Medlemmar: 6338 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta fick inte bli derbyvinnare.

"Jag är besviken och frustrerad"

mån 13 jul 2020 kl 00:42

1-0 blev 1-2. Arsenal tappade och föll i derbyt mot Tottenham. - Poängmässigt är det en rejäl missräkning, säger Mikel Arteta.

Trots att Alex Lacazette smällde in ledningsmålet och Pierre-Emerick Aubameyang hade en superchans i andra fick Arsenal vända hem från derbyt mot Spurs utan poäng.
The Gunners tappade ledningen.
Och föll med 1-2.
- Jag är besviken och frustrerad och känner med killarna för sättet de spelade och hur de genomförde matchen. Att komma hit och visa vilka vi är, att radera motståndaren, pressa dem högt och tvinga dem att spela långa bollar och försvara sig lågt. Det var exakt det vi ville göra. Men självklart, ger du bort två mål som vi gjorde till är det svårt att vinna ett derby.

Passningen från Kolasinac till David Luiz var för dålig och Son kunde sno åt sig bollen och kvittera i den första. Och med nio minuter kvar kom Alderweireld högst på en hörna och nickade in segermålet.
- Det är mentalt tufft för du leder, kontrollerar matchen och allt vi snackade om hände. Sen ger du bara iväg det där tillfället, det påverkar hela känslan, momentumet och vår energi. Ändå kom vi tillbaka starkt i andra halvlek och var ännu bättre, mer dominanta med mer kontroll och det såg ut som att vi skulle göra ett andra mål. Då i en isolerad händelse släpper vi in mål på en fast situation. Vi måste lära oss. Något händer i varje match. Små marginaler här, små marginaler där. Jag är säker på att vi kommer dit och jag är stolt för sättet vi spelar på här, jag har inte sett dem spela på det här sättet innan. Det är verkligen positivt, men jag tycker synd om fansen för vi vet hur mycket det betyder för alla dem. Vi ville ge dem stor glädje, men tyvärr kunde vi inte göra det.

I jakten på Europa är förstås förlusten ett stort tapp. Just nu parkerar Arsenal på en nionde plats med 50 poäng.
- Poängmässigt är det en rejäl missräkning eftersom vi hade resultaten från helgen. Men vi kommer fortsätta försöka så länge som det finns hopp.

Arsenal är det laget i ligan som tappat ledningar till förlust flest gånger.
Arteta tror att det beror på flera saker.
- Misstag beror ibland på trötthet. Vi har gjort några misstag och det har varit lägen när det inte handlat om det. Det har handlat om uppmärksamhet vid korta hörnor, att inte ta din spelare vid en hörna, individuella misstag eller bara att motståndaren gjort det bra. Motståndaren kommer pressa dig sista 10-15 minuterna och då måste du lida. Ibland släpper man in mål. Vi kommer kolla på det mer noggrant såklart, men det är något där det finns utrymme för förbättring.