Medlemmar: 8509 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Auba och Arteta firar finalavancemnaget.

Arteta: "Jag är extremt glad"

sön 19 jul 2020 kl 01:23

Auba nätade två gånger - Arsenal är klara för sin 21:a cupfinal. Mikel Arteta hade all anledning att jubla. - Jag är extremt glad och stolt över våra spelare.

Arsenal är på Wembley för att stanna. Trots att The Gunners var nederlagstippade i semin mot Manchester City gjorde Mikel Arteta och spelarna en fantastisk match och vann med 2-0.
Arsenaltränaren var verkligen glad efter segern.
- Jag är extremt glad och stolt över våra spelare. Synd att vi inte för njuta av den här stunden med våra fans, sade han till BT Sports.

Pierre-Emerick Aubameyang gjorde båda Arsenals mål. Men det var försvarsspelet som stack ut.
Och lade grunden till segern.
- Det är vad du behöver mot ett sådant här lag. Du behöver ta chanserna som du får och göra det bästa av det. Sen försvara dig så gott du kan med alla spelare. Vi var väldigt bra organiserade mot det bästa laget i Europa på att spela positionsspel. Men vi gjorde vårt jobb och vi visste att vi skulle få chanser och vi tog dem.
- Det är väldigt bra kemi mellan dem och de tror på det som vi försöker göra. Det känner man. De förtjänar det. Jag var inte på planen, så grattis till dem.

Arsenal har nu slagit både Liverpool och Manchester City inom loppet av fyra dagar.
I veckan sade Arteta att det var en bit upp till topplagen, och även fast The Gunners vann idag igen och spanjoren kunde jubla sade han:
- Det finns grejer i det glappet som vi försöker minska, men det är fortfarande en del kvar.