Medlemmar: 3764 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Laczettes drömmål räckte inte till

Misstagen fällde Arsenal

sön 12 jul 2020 kl 19:55

Drömmål av Lacazette. Sen tappade Arsenal ledning till förlust. Spurs vände och vann - trots Arsenal-dominans.

Fakta

Första halvlek:
15: Gult kort Lo Celso
16: 0-1 Lacazette
19: 1-1 Son
34: Gult kort Aurier
45: Gult kort Lacazette

Andra halvlek:
47: Gult kort Davies
61: Gult kort Pepe
76: Gult kort Winks
81: 2-1 Alderweild
82: Byte Moura och Lo Celso ut. Skipp och Bergwijn in.
84: Byte Kolasinac, Tierney och Bellerin ut. Nelson, Willock och Soares in.
90: Gult kort Saka

Första halvlek:

David Luiz har varit skakig mot de bättre lagen tidigare den här säsongen. Det tog knappt en minut före han sölade med bollen och spurs fick ett skottläge. Martinez fångade stensäkert. Arsenal hade svårt att hålla i bollen i matchinledningen. Slarviga pass gjorde att Spurs kunde försöka hota framåt, men de lyckades inte med värst mycket ändå. Arsenals första halvchans kom när Tierney gick fram längs vänsterkanten och hittade Lacazette i boxen. Men inget som stressade Lloris. 

Minuten senare gick Luiz bort sig lite igen. Harry Kane frispelades totalt när vår Brasilianske mittback inte alls hängt med. Kane försökte chippa Marinez. Men den 1,93m långa keepern sträckte ut och räddade friläget snyggt. 

Bellerin som fått en del kritik för att inte ha samma speed längre visade kritikerna fel. Högerbacken petade bollen förbi sin försvarare och spelade in bollen på Auba. Men skyttekungen fick ingen träff på bollen. Tierney fick istället testa skott från snäv vinkel, men utanför.

Sen slog Ceballos en crossboll till Tierney. Efter lite flipper återerövrar Xhaka bollen Lacazette tar tag i den. Anfallaren drog till, från distans och snäv vinkel. Rakt upp i krysset. Lloris helt chanslös. Ett drömmål. 

Glädjen höll dock inte i sig länge. Kolasinac slår en helt bedrövlig pass hem mot Luiz. Son fångar upp bollen och kvitterar. 

Matchen vänder fram och tillbaka. Efter en hörna får dock Davies ett skottläge från långt håll. Martinez sträcker ut rejält och tippar bollen upp i ribban. Otroligt nära, och ännu en fin räddning. Pepe är nästa att testa sin lycka. Ceballos spelar fram Ivorianen som försöker skruva in den i bortre. Strax utanför. 

Pepe drog fram längs sin kant, vek in i mitten och drog på sig en frispark. Aubameyang tog hand om den, strax utanför.  Ett par mnuter senare anföll Arsenal igen. Nicolas Pepe hade chansen att släppa bollen till Lacazette i skottläge, men yttern valde att avsluta själv. En enkel räddning från Lloris. 

Första halvlek slutar 1-1.

Andra halvlek:

Efter en inledande skakig minut tar Arsenal tag i bollen. Det händer inte all för mycket. Sen blixtrar Arsenal till. Först försöker Mustafi med en cykelspark i straffområdet, och minuterna senare spelar Lacazette fint fram Aubameyang som trycker till och bollen rakt upp i ribban. 

Shkodran Mustafi som varit säkerheten själv de senaste matcherna gav sken av gammal karaktär. Harry Kane passerade med enkelhet den tyske mittbacken och försökte spela fram Son i straffområdet. Martinez var dock där. Och fångade bollen på ett otroligt vackert sätt. Martinez fortsätter att imponera mellan stolparna. 

Arsenal fortsätter att hålla boll, men Lloris får stå tämligen ohotad på sin linje. Men i den 80:e matchminuten försöker Bellerin gå på skott. Avslutet täcks av Spurs-försavaret och landar istället hos Aubameyang som klipper till. Lloris sträcker ut och gör en kanonräddning. Spurs går sedan i anfall, och från ingenstans får de fram en hörna. Alderweild nickar in 2-1. Otroligt orättvist. Matchen hinner knappt börja igen före Mustafi förlorar en ny duell mot Harry Kane. Engelsmannen avslutar, Martinez gör en ny dunderrädding och tippar den i stolproten. 

Tre tankar om matchen:

Två steg framåt och ett steg bak
De senaste matcherna har det sett bra ut. Det har känts som att vi har börjat få ordning på sakerna. Mustafi och Luiz har levererat stabilitet bakåt. Xhaka och Ceballos har hållit ihop mittfältet och varit bra offensivt. Men idag var det ett steg rejält tillbaka. Det kändes slarvigt, uddlöst och även om vi dominerade boll i andra halvlek så förlorade vi. Det finns många saker man kan peka på idag som borde varit bättre. Vi får hoppas det är som Tangon. Ibland måste man ta ett steg bakåt för att kunna ta två nya framåt. Onwards and upwards.

Det saknades kreativitet
Bollinehavet i andra halvlek är nästan skämtsamt. Vi har över 80%. Men Spurs skapar fler lägen. Tänk om vi hade haft en Fabregas på plan. En Ramsey. Tänk om vi hade haft någon med lite mer vision framåt. Visst, Ceballos har en del vändningar och pass framåt - men det är inte av samma kaliber som en "riktig kreatör". Förr har man tänkt att, ja men den spelaren kanske kan axla den rollen, eller den spelaren. Men vem i dagens trupp kan ens ta den platsen? Dags att shoppa kanske... 

Martinez bäst - igen
Det finns en intervju med Martinez för några år sedan när han pratade om sitt mål med karrirären. Han skulle bli Argentinas och Arsenals nummer 1. När jag såg intervjun skrattade man till lite. Jag älskade självförtroendet, men det kändes långt borta. Sen gick Leno sönder och chansen gavs mellan stolparna. Idag känns det inte så långt borta. Martinez har verkligen visat framfötterna, och idag gör han återigen ett par ruskigt fina räddningar.

Spelarbetyg: 

Emiliano Martinez 8
Riktigt bra återigen. Men det räcker inte alltid när misstagen görs i linjen framför.

Shkodran Mustafi 3
Är väl bra i 60 minuter men sen blir det påtagligt att tysken är trött och tappar i farten. Går bort sig gång på gång i slutet.

David Luiz 4
Började skakigt som tusan, men blir bättre. Lyser med sin långsamhet dock. 

Sead Kolasinac 4
Kändes felplacerad igen, efter ett par matcher som relativt stabil så kom en ny halvplump.

Hector Bellerin 5
Blandade och gav, men positiv. Visar snabbhet igen för första gången på länge.

Granit Xhaka 5
Gör sitt spel bra, men känns inte helt samspelt med Ceballos. Tappar ofta yta när Spurs kontrar.

Dani Ceballos 5
Se ovan.

Kieran Tierney 6
Fortsätter att ånga på längs sin kant. Får inte helt ordning på sakerna idag, men hotar bra framåt.

Nicolas Pepe 4
Försöker utan att lyckas. Behöver steppa upp.

Pierre-Emerick Aubameyang 6
Borde väl gjort mål idag. Men så blev det inte. Jobbar hårt. 

Alexandre Lacazette 7
Fantastiskt fint mål. Jobbar bra och faller ofta djupt för att vara länk mellan mittfält och anfall. 

Inhoppare:

Bukayo Saka 4

Reiss Nelson  
Spelade för lite för att få betyg

Joe Willock
Spelade för lite för att få betyg

Cedric Soares
Spelade för lite för att få betyg

Kommentarer

Bild för Sven-Erik Eriksson

Tur att inte Mustafi eller Luiz stod för felpasset som kolacinak gjorde... Då hade nog betyget blivit lägre.än det kola fick...

Ceballos va riktigt bra. Målisen jäkligt bra! 

I med-och motgång!

 

 

Bild för Joacim Nyberg

Det e uppenbart att vi saknar en Bruno fernandes typ! Händer ju inget framåt trots allt bollinnehav. Och ytterligare ett defensivt individuellt misstag. Har vell kostat oss sisådär 15 poäng elle nått denna säsongen igen om inte mer. Men men bara några matcher kvar nu och sen får vi se Vad dom kan trolla fram intransferfönstret åt oss. Men martinez e ju riktigt jävla bra! Bäst räddningsstatistik i ligan sen han kom in mellan stolparna. En opopulär åsikt som jag har e att vi lika gärna kunde skeppa Leno för han e värd Lite cash och sen investera i Ett mer behövligt område. Jag vet att Leno e grym men Martinez gör jobbet mer än ok. 

Bild för daddy dj

Pepe' han lyckas tyvärr inte med nåt, vad såg man i han när man värvade honom? En riktigt dyr flopp värvning. 

Bild för daddy dj

Obegripligt hur man ens kan förlora mot detta skitlag,? 

Bild för Thomas Jotarv

Katastrof! 
Slut på rosor dags för ris!
Laca börjar med årets mål och hur tackas han för det. Jo försvaret bjuder motståndarna på en kvittering. 
Måste kännas hopplöst att spela i offensiven när de defensiva krafterna återkommande bjuder på tårta i eget straffområde.
Jag önskade Pepe i förra matchen, men idag var han med från start och fick chansen.
Tog han det? Nej inte han snubblade runt, tappade boll och spelade sig tillbaka till bänken.
Att äga boll är ju fint men att rulla runt och inte skapa något är meningslöst,det är målen som räknas och det gör vi för få.
Två spelare får godkänt av mig i dag, Laca och Martinez, han har varit suverän.  

Nu släpper vi denna säsong och rustar för nästa   

Go Gunners

Bild för David Pearson

Fyfan va arg man blir på Kola. Det börjar så bra och sen ska han förstöra allt med en sådan oerhört galen passning. 

Bild för Ulf Henningsson

Pepe verkar inte att fotboll är roligt(upp till han själv oxå). Man måste jobba hårt för att få boll,våga utmana. man vet vad han kan men det händer absolut ingenting. Auba måste steppa upp i dessa matcher. Har ett par bra chanser där han måste görs minst ett mål. 

Bild för Bo Ehlde

Håller verkligen med ovanstående : Pepe är en fullständigt katastrofvärvning. Tänk själv , 850 miljoner !!!!  , så fort det blir lite fysiskt spel är han ju en skam , måste vuxit upp utan grovt bröd och spenat .......   - han är ju 25 år då skall man vara fullt utvecklad på alla plan och även muskler.  Nej , bara att konstatera helt utslängda pengar , för de pengarna  skulle man kunnat få en riktig världsspelare. Våra 2 "dyraste spelare - Pepe och den där världsmästar-tysken är nog det som är klubbens största bekymmer , men det kommer ju snart en ny säsong , hade dock varit bättre utan dessa "porslinsmiljonärer"....... 

 

 

Bild för Thomas Gjälby

Tycker att Ceballos gör en riktigt bra match idag. Efter Martinez bäst på plan enligt mig. 
Lyckas tyvärr inte med det där lilla extra men är överallt och delaktig hela tiden. 

Surt att det ska sluta som det gör med individuella misstag som avgör. 

Bild för Håkan Lynghed

Försvaret är vår akilleshäl. En trebackslinje med 3 spelare som alla ideligen går bort sig eller slår horribla felpass är en katastrof! Vidare förstår jag inte var man sätter en tvärhand hög Thierny att markera deras bästa huvudspelare på hörnorna. Håller med vad som skrivits, Pepe tillför inget framåt och han helt oduglig i defensiva arbetet. Ceballos och Martinez bäst idag. Vill även slå ett slag för Aubameyang som alltid lojalt tar sitt defensiva ansvar.

Bild för Pelle

Tycker betyget för Mustafi e orättvist då han inte fick någon hjälp alls av Bellerin i andra halvlek. Tierny godkänd men tänk om vi haft kvar Monreal istället för Kola, där hade vi en defensivt stabil back...

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Joffe Auba

Instämmer i mkt som skrivs ovan! Martinez o Ceballos bäst i ett Arsenal som spelar så mkt bättre fotboll än Tottenham. Bedövligt å se vår backlinje! Luiz måste vara PL:s trögaste mittback! Ändå hoppfull inför nästa säsong. Välkommen Saliba!

Invincibles!!

Bild för George Adams

Vi spelar bättre fotboll, säger vissa.

Andra, menar att att byts bara han eller han ut så blir det bra..

Jag delar inte den åsikten. 

"Bättre" fotboll, kommer inte automatiskt göra oss framgångsrika igen, och det kommer inte några få enskilda nya spelare heller.

Vi kommer aldrig, med nuvarande ekonomiska situation kunna konkurrera, om ett framtida ligaguld med detta spelet. Vi har inget unikt, inget som direkt försvårar för våra konkurrenter, som förutom att dom spelar en snarlik fotboll, så gör dom det med en högre kvalitet.

Nej Byt kurs... va ska vi med 80% bollinnehav till, när vi ändå torskar matcherna, pga för dålig kvalitet i förhållande till valt spelsätt.

 

Give us our Arsenal back. Kroenke Out!

Bild för Jonas Eriksson

Tycker det är en match som visar att vi är på rätt väg. Galet jobbigt att torska mot ett Spurs som dessutom inte är bra. Men det finns mycket som är bra och det är talande när man ser matchen är att Tottenham tar över mot slutet (65 min) pga att vi är tröttare och är sämre fysiskt tränade. Är det som är mest skrämmande enligt mig. Mustafi är ju så trött sista 20 min att han inte orkar mer. Och fler med han. Ceballos och Martinez klart bäst. Tyvärr kroknar Ceballos då han får lov att springa överallt och visa sig för att dom andra stor stilla. En skit dag men jag ser nått att bygga på. 

 

Bild för Jonas Eriksson
George Adams wrote:

Vi spelar bättre fotboll, säger vissa.

Andra, menar att att byts bara han eller han ut så blir det bra..

Jag delar inte den åsikten. 

"Bättre" fotboll, kommer inte automatiskt göra oss framgångsrika igen, och det kommer inte några få enskilda nya spelare heller.

Vi kommer aldrig, med nuvarande ekonomiska situation kunna konkurrera, om ett framtida ligaguld med detta spelet. Vi har inget unikt, inget som direkt försvårar för våra konkurrenter, som förutom att dom spelar en snarlik fotboll, så gör dom det med en högre kvalitet.

Nej Byt kurs... va ska vi med 80% bollinnehav till, när vi ändå torskar matcherna, pga för dålig kvalitet i förhållande till valt spelsätt.

 

Är lite hårt. Ser du inte något nu, som ser bättre ut än vad det gjorde för ett år sen? Helt klart så kommer "bättre fotboll" göra oss till ett bättre lag. Och bättre spel kommer ge oss mer segrar. Det som saknas är fysik, inställning och attityd. Och det är något som måste byggas upp på nytt, då vi efter den magiska säsongen 03-04 började bli bekväma och samtidigt började slänga iväg bra spelare. Och tagit in fel Spelartyper nästa varje gång. För mycket lyx lirare och för lite av Tierny virket. 
Vi bör tänka om här och få in mer jävlaranamma.  

 

Bild för Jonas Eriksson

Missade betygen. Men såg vi samma match här? Ceballos en 5:a? Matchens lirare om du frågar mig. Vissa saker han gör idag och förra matchen ger mig lite Cazorla vibbar. Och Luiz va bra idag. Kan inte lastas För Kolas bly fötter. Och Bellerin tyckte jag va kass och Sämst på plan tillsammans med Pepe och Kola. Men tänk så olika man ser på det.

 

Bild för Ulf Åkermark

Ledning och tapp. Med ett bättre försvar så kan man vinna matcher tyvärr så är en del av för ojämna. Vi får ta nya tag till nästa säsong och köpa in till försvaret. Dom är för ojämna. 

Bild för George Adams
Jonas Eriksson wrote:
George Adams wrote:

Vi spelar bättre fotboll, säger vissa.

Andra, menar att att byts bara han eller han ut så blir det bra..

Jag delar inte den åsikten. 

"Bättre" fotboll, kommer inte automatiskt göra oss framgångsrika igen, och det kommer inte några få enskilda nya spelare heller.

Vi kommer aldrig, med nuvarande ekonomiska situation kunna konkurrera, om ett framtida ligaguld med detta spelet. Vi har inget unikt, inget som direkt försvårar för våra konkurrenter, som förutom att dom spelar en snarlik fotboll, så gör dom det med en högre kvalitet.

Nej Byt kurs... va ska vi med 80% bollinnehav till, när vi ändå torskar matcherna, pga för dålig kvalitet i förhållande till valt spelsätt.

 

Är lite hårt. Ser du inte något nu, som ser bättre ut än vad det gjorde för ett år sen? Helt klart så kommer "bättre fotboll" göra oss till ett bättre lag. Och bättre spel kommer ge oss mer segrar. Det som saknas är fysik, inställning och attityd. Och det är något som måste byggas upp på nytt, då vi efter den magiska säsongen 03-04 började bli bekväma och samtidigt började slänga iväg bra spelare. Och tagit in fel Spelartyper nästa varje gång. För mycket lyx lirare och för lite av Tierny virket. 
Vi bör tänka om här och få in mer jävlaranamma.  

Visst ser jag fragment som är bättre nu än när ex Emery kom. Även om hans första tid inte heller vad så pjåkig.

Det jag menar är att väljer man som Arteta och Arsenal uppenbart gjort att spela en snarlik typ av fotboll som de allra flesta konkurrenter gör så riskerar man bli "lasse i ledet". Man blir ett lag som allra andra som  förvisso spelar en estetiskt tilltalande fotboll, men som tyvärr inte är tillräckligt bra för att nå allra högsta nivån. Den nivån når bara de klubbar som har råd att skaffa de bästa spelarna för spelstilen.

Jag menar att Arsenal måste bli mera unika, mera cyniska och försöka spela en fotboll som gör att vi även kan rå på dom större lagen.

Varför tror ni vi har så erbarmerligt svårt att vinna mot topp 6 lagen? 

Det måste ju bero på att dom är bättre, och har större kvalitet för den just nu förhärskande fotbollsstilen.

Give us our Arsenal back. Kroenke Out!

Bild för Jonas Eriksson
George Adams wrote:
Jonas Eriksson wrote:
George Adams wrote:

Vi spelar bättre fotboll, säger vissa.

Andra, menar att att byts bara han eller han ut så blir det bra..

Jag delar inte den åsikten. 

"Bättre" fotboll, kommer inte automatiskt göra oss framgångsrika igen, och det kommer inte några få enskilda nya spelare heller.

Vi kommer aldrig, med nuvarande ekonomiska situation kunna konkurrera, om ett framtida ligaguld med detta spelet. Vi har inget unikt, inget som direkt försvårar för våra konkurrenter, som förutom att dom spelar en snarlik fotboll, så gör dom det med en högre kvalitet.

Nej Byt kurs... va ska vi med 80% bollinnehav till, när vi ändå torskar matcherna, pga för dålig kvalitet i förhållande till valt spelsätt.

 

Är lite hårt. Ser du inte något nu, som ser bättre ut än vad det gjorde för ett år sen? Helt klart så kommer "bättre fotboll" göra oss till ett bättre lag. Och bättre spel kommer ge oss mer segrar. Det som saknas är fysik, inställning och attityd. Och det är något som måste byggas upp på nytt, då vi efter den magiska säsongen 03-04 började bli bekväma och samtidigt började slänga iväg bra spelare. Och tagit in fel Spelartyper nästa varje gång. För mycket lyx lirare och för lite av Tierny virket. 
Vi bör tänka om här och få in mer jävlaranamma.  

Visst ser jag fragment som är bättre nu än när ex Emery kom. Även om hans första tid inte heller vad så pjåkig.

Det jag menar är att väljer man som Arteta och Arsenal uppenbart gjort att spela en snarlik typ av fotboll som de allra flesta konkurrenter gör så riskerar man bli "lasse i ledet". Man blir ett lag som allra andra som  förvisso spelar en estetiskt tilltalande fotboll, men som tyvärr inte är tillräckligt bra för att nå allra högsta nivån. Den nivån når bara de klubbar som har råd att skaffa de bästa spelarna för spelstilen.

Jag menar att Arsenal måste bli mera unika, mera cyniska och försöka spela en fotboll som gör att vi även kan rå på dom större lagen.

Varför tror ni vi har så erbarmerligt svårt att vinna mot topp 6 lagen? 

Det måste ju bero på att dom är bättre, och har större kvalitet för den just nu förhärskande fotbollsstilen.

Det köper jag lite. 

Även om jag inte tycker att det är speciellt lika spelstil om man jämför Leicester och Arsenal. Eller Tottenham och Arsenal. Alla topp lagen har något unikt som inte finns i andra lag, förutom skillnad på materialet så klart. Och då menar jag Liverpool och City. Det som skiljer är "drivet" och att dom har en "motor" likt De Bruyne. Vi har vår motor i Özil där motorn har skurit för länge sen. Det är bara att kolla på United som fått in Fernandez. Vilken skillnad han gjort. Laget spelade skit tills han klev in och drev upp det tempo som ett topplag måste ha. Vi saknar den här typen av spelare centralt. Även om Ceballos börjar göra det bättre och bättre. Så är han inte där. Och så är han en spelare som inte är vår. 

 

Bild för Joacim Nyberg

ja United e ett bra exemplar på vad en spelare kan göra! Dom va riktigt skit innan Bruno kom men fy fan vilken skillnad han har gjort! Sen hade dom en grej till dock som inte vi har ett fungerande försvarsspel det hade dom innan Bruno det har inte vi. Vi behöver en van Dijk och en Bruno. 

Bild för Joacim Nyberg

Sen e det ju så med att om vi ska konkurrera med toppen då kan vi inte ha en backlinje innehållande mustafi, luiz , kolasinac alla 3 va darriga och e usla på att markera vid fasta situatione. dom 3 duger inte så länge dom spelar så kommer alltid det där misstaget finnas där, även om dom gör några bra matcher så e dom trots allt just mustafi och Davis luiz. Inga spelare ett sk topplag ska ha i sin trupp ens, så enkelt e det bara 

Bild för Sral

Vi kan ju börja med att försöka bli ett etablerat EL-lag igen. Så illa är det nu. Jag tror att om vi spelar som vi gjorde till stora delar mot Leicester eller Sp*rs, eller för all del Wolverhampton och Sheffield United, men håller koncentrationen uppe kommer det gå bättre. Vi har talpat så många ledningar den här säsongen. Om vi ska lösa det måste vi reda ut vad det är som gör att vi tappar så mycket. Jag Är övertygad om att det är mentalt. Att skylla på VAR eller enskilda spelare är inte en del av den lösningen. Det har hänt så många gånger med så olika spelare att man kan se ett mönster i det. Spelstil är en sak, men så rädda som våra spelare är ute på planen gång på gång är något annat. Det kommer att vara svårt att fixa och jag tror inte det löser sig om en enskild spelare (typ Partey) värvas eller om vi säljer en eller två backar. 

Bild för George Adams
Jonas Eriksson wrote:
George Adams wrote:
Jonas Eriksson wrote:
George Adams wrote:

Vi spelar bättre fotboll, säger vissa.

Andra, menar att att byts bara han eller han ut så blir det bra..

Jag delar inte den åsikten. 

"Bättre" fotboll, kommer inte automatiskt göra oss framgångsrika igen, och det kommer inte några få enskilda nya spelare heller.

Vi kommer aldrig, med nuvarande ekonomiska situation kunna konkurrera, om ett framtida ligaguld med detta spelet. Vi har inget unikt, inget som direkt försvårar för våra konkurrenter, som förutom att dom spelar en snarlik fotboll, så gör dom det med en högre kvalitet.

Nej Byt kurs... va ska vi med 80% bollinnehav till, när vi ändå torskar matcherna, pga för dålig kvalitet i förhållande till valt spelsätt.

 

Är lite hårt. Ser du inte något nu, som ser bättre ut än vad det gjorde för ett år sen? Helt klart så kommer "bättre fotboll" göra oss till ett bättre lag. Och bättre spel kommer ge oss mer segrar. Det som saknas är fysik, inställning och attityd. Och det är något som måste byggas upp på nytt, då vi efter den magiska säsongen 03-04 började bli bekväma och samtidigt började slänga iväg bra spelare. Och tagit in fel Spelartyper nästa varje gång. För mycket lyx lirare och för lite av Tierny virket. 
Vi bör tänka om här och få in mer jävlaranamma.  

Visst ser jag fragment som är bättre nu än när ex Emery kom. Även om hans första tid inte heller vad så pjåkig.

Det jag menar är att väljer man som Arteta och Arsenal uppenbart gjort att spela en snarlik typ av fotboll som de allra flesta konkurrenter gör så riskerar man bli "lasse i ledet". Man blir ett lag som allra andra som  förvisso spelar en estetiskt tilltalande fotboll, men som tyvärr inte är tillräckligt bra för att nå allra högsta nivån. Den nivån når bara de klubbar som har råd att skaffa de bästa spelarna för spelstilen.

Jag menar att Arsenal måste bli mera unika, mera cyniska och försöka spela en fotboll som gör att vi även kan rå på dom större lagen.

Varför tror ni vi har så erbarmerligt svårt att vinna mot topp 6 lagen? 

Det måste ju bero på att dom är bättre, och har större kvalitet för den just nu förhärskande fotbollsstilen.

Det köper jag lite. 

Även om jag inte tycker att det är speciellt lika spelstil om man jämför Leicester och Arsenal. Eller Tottenham och Arsenal. Alla topp lagen har något unikt som inte finns i andra lag, förutom skillnad på materialet så klart. Och då menar jag Liverpool och City. Det som skiljer är "drivet" och att dom har en "motor" likt De Bruyne. Vi har vår motor i Özil där motorn har skurit för länge sen. Det är bara att kolla på United som fått in Fernandez. Vilken skillnad han gjort. Laget spelade skit tills han klev in och drev upp det tempo som ett topplag måste ha. Vi saknar den här typen av spelare centralt. Även om Ceballos börjar göra det bättre och bättre. Så är han inte där. Och så är han en spelare som inte är vår. 

Klart att det skiljer mellan Spurs, och framförallt Leicester. Spurs beroende på en trött Mou helt klart. Leicester pga att hade dom försökt spela topplagsfotboll så hade dom konkurrerat med typ Bournemouth, så dom har ju faktiskt tänkt.

Samtidigt så tror jag vår målbild med tiden är att klart distansera både Leicester och Spurs, och konkurrera med Utd, Chelsea, City och Pool igen. 

Jag ser dock en uppenbar risk att vi "bara" har ekonomi för typ 4 plats.

Varför är alla så rädda att pröva något annat, fotbollen blir ju dötrist, om det bara är nyanser som skiljer mellan laget. Dötrist och själsdött!

 

Give us our Arsenal back. Kroenke Out!

Bild för Jonas Eriksson
George Adams wrote:
Jonas Eriksson wrote:
George Adams wrote:
Jonas Eriksson wrote:
George Adams wrote:

Vi spelar bättre fotboll, säger vissa.

Andra, menar att att byts bara han eller han ut så blir det bra..

Jag delar inte den åsikten. 

"Bättre" fotboll, kommer inte automatiskt göra oss framgångsrika igen, och det kommer inte några få enskilda nya spelare heller.

Vi kommer aldrig, med nuvarande ekonomiska situation kunna konkurrera, om ett framtida ligaguld med detta spelet. Vi har inget unikt, inget som direkt försvårar för våra konkurrenter, som förutom att dom spelar en snarlik fotboll, så gör dom det med en högre kvalitet.

Nej Byt kurs... va ska vi med 80% bollinnehav till, när vi ändå torskar matcherna, pga för dålig kvalitet i förhållande till valt spelsätt.

 

Är lite hårt. Ser du inte något nu, som ser bättre ut än vad det gjorde för ett år sen? Helt klart så kommer "bättre fotboll" göra oss till ett bättre lag. Och bättre spel kommer ge oss mer segrar. Det som saknas är fysik, inställning och attityd. Och det är något som måste byggas upp på nytt, då vi efter den magiska säsongen 03-04 började bli bekväma och samtidigt började slänga iväg bra spelare. Och tagit in fel Spelartyper nästa varje gång. För mycket lyx lirare och för lite av Tierny virket. 
Vi bör tänka om här och få in mer jävlaranamma.  

Visst ser jag fragment som är bättre nu än när ex Emery kom. Även om hans första tid inte heller vad så pjåkig.

Det jag menar är att väljer man som Arteta och Arsenal uppenbart gjort att spela en snarlik typ av fotboll som de allra flesta konkurrenter gör så riskerar man bli "lasse i ledet". Man blir ett lag som allra andra som  förvisso spelar en estetiskt tilltalande fotboll, men som tyvärr inte är tillräckligt bra för att nå allra högsta nivån. Den nivån når bara de klubbar som har råd att skaffa de bästa spelarna för spelstilen.

Jag menar att Arsenal måste bli mera unika, mera cyniska och försöka spela en fotboll som gör att vi även kan rå på dom större lagen.

Varför tror ni vi har så erbarmerligt svårt att vinna mot topp 6 lagen? 

Det måste ju bero på att dom är bättre, och har större kvalitet för den just nu förhärskande fotbollsstilen.

Det köper jag lite. 

Även om jag inte tycker att det är speciellt lika spelstil om man jämför Leicester och Arsenal. Eller Tottenham och Arsenal. Alla topp lagen har något unikt som inte finns i andra lag, förutom skillnad på materialet så klart. Och då menar jag Liverpool och City. Det som skiljer är "drivet" och att dom har en "motor" likt De Bruyne. Vi har vår motor i Özil där motorn har skurit för länge sen. Det är bara att kolla på United som fått in Fernandez. Vilken skillnad han gjort. Laget spelade skit tills han klev in och drev upp det tempo som ett topplag måste ha. Vi saknar den här typen av spelare centralt. Även om Ceballos börjar göra det bättre och bättre. Så är han inte där. Och så är han en spelare som inte är vår. 

Klart att det skiljer mellan Spurs, och framförallt Leicester. Spurs beroende på en trött Mou helt klart. Leicester pga att hade dom försökt spela topplagsfotboll så hade dom konkurrerat med typ Bournemouth, så dom har ju faktiskt tänkt.

Samtidigt så tror jag vår målbild med tiden är att klart distansera både Leicester och Spurs, och konkurrera med Utd, Chelsea, City och Pool igen. 

Jag ser dock en uppenbar risk att vi "bara" har ekonomi för typ 4 plats.

Varför är alla så rädda att pröva något annat, fotbollen blir ju dötrist, om det bara är nyanser som skiljer mellan laget. Dötrist och själsdött!

 

 

Jag ser gärna nått nytt. Men vad skulle det vara? Är nog inte så lätt kanske? 

 

Bild för Marcus Szabo

Kolasinac är inte bra nog att spela i Arsenal. Han är inte ens bra nog för truppen. Ser rädd ut med boll o när jag tittar statistik så tillför han knappt något till laget.

Pepe MÅSTE visa mer, han försöker - men på fel sätt. Ta löpningar, använd snabbheten, släpp boll i rätt tid. Han ser mestadels osynkad ut med sina lagkamrater och tappar boll mer än någon annan i laget? 72 miljoner kunde ha lagts på riktigt bra försvarare.

Hur fan kan ledningen, fans och klubben försvara Mustafi. Hans tid var över redan förra säsongen. Det verkar som att många glömmer bort hur dålig han är så fort han gör en okej match här o var. I 4/5 matcher är han ute o cyklar, ger bort bjudningar och slänger dåligt tajmade tacklingar. 

Ceballos, Leno, Emi Martinez, Aubameyang, Lacazette (i form) och Tierney är de spelare jag tycker är av Arsenal-kvalitet och den nivån vi borde sikta på när vi värvar.

Framtiden och potential finns i: Saka, Martinelli, Willock, Reiss, Guendouzi.

Vi behöver en ny motor i laget som kan driva på tempo och låsa upp motståndaren samt två RIKTIGA gedigna backar.

Sälj: özil, mustafi, kolasinac o luiz det borde ge lite pengar som vi kan använda.

Bild för David Pearson

Då har du nog inte sett Arsenal spela så mycket sedan Arteta tog över. Har varit den klart bästa mittbacken 2020 och enda misstag han gjort ledde inte ens till mål. Klart han blir sliten när han hela tiden måste ha sin plats men även täcka upp för Bellerin på kanten. Var klockren första 70 min eller vad det kan vara. Sälja alla mittbakar före säger jag. Håller med om Kolasinac, han håller inte för fem öre och det gör inte Bellerin heller, Sälj!!

Bild för Joacim Nyberg

Mustafi har vart ok detta året men i slutändan e han mustafi och Ingen man vill ha i en ordinarie startelva i ett lag som påstår sig ha ambitioner! Ingen av våra mb duger i ett lag med ambitioner. man kan behålla mustafi som truppspelare men resten av dom 3 skeppa. men vi e fett körda ändå resterande lag handlar som om det inte finns nån morgondag! city och Pep Får 2 miljarder att leka med enl rapporter som sipprar ut! Chelsea kommer handla mer och United likaså. Vi har inte en chans att hänga med så länge vi ska ha våran jäkla modell vi kör med. Snåle stan måste börja pynta och backa arteta annars kommer vi bara halka längre och längre efter 

Bild för David Pearson

Håller med som truppspelare kan man ha han nästa säsong. Sen får man hoppas att en mittback värvas in som kan spela med Saliba. Ja det gäller att vi köper några spelare, en mittback och en mittfältare minst sagt. 

Bild för Joacim Nyberg

Ja han duger som truppspelare det gör han. Men måste in en kompis som du säger till Saliba det går inte annars. Men jag tror inte vi får in nån kompis te han tyvärr. Jag tror det inte finns några pengar alls knappt faktiskt. Men vi får vell se vad dom kan snickra ihop för bytesaffär etc etc och vad som kan säljas och i sin tur generera lite pengar vi får se. Men det e uppenbart att vi måste förstärka med helst 4-5 bra spelare 

Bild för Sral

Vi ser ut att missa Europa helt, och även om det kan vara bra för oss att kunna koncentrera oss på ligan lär det vara en stor smäll för ekonomin och vår transferbudget. Jag skulle bli väldigt förvånad om vi kunde göra särskilt mycket i sommar. Visst finns det spelare man vill få sålda, men vem köper t ex Özil, Sokratis eller Mustafi? Angående Mustafi tycker jag också han har varit vår bästa mittback (även om måttstocken är ganska kort i Arsenal), men mot Sp*rs föll han tillbaka i gamla synder. 

Bild för Joacim Nyberg

Nej dom spelarna du nämner sral kommer vi nog inte få sålt. dom vi däremot kan få lite pengar för och som jag tror kommer bli sålde ell ingå i nån sorts bytesdeal e ju isf laca och guendouzi! Dom e ju trots allt värda lite änd. förhoppningsvis byter vi lacazette mot partey det e vad jag hoppas på. Och sen investerat i nått annat fint för pengarna för guendouzi 

Bild för David Pearson

Jag skulle också gissa på att det blir byten på spelare denna sommar. För budgeten lär ju vara väldigt låg som ni nämner. Skulle gissa på att Guendouzi kommer bytas mot någon kanske Aouar i Lyon vilket vore suveränt som det ryktats om lite på sistone. Sen hoppas jag givetvis på ett byte mellan Lacazette och Partey. 

Bild för Sral

Ja, det skylle kunna vara spelare som vi kan dra in lite pengar på. Dock tveksam till att Lacazette skulle gå att byta mot Partey, sällan man ser bytesaffärer sådär. 

Bild för Joacim Nyberg

Jag tror det e fullt möjligt att byta dom mot varann! Speciellt denna sommaren när läget e som det e! Hade det inte varit covid-19 tider så kanske det hade vart svårare, men som det e nu så tror jag det e mkt möjligt att en sånn deal blir av. Kolla bara dealen Barca gjorde med juve nyss! Pjanic mot Arthur 

Bild för Sral

Lacazette har inte direkt rosat marknaden den här säsongen. Varför skulle inte Atletico vilja ha rejält betalt för Partey?

Bild för Joacim Nyberg

Partey har en utköpsklausul på 50 om jag har fattat det hela rätt. Och det e vell ungefär vad lacazette e värd! Så det e en rätt bra deal i min värld med tanke på att dom i dagsläget bara har morata och han e inget vidare. vi få vell se vad som händer men jag e ganska säker på att atsenal på ett eller annat vis kommer plocka in partey 

Bild för Sral

Missförstå mig inte nu, det skulle vara kanon om du hade rätt, men jag kan inte se det hända. Lacazette är väl 29-30 och har en tung säsong, tror inte han är värd 50 miljoner längre. Och Atletico har ingen anledning att släppa Partey för annat än de där pengarna. Och vi lär inte ha de pengarna heller.

Bild för David Pearson

Atletico tittar redan efter ersättare till Partey och om Partey försöker tvinga sig till en affär tror jag mycket möjligt att Atletico kan gå med på ett byte med Lacazette som dem under flera år har varit desperata efter. Kan möjligtvis vara så att vi kanske får betala några miljoner pund emellan. Men den som lever får se. 

Bild för Sral

Då återstår ju frågan, varför skulle han vilja komma till just Arsenal? Vi blir väl runt 8-10 i ligan, inte ens Europa League-spel. Då finns det ju klubbar i PL som lockar mycket mer. Jag tror att ni som är säkra på Partey kommer bli besvikna. Och vi har varit här förr, många gånger. 

Bild för Jonas Eriksson

Tycker man pratar för mycket om spelare som inte håller måttet. Jag ser vår trupp som minst lika slagkraftig som vilket lag som helst utom Liverpool och City. Anledningen till att vi är där vi är, är för att man inte format laget och ställt hårdare krav på dom spelare vi har. Man har accepterat ett lag som inte behöver gå Max på träningar. Inte behöver göra en bra match för att få spela. Och som man tränar så spelar man. Felet ligger mest hos oss själva som lag/förening. Och man måste börja där. Och självklart slänga bort dom som inte klarar dom krav som Arteta ställer. 
Och jag tror att det är det Arteta jobbar med mest. Vilka vill dit jag vill? Och vilka vill inte? Eller är beredda att göra jobbet.

Jag hoppas nästan vi håller oss borta från en trött EL och får bygga vidare med det vi har. Det är inte skit vi har. Det är skit bakom spakarna som vi haft.  

 

Bild för Joacim Nyberg

Han kanske ser oss som ett spännande projekt o sen e det ju trots allt arsenal trots att vi tappat en del! Vi får se helt enkelt men jag tror han kommer bara en magkänsla 

Bild för David Pearson

Ingen rök utan eld. Det har som sagt gått så jävla mycket rykten om han nästan varje dag om hur nära det är. Precis som Joacim säger, ett spännande projekt, storklubben Arsenal mm. 

Håller med dig Jonas, tycker också att vi har en jämnbördig trupp med alla utom Liverpool och City. Det känns som spelarna tror att det är okej att inte ge allt på träningar mm. Har ju kommit ut att det var okej att inte ge 100 procent under Emery och sista tiden av Wenger på träningar. Om Arteta kan ändra mentalitet på spelarna och så kommer det bli en otrolig skillnad.

Bild för Sral

Tror Arteta jobbar väldigt mycket med mentaliteten, för han pratar mycket om det. Men fan, det här laget har brister. Främst i det centrala försvaret och mittfältet, det är en väldigt felbalanserad trupp, och det får faktiskt Sanllehi ta på sig. Visst hade vi haft fler poäng om det inte gång på gång fick psykbryt och hade fega spelare på planen, men med tre Kolasinac, Luiz och Mustafi som våra tre mittbackar från statt är det lätt att se att vi är svaga och osäkra där. Tottenham utnyttjade ju det som bekant. Och Saliba kommer behöva tid. 

Bild för Joacim Nyberg

håller Med vi har brister helt klart.. vi behöver förstärka i både försvaret och mittfältet. Vi gör alldelles för lite mål och assist från mitten. vi saknar en Bruno typ. varken ceballos elle xhaka bidrar speciellt mkt offensivt. vi e som sagt under ombyggnad och tycker vi just nu e efter både city, liverpool, United och Chelsea med vårat lagbygge. Gubbarna som ska sköta det har ett hästjobb framför sig vi får hoppas dom gör en bra sommar nu. Som sagt en partey vore dunder att börja med. Sen måste det komma in en ny på özil plats för kreativeten e låg från mitten. Va ju det som va hela grejen sist mot spurs knappt en djupledsboll slog vi. 

Bild för Jonas Eriksson
Sral wrote:

Tror Arteta jobbar väldigt mycket med mentaliteten, för han pratar mycket om det. Men fan, det här laget har brister. Främst i det centrala försvaret och mittfältet, det är en väldigt felbalanserad trupp, och det får faktiskt Sanllehi ta på sig. Visst hade vi haft fler poäng om det inte gång på gång blev psykbryt och fega spelare på planen, men med tre Kolasinac, Luiz och Mustafi som våra tre mittbackar från statt är det lätt att se att vi är svaga och osäkra där. Tottenham utnyttjade ju det som bekant. Och Saliba kommer behöva tid. 

 

ja det är klart att vi har brister och att vi är svaga på vissa platser. Men det är alla lag om man bortser från dom 2 jag nämnde. Men tror ändå att den stora bristen kommer inifrån klubben när det kommer till inställning och hjärta. Vi har fått ett ryckte som verkar stämma överens med verkligheten. Och vad man än tycker om tex Troy Deeney så sa han nog det som alla redan visste men som vi supportrar inte vill tro på. 

Visa musklerna och Arsenal viker ner sig. 
Detta måste ändras och två som har rätta virket som det känns är Arteta och min nya favvo Tierny.  

 

Bild för Sral
Jonas Eriksson wrote:
Sral wrote:

Tror Arteta jobbar väldigt mycket med mentaliteten, för han pratar mycket om det. Men fan, det här laget har brister. Främst i det centrala försvaret och mittfältet, det är en väldigt felbalanserad trupp, och det får faktiskt Sanllehi ta på sig. Visst hade vi haft fler poäng om det inte gång på gång blev psykbryt och fega spelare på planen, men med tre Kolasinac, Luiz och Mustafi som våra tre mittbackar från statt är det lätt att se att vi är svaga och osäkra där. Tottenham utnyttjade ju det som bekant. Och Saliba kommer behöva tid. 

 

ja det är klart att vi har brister och att vi är svaga på vissa platser. Men det är alla lag om man bortser från dom 2 jag nämnde. Men tror ändå att den stora bristen kommer inifrån klubben när det kommer till inställning och hjärta. Vi har fått ett ryckte som verkar stämma överens med verkligheten. Och vad man än tycker om tex Troy Deeney så sa han nog det som alla redan visste men som vi supportrar inte vill tro på. 

Visa musklerna och Arsenal viker ner sig. 
Detta måste ändras och två som har rätta virket som det känns är Arteta och min nya favvo Tierny.  

Jag tror många Arsenal-fans någonstans ser att Deeney hade rätt. Vi saknar helt klart cojones. Frågan är väl om dessa spelare vi har kan bli modigare eller, och det är vad jag tror, vi måste riva ner och bygga nytt.