Medlemmar: 7603 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

David Luiz fick en tia i betyg av Arsenal Sweden för sin cupsemiinstas.

Luiz: "Den här klubben ska skina igen"

sön 19 jul 2020 kl 00:56

David Luiz har fått massvis med skit under säsongen. Men när Arsenal slog ut Manchester City och gick till cupfinal var brassen rena klippan.

Den första matchen att kicka igång Premier League igen efter Coronaavbrottet var Manchester City v Arsenal - en match David Luiz gärna glömmer. Brassen schabblade i första när City tog ledningen.
Efter paus blev han utvisad och drog på sig en straff.
Arsenal föll med 0-3 i Manchester.
Idag fick David Luiz sin revansch. Mittbacken var magisk när Arsenal slog City med 2-0 och gick till FA-cupfinal.
När han efter matchen i BT Sports intervjuas säger reportern: "Det här var en helt annan historia jämfört med Premier League-mötet med Manchester City precis efter omstarten när det fanns massor med kritik mot Arsenals anda och försvarsspel, ni vände det verkligen ikväll".
- Mycket kritik mot mig. Du kan säga det, säger Luiz.
- Det är en del av fotbollen. Jag förstod under min karriär att fotboll handlar om att överleva. Varje dag ska du försvara ditt lag. De andra kommer heja på det andra laget. Det handlar om att överleva. Det var vad jag gjorde, jobbade hårt varje dag efter mina misstag. Jag tog på mig skulden. Jag mognade och förstod det, men jag var också ödmjuk och jobbade hårdare och mer för laget.

City hade 71-29 i bollinnehav, 16-4 i skott och 11-3 i hörnor. Men Arsenal hade 4-1 i skott på mål.
Och vann matchen med 2-0.
- Hela laget försvarade riktigt bra. Inte bara backlinjen och målvakten. Hela laget förstod hur den moderna fotbollen är, att hela laget måste försvara, måste fightas och ha viljan. Och spela varje boll till 100 procent. Jag är verkligen glad, säger Luiz.

Nu väntar ännu en cupfinal. Imorgon blir det klart om det blir Chelsea eller Manchester United som blir motståndare den 1 augusti på Wembley.
- Vi har en final att spela den här säsongen. Vi ska försöka att vinna en titel till den här klubben för den här klubben ska skina igen, säger Luiz.