Medlemmar: 8077 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Tierney och Auba firar på Wembley.

Tierney: "En ära för mig att få spela med honom"

sön 19 jul 2020 kl 12:51

Pierre-Emerick Aubameyang sköt Arsenal till cupfinal. KIeran Tierney var belåten. - Det är briljant, säger skotten.

Arsenal gjorde en heroisk insats på Wembley igår kväll. Pierre-Emerick Aubameyang sköt bålen målen och försvaret var vattentätt.
The Gunners vann med 2-0 och är klara för sin 21:a FA-cupfinal.
Kieran Tierney sade till BeIn Sports efteråt att det var skönt, men kämpigt.
- Tufft. Vi visste att vi skulle ha mindre boll än Manchester City. Det gäller att ta sina chanser mot sådana här lag och det gjorde vi. Aubameynag gör det han gör bäst och gjorde två mål. I matcher som den här gäller det att vi lider tillsammans, när vi får bollen så vill vi spela och vi vill spela bra. Men vi vet också att det kommer perioder, fem minuter, tio minuter, när vi inte kommer ha bollen alls. Då behöver vi hålla ihop och det gjorde vi. Vi visade verkligen karaktär och defensivt var vi väldigt bra. Jag tror vi tog med oss självförtroende från Liverpoolmatchen också.

Skotten gjorde på nytt en stark insats. Och det var den förre Celticspelaren som lade fram bollen till Aubas 2-0-mål.
- Bollen som jag slår är egentligen inte en målgivande passning, men han gör mål så han är briljant att spela med.
- Det briljant. Han har gjort det under så många år och det är en ära för mig att få spela med honom.

Tierney verkar trivas i sin nya klubb. Efter två jobbiga skador är han tillbaka på riktigt och har fått massor med förtroende av Mikel Arteta.
- Jag försöker lära från varje match. Jag är tacksam för chansen och får jag fler chanser är jag ännu mer tacksam. Jag lär mig saker hela tiden under den nya managern och jag älskar det. Han har hjälpt mig så mycket sedan han kom in. Jag var skadad när han kom till klubben, men ändå snackade han med mig och ville göra mig bättre så jag kan inte tacka honom tillräckligt. Jag försöker mitt bästa och att hålla nollan är alltid en bonus. De är ett av de bästa lagen i världen och kan alltid göra mål.

I och med segern förlängde Arsenal säsongen med en vecka. Men innan cupfinalen väntar de två sista Premier League-matcherna.
Sen är siktet inställt på 14:e cupsegern.
- Det skulle vara fantastiskt, säger Tierney.