

Kieran Tierney 6
Fortsätter att ånga på längs sin kant. Får inte helt ordning på sakerna idag, men hotar bra framåt.

Nicolas Pepe 4
Försöker utan att lyckas. Behöver steppa upp.

Pierre-Emerick Aubameyang 6
Borde väl gjort mål idag. Men så blev det inte. Jobbar hårt.

Alexandre Lacazette 7
Fantastiskt fint mål. Jobbar bra och faller ofta djupt för att vara länk mellan mittfält och anfall. 

Inhoppare:

Bukayo Saka 4

Reiss Nelson
Spelade för lite för att få betyg

Joe Willock
Spelade för lite för att få betyg

Cedric Soares
Spelade för lite för att få betyg