Medlemmar: 8509 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Auba och Bellerin firar ny FA Cup final.

Slakten på Wembley

lör 18 jul 2020 kl 23:16

City dominerade bollinnehavet, Arsenal resten. Två mål av Aubameyang och en makalös insats av alla - finalbiljetten är säkrad.

Första halvlek:

City tog som väntat tag i taktpinnen i matchupptakten. De blåklädda styrde bollinnehavet, och Arsenal hade svårt att ta sig till offensiv planhalva. Trots bollinnehavet krävdes det dock en tabbe från Mustafi för att det första läget i matchen skulle skapas. Tysken var sölig med bollen i eget straffområde och blev rånad på den av Sterling - dock hann resten av försvaret ikapp och täckte undan.

Aubameyng missar sällan frilägen. Men när Luiz bröt, efter dryga kvarten, på mittplan och frispelade skyttekungen så var avslutet mitt på Ederson. Dock skulle Auba få revansch bara ett par minuter senare. Arsenal som mest legat på kontring växte in i matchen mer och mer. Efter att ha 17 pass inom laget fick Pepe bollen på sin kant, tittade upp och slog in bollen på Aubameyang på bortre stolpen som snyggt, via stolpen, slog in 1-0 till Arsenal. Ett mycket fint mål.

Matchen fortsatte sedan att svänga fram och tillbaka. City med lite mer boll, men Arsenal med fler skapade chanser. Det höll på att bli riktigt farligt när Xhaka rånade City-försvaret på bollen, men när Auba skulle spela fram Pepe blev det lite för snålt. Mustafi höll senare på att revanschera sig från blundern i starten när tysken nådde högst på hörna. Ederson fick sträcka ut men klarade.

Arsenal gick till halvleksvila med 1-0 ledning.

Andra halvek:

City började piggt. Sterling försökte med ett skott, strax utanför. Fem minuter senare gjorde Mahrez bort Maitland-Niles och sköt. Martinez fick visa sina kvaliteter med en fin räddning. Tio minuter senare fick City frispark. De Bruyne steg upp och nätet rasslade till. Burgaveln som tur var. Minuterna senare var det VAR-koll efter att Mustafi perfekt brutit när Sterling tog sig in i straffområdet. Ingen straff, men hörna och efter att David Luiz missade bollen fick Martinez ingripa när Sterling fick bollen i ansiktet. Sen spelade De Bruyne fram Silva i straffområdet, men spanjoren fick ingen träff på bollen. Mycket City i andra halvlek och Arsenal får inte riktigt tag på bollen.

Sen från INGENSTANS bröt sig Arsenal fram från backlinjen. Tierney slår en helt fantastisk boll till Auba som trampar sig fri. Fri mot Ederson igen, men den här gången placerar Auba bollen mellan benen på målvakten och det står 2-0.

Bollinnehavet dominerades totalt av City. Men det var Arsenal som var det starkaste laget. Efter en helt otrolig insats från varenda spelare i rödvitt så blåste domaren av. Arsenal är i final.

Tre tankar om matchen:

FINAL!!!
Blir detta nya monarkin, då är jag verkligen med. Herregud vilken insats. Det finns så många att hylla. Så många som förtjänar spaltmeter efter denna match. Kollektivt det bästa jag sett på länge. Arsenal har gjort det på Wembley, igen. Nu är det bara finalen kvar. FINAL!!!

Bästa försvarsspelet jag någonsin sett
Manchester City är ett av Englands, och världens bästa lag offensivt. Det sammanlagda resultatet de senaste sju mötena mellan lagen är 20-3 till City. Och för bara en månad sedan fick vi stryk med 3-0. Idag slaktar vi dem. Vi slaktar dem på alla sätt förutom bollinnehav. Även om City hade bollen 70% av tiden så är det vi som skapar de farligare chanserna, och målen. City har faktiskt bara två skott på mål. Det vi såg idag från Arsenals försvar var ren och skär världsklass. Det var stabilt, tryggt och så fort det luktade målchans för City var vi där. Mustafi och Luiz har gått från en utskrattad duo till världsklass. Hatten av.

Aubameyang
Om man inte kan styra matchen genom bollinnehav så kommer chanserna oftast komma på kontringar, spelomställningar eller bara det där perfekta anfallet. Det är precis en sådan striker som Aubameyang man älskar att ha i laget en sådan här match. Slå bollen i djupet som trampar han förbi sin gubbe. Kommer han fri så är det nästan alltid mål. Slå in en boll i boxen så är han där. Nummer 14 i Arsenal är livsfarlig.

Spelarbetyg:

Emiliano Martinez 8
Fick bara två skott mot sig. Men gör det han ska göra. Ruskigt bra räddning på Mahrez skott.

Shkodran Mustafi 8
Blunder i matchöppningen. Efter det perfekt. Säker i brytningar. Perfekt i positionerna. Höll ihop det tillsammans med Luiz otroligt fint. Hoppas skadan inte är något allvarligt.

David Luiz 10
Den enda spelaren som kan få högsta och lägsta betyg inom en månad. Idag är han överallt i försvaret. Står rätt, blockerar skott, vinner i luften. Prickfri. Wow.

Kieran Tierney 8
Fortsätter att visa att han är en att räkna med för framtiden. Vacker framspelning till Auba. Mycket bra i defensiven.

Hector Bellerin 7
Fin insats av vår nummer 2. Kunde rycka fram lite offensivt, men ibland svajig bakåt. Överlag bra insats av Hector.

Granit Xhaka 10
Makalöst vilket slit. Ser heller inte ut att ta slut någon gång. Fin passningsfot och bra i brytningarna. PERFEKT insats av Xhaka.

Dani Ceballos 8
Det känns som att Ceballos tycker det är lika roligt att spela grisigt, försvarande och tacklande som att spela offensivt och skapande. Sign him up.

Ainsley Maitland-Niles 8
Bedrövlig offensivt men helt makalös defensivt. Löper som aldrig förr och är otroligt svår att slå 1 mot 1.

Nicolas Pepe 8
Fin assist vid 1-0. Bra förarbete vid 2-0. Livlig och ser ut att mer och mer hitta sin roll under Arteta. Kul att se idag, även om han kanske inte älskar att spela försvarsspel.

Pierre-Emerick Aubameyang 9
Gör det en striker ska - mål. Älskar att ha honom i vårt lag. Lägger man han i djupet så tar han sig inte bara förbi sin gubbe, han gör mål också.

Alexandre Lacazette 7
Sliter och är delaktig, men inte riktigt lika bra som resten av gubbarna på plan. Får agera understöd och falla djupt när City har det mesta av boll.

Inhoppare:

Joe Willock 6
Gör ett klart godkänt inhopp och bidrar bra till det som behövs.

Lucas Torreira 6
Bra att han får lite mer speltid, kommer in och bidrar bra i matchen.

Rob Holding -
Spelade för lite för att få betyg.

Sead Kolasinac -
Spelade för lite för att få betyg.