Medlemmar: 3858 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det här är det närmaste spel Özil varit sen omstarten.

Inga nya skador inför Liverpool

tis 14 jul 2020 kl 12:21

Liverpool hemma på onsdag kväll. Då meddelar Arsenal att man inte har några nya skador.

Det ska bli intressant att se hur Mikel Arteta väljer att matcha truppen i veckan med tanke på det ytterst tuffa spelschemat. Efter derbyförlusten mot Tottenham och att Manchester City får spela Champions League nästa säsong är Arsenals chanser att nå Europa via Premier League väldigt små.
Kanske då att spanjoren vilar spelare mot Pool för att gå all in på FA-cupen - där Gunners lirar semifinal på lördag mot Manchester City på Wembley.

Men Liverpool först. Klart sedan innan är att Bernd Leno, Pablo Mari, Calum Chambers och Gabriel Martinelli kommer missa matchen på grund av skador. Eddie Nketiah är avstängd.
Mesut Özils ryggproblem är inte lösta och när Arteta fick frågan vad som händer med honom efter derbyt i söndags svarade han:
- Han är fortfarande i samma position som förra veckan och veckan innan det och vi har sagt att vi kommer lösa allt internt. Jag har inget att säga.

Arteta har inte spelat Özil alls sedan omstarten. Det är lite samma läge med Matteo Guendouzi. Fransmannen har inte lirat, eller ens varit med i truppen, efter förlusten i Brighton.
Inget verkar tyda på att de är aktuella för spel mer den här säsongen.

Kommentarer

Bild för daddy dj

Har vi nån fördel att vinna FA cupen mer än äran? 

Bild för Patric Johansson

Vi får vara med i Cupvinnarcupen eller intertoto-cupen. 

Supporter sedan 1983! 

Bild för Andreas Ahlqvist

Vinnaren av FA-cupen kvalifecerar sig för europa league. Tillsammans med vinnaren av Carabao-cupvinnare och femteplacerade lag i ligan går de in i andra kvalrundan. Så visst finns det något att spela för. COYG!

Bild för Sparre

Är det möjligt att vi får en Europaplats gratis även om vi torskar mot City? De övriga lagen är ju i dagsläget klara för Europa. 

 

Bild för Tosse

"Mesut Özils ryggproblem är inte lösta och när Arteta fick frågan vad som händer med honom efter derbyt i söndags svarade han:- Han är fortfarande i samma position som förra veckan och veckan innan det och vi har sagt att vi kommer lösa allt internt. Jag har inget att säga."
Igår deklarerade Özil själv på Instagram "I AM READY"

Bild för Pelle

Mycket olika tankar om hur platser till EL slutförs.

Enligt reglerna går de tre platserna till vinnarna av FA/ligacupen och femman i PL precis som Anderas skriver här ovan. Då city vann ligacupen och redan är klara för CL (matematiskt kan dom inte missa topp 4) så går även 6:an i PL till EL. Både Chelsea och United kan matematiskt bli sämre än sexa men oddsen för det är små (Chelsea enbart målskillnad för att säkra sjätteplatsen) så om inte vi vinner FA kommer även 7:an i PL spela EL. Förlorar Sheffield mot Leicester tidigare i kväll så finns en möjlighet att vi slutar sjua om vi lyckas vinna mot Liverpool ikväll, annars är vårt största hopp till EL (om vi vill hoppas på det alltså) att vi vi ner FA, vilket även är en titel.

If it's too strong, then you're too weak!